Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πεζοδρομείται την Κυριακή το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε έναν απέραντο πεζόδρομο πρόκειται να μετατραπεί το ιστορικό κέντρο της πόλης την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία του εορτασμού της ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

 Η κυκλοφορία των οχημάτων θα απαγορευτεί στο κομμάτι του κέντρου από την Εθνικής Αμύνης και έως τη Βενιζέλου και από την Εγνατία μέχρι τη λεωφόρο Νίκης. Το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο θα φιλοξενήσει πληθώρα πολιτιστικών δράσεων, ενώ θα γεμίσει με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.

Νέος φόρος ακινήτων: φωτιά για όσους έχουν χωράφια και οικόπεδα – Διπλός ο φόρος για όσους μένουν σε μονοκατοικία

Υπάρχουν και κερδισμένοι με τον νέο φόρο, αλλά αυτοί είναι όπως φαίνεται μειοψηφία. Με τον ΦΑΠ και το χαράτσι μέσω ΔΕΗ υπήρχαν δεκάδες εξαιρέσεις. Πολλοί ήταν οι κάτοχοι ακινήτων που δεν πλήρωναν φόρο.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή Καλοχωρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το εργοστάσιο των αδελφών Χαΐτογλου.

Πώς να πιούμε το ποτό μας για να μην μας πειράξει

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην κατανάλωση αλκοόλ. Ενώ σε μικρές ποσότητες το αλκοόλ μπορεί να είναι ευεργετικό για το σώμα μας, την υγεία μας και τον ψυχισμό μας, εντούτοις η υπερβολική κατανάλωσή του έχει καταστροφικές συνέπειες για τον οργανισμό μας και τις σχέσεις μας. Οι αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ είναι ασύγκριτα μεγαλύτερες από τις θετικές όταν δεν καταναλώνεται με μέτρο.

Δύο σεισμοί 4,5 και 4,8 R στην Αταλάντη - Tαρακούνησαν και την Αθήνα

Δύο σεισμικές δονήσεις, οι οποίες έγιναν έντονα αισθητές και στην Αθήνα, ταρακούνησαν την ευρύτερη περιοχή του νομού Φθιώτιδας.

Στο… ψυγείο ο Κάτσε

Ο Έργκις Κάτσε απολογήθηκε στη διοίκηση του ΠΑΟΚ για το θέμα με τη μπλούζα του UCK κι οι Θεσσαλονικείς τον έθεσαν εκτός ομάδας μέχρι να αποφασίσει για το μέλλον του η ΠΑΕ.

Ανακοίνωση των Ακριτών του Πόντου Σταυρούπολης

ΛΟΓΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ.   ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 17-09-2013 ΣΤΙΣ 20:30  πρώην ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (έναντι δημαρχείου) μαζί μας πολλοί πόντιοι καλλιτέχνες.


Αυτοί γλιτώνουν τις αλλαγές σε συντάξεις, εφάπαξ και όρια ηλικίας

Τουλάχιστον τρεις επιλογές για έξοδο στη σύνταξη πριν από τις επερχόμενες αλλαγές σε συντάξεις, εφάπαξ και επικουρικές, αποφεύγοντας παράλληλα τα αυξημένα όρια ηλικίας για σύνταξη στα 62 και τα 67 παρουσιάζει σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος"

Μακελειό σε ναυτική βάση των ΗΠΑ

«Τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και 8 τραυματίστηκαν» μετά από μπαράζ πυροβολισμών σε εγκαταστάσεις του πολεμικού ναυτικού στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC που επικαλείται ανώτερο αξιωματικό. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις δράστες.

Δύο σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν τη Φθιώτιδα: 4,5 η πρώτη, μεγαλύτερη η δεύτερη

Δύο σεισμικές δονήσεις, οι οποίες έγιναν αισθητές και στην Αθήνα, ταρακούνησαν την ευρύτερη περιοχή του νομού Φθιώτιδας.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, άφησε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Δείτε ποια πράγματα δεν πρέπει να πείτε ΠΟΤΕ με SMS!

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Michigan κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είμαστε πιο ειλικρινείς, όταν επικοινωνούμε με γραπτά μηνύματα.

