Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Απαγόρευση εισαγωγής χουρμάδων από την Αίγυπτο

Στην απαγόρευση εισαγωγής 1950 κιλών χουρμάδων προέλευσης Αιγύπτου, και 15,5 τόνων λυσίνης από την Κίνα, μιας πρόσθετης ύλης που χρησιμοποιείται σε σιτηρέσια ζωοτροφών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Πριν λίγο: Σεισμός στην Κεφαλλονιά

Υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιου πολέμου λόγω Συρίας;

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης  
Παραμονές της απόφασης του αμερικανικού Κογκρέσου για τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, θεωρούμε ότι θα ήταν σωστό να κάνουμε μια συνολική περιγραφή της κατάστασης, για να αντιληφθούν οι αναγνώστες μας τι ακριβώς συμβαίνει και τι διακυβεύεται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με αφορμή την κρίση που είναι σε εξέλιξη επί 30 μήνες στη χώρα αυτή, που είναι βασικός πυλώνας για την ισορροπία, την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Υπ. Οικονομικών: Στα 270 εκατ. ευρώ φέτος το επίδομα θέρμανσης

Σε 270 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει εφέτος (2013- 2014) το κονδύλι που θα διατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών για επίδομα θέρμανσης, ενώ για την περίοδο 2014- 2015 το συνολικό ποσό αναμένεται να ανέλθει σε 300 εκατ. ευρώ.

Ηλικία - εισόδημα φωτογραφίζουν το νέο ψαλίδι στις συντάξεις

ΣΤΟΧΟΣ, 700.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 65ΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 921 ΕΥΡΩ
7 στους 10 συνταξιούχους παίρνουν από τα Ταμεία μέχρι 1.000 ευρώ

Του ΑΝΤ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων επικουρικής παίρνει κάτω από 500 ευρώ. Το πλήθος των συντάξεων που λαμβάνει κάθε συνταξιούχος, η ηλικιακή κατανομή τους, αλλά και το μέσο μηνιαίο εισόδημα (921,15 ευρώ) από συντάξεις είναι τα τρία στοιχεία που «φωτογραφίζουν» το εύρος των περικοπών που θα γίνουν στις συντάξεις.

Εικόνα ερήμωσης στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που κλείνουν

Η πόρτα του νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων κλειδώνει πλέον στις τρεις μετά το μεσημέρι. Οι ασθενείς που φτάνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα συναντούν τον φύλακα, ο οποίος τους ενημερώνει ότι πρέπει να φύγουν και να πάνε στο “Ιπποκράτειο”. Άλλοι κοιτούν με απορία. Άλλοι αγανακτούν. Άλλοι προσπαθούν απλώς να καταλάβουν.

Της Νικολέττας Μπούκα

Σκάνδαλο με τιμές γενοσήμων καταγγέλλουν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ

Μια απλή σύγκριση των τιμών των φαρμάκων αναδεικνύει σκανδαλώδεις διαφορές τιμών, διαφορές που θα πρέπει οι αρμόδιοι να εξηγήσουν, τονίζει ο ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Απίστευτο: Άνδρας γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι!

Γκένσερ : Βγάζω το καπέλο μου στον ελληνικό λαό

Τον θαυμασμό του για το θάρρος και τη δύναμη με την οποία η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις, αλλά και για τον ελληνικό λαό για την ικανότητά του να κατανοεί τις αναγκαιότητες της χώρας, εκφράζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

ΣΔΟΕ: Ακόμη 7 «λουκέτα» για φορολογικές παραβάσεις

Ακόμη επτά "λουκέτα" για φορολογικές παραβάσεις ανακοίνωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Πυροβόλησαν εν ψυχρώ bodybuilder στο Βόλο

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στο νοσοκομείο του Βόλου ένας 37χρονος αθλητής του body building, ο οποίος δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς από δυο αγνώστους, μετά από έντονο διαπληκτισμό, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, μέσα σε κατάστημα ειδών γυμναστικής στο κέντρο της πόλης.


