Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΑΤΗ Υποσχόταν θέσεις εργασίας με το αζημίωτο

Θέσεις εργασίας σε... ξένη επιχείρηση υποσχόταν 52χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω λαμβάνοντας 150 ευρώ για τη... μεσιτεία.

Του Κώστα Καντούρη

Οι «Άκριτες του Πόντου» Σταυρούπολης γιορτάζουν

Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» γιορτάζει μαζί σας... τα 20 ΧΡΟΝΙΑ απo την ίδρυση του ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ 102,3 fm.
 ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:30
πρώην ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (έναντι δημαρχείου)
μαζί μας πολλοί πόντιοι καλλιτέχνες.

Δημοτικά ΜΜΕ: Άνω κάτω από τις σχεδιαζόμενες 700 απολύσεις

Αναστάτωση στους εκατοντάδες εργαζόμενους στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης καθώς και την οξύτατη αντίδραση δημάρχων προκάλεσαν σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε περίπου 700 απολύσεις από τα δημοτικά ΜΜΕ. Τα σενάρια ουσιαστικά επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Του Νίκου Ηλιάδη

Επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη

Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Καζαντζάκη στη Θεσσαλονίκη, επιτέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ομάδα περίπου σαράντα ατόμων.

Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ

Αν ο πρωθυπουργός επέλεξε τον σημερινό υπουργό Οικονομίας για να «βγάλει το φίδι από την τρύπα» και μετά να τον πετάξει, τότε η χώρα βρίσκεται σε πολύ σοβαρό κίνδυνο

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Κ. Πουπάκης: Η Ευρώπη οφείλει επιτέλους να αξιοποιήσει τη νεολαία της

Παρέμβαση με σειρά τροπολογιών σε σχετική Έκθεση

 Με κεντρικό άξονα την επίτευξη της μέγιστης δυνατής αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων πολιτικών αντιμετώπισης της νεανικής ανεργίας τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, καθώς και την ανάληψη πρόσθετων πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας, υιοθετήθηκε, σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Έκθεση «Σχετικά με την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων: πιθανές λύσεις».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ... ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΑΡΓΚΑΤΟΥ

Έρχονται δύσκολοι καιροί επειδή λιγόστεψε ή πίστη. Εξ' αιτίας της φτώχειας, οι άνθρωποι θα πουλήσουν την ψυχή τους για τροφή και ρούχα. Ό κόσμος θα γίνει κακός, θα εξαφανιστεί ή αγάπη και το έλεος μεταξύ των ανθρώπων. Ιερείς και λαϊκοί θα γίνουν ένα και δεν θα υπάρχει κάποιος να καθοδηγήσει τούς πιστούς.

Τα έργα του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Υλοποιούνται 523 έργα προϋπολογισμού 1,6 δισ.ευρώ για 523 έργα που υλοποιούνται σε όλη την Περιφέρεια. «Υπάρχουν και καλά νέα», λέει ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας

Του Τάσου Τασιούλα

ΟΤΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ 25 ΤΡΙΣΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

Με επικεφαλής την Γαλλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να βρει τρόπους φορολόγησης των καταθέσεων στους φορολογικούς παραδείσους

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Ο Βέλγος πρώην διευθυντής της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος στη χώρα του, Πιερ Λαμπέρ, έχει και σαφέστατο δημοσιογραφικό ταλέντο. Τα βιβλία του για τους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους είναι μοναδικά και η γνώση του πάνω στο θέμα αυτό ευρύτατη. 

Δεν τον δέχονταν μετά την εφημερία και πέθανε

Τραγική κατάληξη είχε για ασθενή η αδυναμία του συστήματος υγείας να τον κατευθύνει έγκαιρα σε νοσοκομείο στο οποίο να μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Η Χρυσή Αυγή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η Χρυσή Αυγή εύχεται καλή πρόοδο σε όλους τους Έλληνες μαθητές. Καταδικάζουμε τους πολιτικάντηδες που εκμεταλλεύθηκαν ακόμα και την ημέρα του αγιασμού για να ασκήσουν κομματική προπαγάνδα, αδιαφορώντας για τα προβλήματα γονέων και μαθητών.