ΔΑΚΕ Ι.Τ.: "ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ “ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ” ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ "

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα μεγάλο ψέμα λέει ο λαός μας και δεν έχει άδικο…

Η παράταξη της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ η οποία “αγωνιά” και “αγωνίζεται” ώστε να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι και ο κομματικός της φορέας – δικαίωμά τους και δεν τους κρίνουμε γι’ αυτό- μιλά στην ανακοίνωσή της για “κομματικό σεχταρισμό” και για “συμβιβασμένες ηγεσίες”, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη Γ.Σ.Ε.Ε. ως “πέμπτη φάλαγγα” της κυβέρνησης, το ΕΜΕΙΣ μιλά για μνημονιακό μέτωπο ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ…

Απεγλωβίστηκε ο 13χρονος - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 13χρονου μαθητή, ο οποίος, στην προσπάθειά του να πιάσει τη σχολική του τσάντα που του είχε πέσει σε σπηλιά βάθους περίπου 10 μέτρων στο Αττικό Άλσος, έπεσε μέσα. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί, ενώ ο μαθητής είχε πάει στο άλσος μαζί με φίλους του.

Πιο… ακριβός ο Ρονάλντο από τον Μέσι

Τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης τον Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα.

Ιαπωνία: Ενας νεκρός και 3 αγνοούμενοι από το πέρασμα ισχυρού τυφώνα

Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα Μαν Γι από την Ιαπωνία που αναμένεται να πλήξει και την ευάλωτη περιοχή της Φουκουσίμα, όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο.

Κι’ άλλο «συμβόλαιο με τον λαό;» Ωχ!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Θα υπέθετε κανείς πως σ’ αυτή τη χώρα όποιος πια ακούει περί «συμβολαίου με τον λαό», αντιλαμβάνεται αμέσως περί τίνος πρόκειται και δεν θα χρειαζόταν καμιά περαιτέρω ανάλυση των όσων λέει ο ένας εκ των… αντισυμβαλλομένων.
Αλλά επειδή πολλές φορές έχουμε δει ένα ικανό μέρος του εκλογικού σώματος να πηγαίνει τρέχοντας στον επόμενο «λεφτά υπάρχουν» - εξ ου και οι ιστορικές αναφορές τους «κοψοχέρηδες» - αξίζει μια μικρή ανάλυση των όσων ο Αλέξης Τσίπρας είπε στη Θεσσαλονίκη στις τρεις μεγάλες δημόσιες εμφανίσεις του στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ.
Κατ’ αρχήν, το βράδυ της Παρασκευής, στη ανοιχτή συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, έκανε το λάθος να μετρήσει τα «θα» που είπε ο πρωθυπουργός κατά την δική του παρουσία στη συμπρωτεύουσα, στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Επιστολή προς Προξενεία επτά κρατών

Για την άφιξη χιλιάδων ξένων τουριστών το φετινό καλοκαίρι ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης ευχαρίστησε τις προξενικές αρχές επτά κρατών

Εγγονός τεμάχισε με πριόνι τη γιαγιά του γιατί τον επέκρινε

Ο εγγονός, ηλικίας 28 ετών, ήταν ο δράστης της δολοφονίας της 84χρονης, το πτώμα της οποίας είχε βρεθεί τεμαχισμένο μέσα σε σακούλες στις 23 Αυγούστου, σε ερημική περιοχή της Ραφήνας. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία σκότωσε τη γιαγιά του γιατί τον επέκρινε για τον τρόπο ζωής του.

Ο Στίβεν Χόκινγκ προβλέπει το τέλος του κόσμου

Αν πλησίαζε το τέλος του κόσμου, θα θέλαμε τα καλύτερα μυαλά του κόσμου να την αντιμετωπίσουν. Αυτό ακριβώς συμβαίνει, όπως αναφέρει σήμερα ο «Independent». Ένας από τους πιο σπουδαίους θεωρητικούς φυσικούς του κόσμου, ο κοσμολόγος και συγγραφέας Στίβεν Χώκινγκ, προβλέπει το τέλος του κόσμου.

Απάτη 28.000 ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ

Σε περισσότερα από 28.000 ευρώ υπολογίζεται η ζημιά που υπέστη το ΙΚΑ από την απάτη εις βάρος του, με δράστη έναν 48χρονο πολιτικό μηχανικό από τα Ιωάννινα.

Νέο τοπίο για επικουρικές και εφάπαξ

Σε εφαρμογή μπαίνει από τον επόμενο χρόνο η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» στα ασφαλιστικά ταμεία. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται «μαύρη τρύπα» στους προϋπολογισμούς τους θα περικόπτονται αυτομάτως οι παροχές. Εκτιμάται ότι οι μειώσεις θα κυμανθούν γύρω στο 20%

Από πού θα φύγουν 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα τέλη του μήνα θα βρεθεί το νέο κύμα διαθεσιμότητας, που αφορά άλλους 12.500 υπαλλήλους έως το τέλος του έτους.

Νέο ποινολόγιο από τις Εφορίες

Ανάλογα των παραβάσεων θα είναι πλέον τα πρόστιμαΝέο ποινολόγιο έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών, με βάση το οποίο καθορίζονται οι ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν ή παραβαίνουν τις φορολογικές διατάξεις.