Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Δικαστήριο απαγόρευσε εκποίηση πρώτης κατοικίας άνεργης

Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, με απόφασή του, απαγόρευσε την εκποίηση της κύριας κατοικίας 37χρονης οφειλέτριας, άνεργης από το 2009.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Πρώτη συμφωνία στην Πέλλα για την κυριακάτικη αγορά

Συμφωνία για τη λειτουργία των καταστημάτων έως και επτά Κυριακές τον χρόνο έκλεισαν οι εμπλεκόμενοι φορείς της Πέλλας, η οποία είναι και η πρώτη περιφερειακή ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα αρχίσει άμεσα η εφαρμογή του μέτρου.


Της ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

ΤΑΙΠΕΔ: Επτά υποψήφιοι στην «κούρσα» για τα Περιφερειακά Αεροδρόμια

Με επτά επενδυτικά σχήματα, τα οποία ενέκρινε σήμερα το  ΤΑΙΠΕΔ, θα συνεχιστεί η Β’ φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης των Περιφερειακών Αεροδρομίων, τα οποία έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες.

Δέχεσαι επίθεση; 10 συμβουλές που μπορεί να σώσουν τη ζωή σου!

Αξίζει να αφιερώσεις λίγη ώρα για να διαβάσεις τις 10 συμβουλές...1. Συμβουλή από το Tae Kwon Do: Ο αγκώνας είναι το πιο δυνατό σημείο στο σώμα σου. Αν είσαι αρκετά κοντά, χρησιμοποίησέ τον!

Δημοτική αστυνομία: Ποιοι εξαιρούνται από την κινητικότητα

Τις προϋποθέσεις για τις εξαιρέσεις στη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία εστάλη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο στο πρόγραμμα κινητικότητας δεν εντάσσονται:

Κ. Πουπάκης: Απαιτούνται ισχυρά μέτρα προστασίας στα "Online" τυχερά παιχνίδια για τους καταναλωτές

Παρέμβαση με τροπολογίες του ευρωβουλευτή σε σχετική έκθεση

 Με κεντρικό θέμα την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας των καταναλωτών, και ιδίως των ανηλίκων, από την έκθεση και τον εθισμό στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, υιοθετήθηκε σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έκθεση πρωτοβουλίας σχετικά με τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια στην εσωτερική αγορά.

ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΑ Συνελήφθη γυναικολόγος με το φακελάκι στο χέρι

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300 ευρώ, σε φακελάκι, συνελήφθη το πρωί από τους αστυνομικούς, ένας γιατρός γυναικολόγος του νοσοκομείου Φιλιατών.

Αργεντινή: Επιβίωσε τέσσερις μήνες στις Άνδεις για να αποφύγει τη σύλληψη

Ο Raul Fernando Gomez Cincunegui, επιβίωσε τέσσερις μήνες στις παγωμένες Άνδεις προσπαθώντας να αποφύγει την σύλληψη του καθώς ήταν κατηγορούμενος για παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Νέες Ορθοδοντικές μέθοδοι και πρόληψης

Σιδεράκια, στα δόντια τους,  χρειάζονται να βάλουν έξι στα δέκα παιδιά και ένας στους δυο ενήλικες, σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές μελέτες!  Η τοποθέτηση, σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, δεν χρειάζεται μόνο για την βελτίωση της θέσης των δοντιών, αλλά και για την επίλυση άλλων σοβαρών προβλημάτων του στόματος.
«Είναι κοινά αποδεκτό πως ένα ωραίο χαμόγελο αποτελεί το διαβατήριο για μία καλή πρώτη εντύπωση και χαρίζει αυτοπεποίθηση στον άνθρωπο» αναφέρει ο Επ. Καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  κ Νικόλαος Κουβελάς και επιστημονικός υπεύθυνος της  EURODENTICA.

Βασάνισαν νεοσύλλεκτο επειδή αρνήθηκε να βγει για ποτό με συστρατιώτες του!

Ένα απίστευτο βασανιστήριο περίμενε έναν νεοσύλλεκτο Βρετανό στρατιώτη σε στρατόπεδο στη Γερμανία, μετά την άρνησή του να βγει για ποτό με συστρατιώτες του.

28 αγροτικά επαγγέλματα που σε "χρυσώνει" το ΕΣΠΑ για να ασχολειθείς

Ο Έλληνες τα μαζεύουν και πάνε στα χωριά για βρουν δουλειά..Τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής στις γεωργικές καλλιέργειες παίρνουν όλο και περισσότεροι Ελληνες, οι οποίοι απογοητεύονται από την δυσκολία στην εύρεση εργασίας στις μεγάλες πόλεις και επιστρέφουν πλέον στην επαρχία.

Αν ο κ. Τσίπρας είναι τόσο σίγουρος, τι του χρειάζεται η «σκληρή διαπραγμάτευση»;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πάμε πάλι από την αρχή: Ακόμη και αυτή τη στιγμή, μετά από τόσες θυσίες, ταλαιπωρίες, περιπέτειες, ανεργία, περικοπές, βαριές φορολογίες, εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε ως χώρα περισσότερα χρήματα από όσα κερδίζουμε.
Επομένως, ακόμη και για να συνεχίσουμε να ζούμε με τον υποβαθμισμένο τρόπο με τον οποίο επιβιώνουμε, χρειαζόμαστε έξωθεν βοήθεια – είτε πρόκειται για δανεισμό (προς το παρόν δεν μας δανείζει κανείς), είτε για την χρηματοδότηση από τον μηχανισμό.
Μόλις τις προάλλες, ανακοινώθηκαν επίσημα από το υπουργείο Εργασίας τα στοιχεία για τον αριθμό των συνταξιούχων και των συντάξεων:
2.706.924 οι συνταξιούχοι, 4.455.847 οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές), 2.3030.432,953,73 ευρώ η συνολική μηνιαία δαπάνη για τον Αύγουστο του 2013.

Μπαράζ κλήσεων για έλεγχο δικαιολογητικών

Αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των φορολογουμένων που καλούνται στην Εφορία για έλεγχο των δικαιολογητικών που συνοδεύουν τη φορολογική τους δήλωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, 330.000 δηλώσεις έχουν παραπεμφθεί στις ΔΟΥ για έλεγχο δικαιολογητικών, καθώς ορισμένα από τα στοιχεία που ανέγραψαν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις αυτές (φορολογητέα ποσά εισοδημάτων, παρακρατηθέντες και αναλογούντες φόροι, δαπάνες που εκπίπτουν από τον φόρο εισοδήματος κ.λπ.) δεν συμφωνούν με αντίστοιχα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΓΓΔΕ.

Πενθήμερες απεργίες αποφάσισαν οι καθηγητές

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ
Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από την επόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, επικύρωσαν κατά πλειοψηφία οι καθηγητές, μετά την πολύωρη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Τραγωδία στη Γουατεμάλα: 43 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα 75 μέτρων, ανακοίνωσαν οι αρχές της Γουατεμάλας.