Ερωτηματικά για τη «Φιλική Διευθέτηση» Cosco – ΟΛΠ

·        Ερώτηση Νίκου Χουντή στην Κομισιόν
Να ξεκινήσει διαδικασίες έρευνας αν η «αναστολή» του εγγυημένου ανταλλάγματος και αν η «απουσία» διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή των έργων στο λιμάνι του Πειραιά, που «συνομολογήθηκε» με τη «Φιλική διευθέτηση» μεταξύ του ΟΛΠ και της Cosco στις 30/8/2013 και ύστερα από παρέμβαση του έλληνα πρωθυπουργού, ζητά με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Αν ήταν λάθος η πρόταση της Βραζιλίας, γιατί να είναι σωστή η «λύση» για την κρίση;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εδώ και λίγες μέρες, χιλιάδες διαδηλωτές έχουν επιστρέψει στους δρόμους 135 πόλεων της Βραζιλίας – από την πρωτεύουσα Μπραζίλια ως το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο – θέλοντας να υπενθυμίσουν τα αιτήματά τους για τερματισμό της διαφθοράς, καλύτερες μεταφορές, υγεία και παιδεία.
Μάλιστα, κατά την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, στις 7 Σεπτεμβρίου, έγινε ευρεία χρήση δακρυγόνων, ενώ ομάδα δημοσιογράφων ψεκάστηκε με σπρέι πιπεριού, όταν διαμαρτυρήθηκαν επειδή ένας αστυνομικός σκύλος δάγκωσε έναν συνάδελφό τους.

Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι βενζινοπώλες

Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι βενζινοπώλες

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΥΨΗΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ
Στο αίτημα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης για την προσεχή χειμερινή περίοδο επανέρχεται η Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, υποστηρίζοντας ότι η εξίσωση του φόρου με το ντήζελ κίνησης απέτυχε.

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε ψιλικατζίδικο

Μία ένοπλη ληστεία και μία απόπειρα ληστείας σημειώθηκαν την Τρίτη στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, το πρωί δύο άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Ανάληψης και με την απειλή όπλου άρπαξαν 500 ευρώ από το ταμείο. Οι δράστες αναζητούνται.

Καβάλα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού 67χρονου άνδρα που έπεσε σε πηγάδι

Με μερικά… καρούμπαλα και μικροαμυχές γλίτωσε ένας 67χρονος άνδρας που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή στην Καβάλα, όταν επιχείρησε να αντλήσει νερό από ένα στενό πηγάδι βάθους 12 μέτρων για να ποτίσει τον κήπο του αλλά ζαλίστηκε και έπεσε μέσα!

Στη Σουηδία, μια ολόκληρη πόλη μετακομίζει τρία χιλιόμετρα ανατολικότερα

Η Κιρούνα, μια πόλη 18.000 κατοίκων στα σύνορα της Σουηδίας με την Φινλανδία θα μεταφερθεί ολόκληρη με τα δημόσια κτίρια και τα σπίτια της τρία χιλιόμετρα ανατολικότερα.Για να πάει κάποιος στην Κιρούνα χρειάζεται υπομονή. 17 ώρες τρένο από τη Στοκχόλμη μέσα από ένα παγωμένο και χιονισμένο τοπίο όπου η μόνη θέα είναι τα κατάλευκα πεύκα. Κατεβαίνοντας από το τρένο βλέπει κανείς ένα χάλκινο άγαλμα που στήθηκε προς τιμήν των μεταλλορύχων που δόξασαν και πλούτισαν την πόλη.

Ιστορική στιγμή: Η χειραψία Κουτσούμπα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

«Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ολοι θέλουν να ακουμπήσουν το ράσο του Αρχιεπισκόπου». Για του λόγου το αληθές, χθες για πρώτη φορά γενικός γραμματέας του ΚΚΕ διέσχισε την πύλη του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου. Το σχόλιο προέρχεται από πηγή έμπειρη στα εκκλησιαστικά πράγματα και συμπυκνώνει τη μεγάλη αλλαγή που επέφεραν η κρίση και τα Μνημόνια σε ένα κλασικό σχήμα: από τη Δεξιά του Κυρίου περάσαμε στην εποχή της... Αριστεράς του Κυρίου.

Ακόμη μια αυτοκτονία: 38χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στα Γιάννενα!

Βάζοντας θηλιά στο λαιμό του επέλεξε να δώσει τέλος στην ζωή του ένας άντρας από τα Γιάννενα.

100 Νέες διώξεις τοv μήνα σε επιόρκους του δημόσιου

Ζει και βασιλεύει η διαφθορά στο Ελληνικό Δημόσιο, με το πάρτι των επίορκων υπαλλήλων όχι μόνο να μην έχει περιοριστεί, αλλά να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση έως και σήμερα. Οι ισοπεδωτικές κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις και η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου των πειθαρχικών κυρώσεων των παρανομούντων φαίνεται ότι δεν συμμόρφωσαν σημαντική μερίδα απασχολούμενων στην κρατική μηχανή, καθώς εξακολουθούν να καταγράφονται αυξημένα ποσοστά σοβαρής παραβατικότητας στις τάξεις τους.