Τέλος στο ζαρωμένο λαιμό της γυναίκας

Τέλος στο ζαρωμένο λαιμό   της γυναίκας, που μαρτυρά την ηλικία της, βάζει η πλαστική χειρουργική με την βοήθεια μιας νέας επαναστατικής τεχνικής και τη χρήση  βλαστοκυττάρων από το αυτόλογο (ανθρώπινο) λίπος  !


ΔΕΘ: Τα μοιραία ψέματα και οι «τιμωρημένες» αλήθειες


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος να έχει λοιδορηθεί (δικαιολογημένα από τον λαό που στενάζει και προπαγανδιστικά από όσους δεν θεωρούν δα και σπουδαίο πράγμα να ξοδεύουμε περισσότερα από όσα κερδίζουμε), αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή:
Ότι δεν μπορούμε να ξοδεύουμε συνεχώς από τα δανεικά, διότι κάποτε τα δανεικά τελειώνουν και μένουν μόνο χρέη.
Και τώρα βρισκόμαστε σ’ αυτό το σημείο – ό,τι και να λέει ο κ. Τσίπρας και όσες περιγραφές ουδέτερου παρατηρητή κι’ αν κάνει, σκιαγραφώντας την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει και την οποία όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν.

Ασθενής σεισμική δόνηση στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι δονήσεις δεν εμπνέουν ανησυχία, ενώ το φαινόμενο παρακολουθείται.
Οι δονήσεις δεν εμπνέουν ανησυχία (Φωτό αρχείου)

Ηλεία: Άνεργος κατάπιε 25 χάπια για να αυτοκτονήσει...

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 43χρονος Ανδρέας Μονιούδης, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην οικία του στον Πύργο καταπίνοντας 25 χάπια του ασθενούς αδελφού του, ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική δυσπλασία.

Σάλος με το «προκλητικό» πουκάμισο του Τσίπρα

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  το πουκάμισο που επέλεξε να φορέσει στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας.

Στα πράσα δύο Γαλλίδες ενώ «φυγάδευαν» αμφορείς

Συνελήφθησαν την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στον Κρατικό Αερολιμένα Μήλου, δύο Γαλλίδες γιατί σε έρευνα που έγινε στις αποσκευές τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο τμήματα αμφορέων.

Πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης – Ποιοι έχουν δικαίωμα να πάρουν χρήματα για πετρέλαιο

Αν και ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη ΔΕΘ και σε πιθανότητα μείωσης του φόρου του πετρελαίου όλα δείχνουν ότι ακόμη και εάν υπάρξει πλεόνασμα φέτος, δεν προλαβαίνει η κυβέρνηση την όπια μείωση για φέτος.

Ετρωγε ποντίκια και σταφίδες για να επιβιώσει στις Ανδεις

Ετρωγε ποντίκια και σταφίδες για να επιβιώσει στις Ανδεις

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ 4 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ
Ένας 58χρονος άνδρας από την Ουρουγουάη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί προ τεσσάρων μηνών στα απομακρυσμένα βουνά των Άνδεων, βρέθηκε την Κυριακή ζωντανός, αφού πέρασε ένα σκληρό χειμώνα τρώγοντας ποντίκια και σταφίδες για να επιβιώσει, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους έχουν σταθερό τηλέφωνο...ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ!

Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μία...

διαδικασία όπου κάποιος – προφανώς πολύ "ευφυής" – έστησε έναν μηχανισμό για να εισπράττει 3 ευρώ ανά λεπτό από χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες καθημερινά; Συνολική διάρκεια κλήσης 10 λεπτά. Κόστος;;; 30 ευρώ.

Καλαμπάκα: Τρύγησε τη σοδειά του συγχωριανού του!

Αυτή τη φορά, πίσω από την κλοπή μεγάλης ποσότητας αγροτικών προϊόντων δεν κρύβονταν οι συνήθεις συμμορίες επιτήδειων, αλλά ένας… συγχωριανός του παραγωγού που με τη βοήθεια ενός συνεργού του «σήκωσε» 120 κιλά σταφύλια από το αμπέλι του θύματος!