Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατροί έσωσαν τη ζωή 7χρονου σε παραλία του Πύργου

Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία το απόγευμα του Σαββάτου στην παραλία της Σπιάτζας στον Πύργο. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ένα 7χρονο αγόρι που είχε πάει για μπάνιο με τους γονείς του, έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που βρισκόταν μέσα στη θάλασσα.

Δέκα καθημερινές επιβλαβείς συνήθειες που σε «σκοτώνουν» αργά-αργά χωρίς να το ξέρεις!

Θες να έχεις ένα μακρύ και υγιή βίο και κάνεις ό ,τι μπορείς ή ό,τι σου επιτρέπει η καθημερινότητά σου. Υπάρχουν όμως κρυμμένοι κίνδυνοι, και μάλιστα στις πιο απλές συνήθειές σου, τους οποίους δεν αντιλαμβάνεσαι καν, αλλά είναι εκεί, κάθε στιγμή της μέρας, μειώνοντας το προσδόκιμό σου. Ποιοι είναι αυτοί;

Στέλιος Καζαντζίδης: Υπάρχω!

Η πιο γνήσια λαϊκή φωνή, μία από τις μεγαλύτερες που έβγαλε αυτός ο τόπος...Ο Στέλιος Καζαντζίδης γεννήθηκε το 1931.

Με τα τραγούδια του έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές ενώ αποτέλεσε σύμβολο για τους απλούς λαϊκούς ανθρώπους ιδιαίτερα από τη δεκαετία του 50 έως τη δεκαετία του 90. Ήταν ο κύριος εκφραστής του πόνου της φτωχολογιάς και της μετανάστευσης, των πιο τραγικών ιστοριών, της αδικίας, αλλά και του λαϊκού φιλότιμου, της λεβεντιάς.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Πεντάμηνη απασχόληση για 10.000 άνεργους

Μικρή ανάσα θα πάρουν το επόμενο διάστημα 10.000 οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, καθώς αρχίζουν οι πρώτες προσλήψεις συμβασιούχων στους δήμους της χώρας, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης απασχόλησης.


 Της Φανής Σοβιτσλή

Από αύριο σαρωτικοί έλεγχοι για τη μαύρη εργασία-10.550 ευρώ το πρόστιμο

Περισσότεροι από 1.000 ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας, ξεκινούν από αύριο σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων. Τα τσουχτερά πρόστιμα -10.550 ευρώ «στο κεφάλι»- θα επιβάλλονται επί τόπου, χωρίς να δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα της προηγούμενης ακρόασης.

Σέρρες: Μετέφεραν τα κλοπιμαία με κάρο

Σύντομα διαπιστώθηκε ότι το ένστικτό τους δεν τους είχε ξεγελάσει, καθώς αποδείχθηκε ότι το φορτίο ήταν κλεμμένο και μάλιστα προερχόταν από δυο διαφορετικές «δουλειές» των δυο ανδρών ηλικίας 32 και 45 χρόνων. 

Το ΙΚΑ παίρνει δάνειο για να δώσει τις συντάξεις

Πώς θα κινηθεί το ΙΚΑ σε μια προσπάθεια να δοθούν οι συντάξεις. Δεν ξεπερνούν τις 6.900 οι επιχειρήσεις που ρύθμισαν τα χρέη τους στο ΙΚΑ
Mε ταμειακή διευκόλυνση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ για τον Οκτώβριο.

Τί να προσέχετε όταν ψωνίζετε μέσω διαδικτύου

Συστάσεις προς τους πολίτες, που πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω διαδικτύου, απευθύνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή εξαπάτηση νεαρού, ο οποίος, ανταποκρινόμενος σε ηλεκτρονική αγγελία, κατέβαλε χρηματικό ποσό, για να αποκτήσει μοτοσυκλέτα, την οποία δεν παρέλαβε ποτέ.

Καρκίνος του προστάτη: συμπτώματα, στάδια, παράγοντες και μύθοι


Ο καρκίνος του προστάτη αναπτύσσεται στον προστάτη του άνδρα, τον αδένα δηλαδή σε μέγεθος καρυδιού, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη και παράγει ορισμένα υγρά του σπέρματος, που βοηθούν στη μεταφορά και τη διατροφή του σπέρματος, άρα και στη διαδικασία της σύλληψης.








Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στους άνδρες μετά τον καρκίνο του δέρματος και συχνά αναπτύσσεται πολύ αργά, χωρίς να προκαλεί σημαντική βλάβη. Ωστόσο, ορισμένα είδη καρκίνου του προστάτη είναι πιο επιθετικά και μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα, εάν δεν λάβετε την κατάλληλη θεραπεία.

10€ το στρέμα ο φόρος στα εκτός σχεδίου

Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 2014
Mε στόχο την είσπραξη 945 εκατ. ευρώ το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στη φορολόγηση των εκτός σχεδίου ακινήτων. Το ποσό που θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες εξαρτάται από τη χρήση, τη θέση και την αξία του περιουσιακού στοιχείου. Στις παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες τα μεγαλύτερα βάρη, μικρότερη η επιβάρυνση για τις αγροτικές καλλιέργειες

Πέρασε 10 χρόνια ψάχνοντας τον πατέρα της και τον βρήκε λίγο μετά τη δολοφονία του

Μία κόρη έψαχνε απεγνωσμένα τον πατέρα της, επί δέκα χρόνια και κατάφερε να τον βρει μόλις τέσσερις μέρες αφού δολοφονήθηκε. Η 24χρονη Νάταλι είδε τελευταία φορά τον πατέρα της Στίβεν, στα 4 της χρόνια, όταν οι γονείς της πήραν διαζύγιο.