Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Τόκιο η διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2020

Το Τόκιο είναι η νικήτρια πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 αφήνοντας πίσω του την Κωνσταντινούπολη και τη Μαδρίτη. Το Τόκιο είναι η πρώτη ασιατική πόλη που διοργανώνει για δεύτερη φορά Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 1964.

Ενταση και προσαγωγές στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης

Μικροεπεισόδια και προσαγωγές σημειώθηκαν στις διαδηλώσεις συνδικάτων και φορέων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά της πολιτικής των μνημονίων, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο με αφορμή τα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). 

Κτηνοτροφία και πτηνοτροφία βασικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας

Η κτηνοτροφία και η πτηνοτροφία στη χώρα μας είναι οι βασικοί πυλώνες του αγροτοδιατροφικού τομέα της πραγματικής οικονομίας, τόνισαν οι συμμετέχοντες σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες, στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη - Τσίπρας: Εκλογές άμεσα

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ επί ποδός βρίσκεται η ΕΛΑΣ με τη συμμετοχή 4.000 και πλέον αστυνομικών.

Τα συλλαλητήρια αναπτύσσονται σε τέσσερα «μέτωπα» και συγκεκριμένα στο άγαλμα του Βενιζέλου ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ), στην πλατεία Αριστοτέλους (ΠΑΜΕ), στην Καμάρα (οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) και στην πλατεία Αγίας Σοφίας (επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές).
Στην πορεία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ συμμετέχει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενης από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.
Σε δήλωσή του προσερχόμενος στη συγκέντρωση, ο κ.Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, καταλογίζοντάς του «πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας», ενώ ζήτησε άμεσα εκλογές ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
Μετά τις απογευματινές πορείες, έχει προγραμματιστεί συναυλία έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού, με τη συμμετοχή των Αγάθωνα, Γιώργου Καζαντζή, Παναγιώτη Κραδημήτρη, Χρήστου Κολοβού, Σάκη Λάιου, Γιάννη Μήτση, Έλσας Μουρατίδου, Δημήτρη Νικολούδη, Πάρι Παρασχόπουλου, Δημήτρη Σφίγγου, Ανθής Τατσιούλη, Γιάννης Τσολακίδης και Μαρίας Φωτίου.
Ο χορός των κινητοποιήσεων άνοιξε, χθες το απόγευμα, με την πορεία των ένστολων (αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών), ενώ σήμερα το πρωί, την ώρα των εγκαινίων της ΔΕθ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα, τις συγχωνεύσεις και το μέτρο της κινητικότητας.
Η προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν πορεία ανεκόπη από τα ΜΑΤ και προς στιγμήν επικράτησε ένταση.
Απροσπέλαστο το κέντρο
Εκτός των απαγορεύσεων στάθμευσης σε όλη την περιοχή που καλύπτει τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και τα πανεπιστήμια, από τις 2 το μεσημέρι ισχύουν οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων, που αποφάσισε η Τροχαία.
Συγκεκριμένα, μετά τον πλήρη αποκλεισμό σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης και των οδών Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίου Δημητρίου και των καθέτων Εθνικής Αμύνης, Αγγελάκη και Γ' Σεπτεμβρίου, το κέντρο είναι απροσπέλαστο από την οδό Λαγκαδά ως και τη Γ΄Σεπτεμβρίου.
"Εθνος"

ΚΟΜΒΟΣ Κ16 Επιθεώρησαν τα έργα Απ. Τζιτζικώστας - Κ. Χατζηδάκης

Την πορεία των εργασιών στον ανισόπεδο οδικό κόμβο Κ-16, που θα συνδέει την εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ, επιθεώρησαν χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

Ολη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην 78η ΔΕΘ

Ολη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην 78η ΔΕΘ

Στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, στην αλλαγή σελίδας και την ανάκαμψη που έρχεται από το 2014, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην 78η ΔΕΘ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση που «οραματίζεται την καταστροφή της χώρας και καταψηφίζει τα πάντα, χωρίς να έχει καμία πρόταση».

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και παρακολούθηση από ελικόπτερα

Με τέσσερις χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους υποδέχεται η Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Εκθέσεως και τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν το απόγευμα τα συνδικάτα. 

Λόγω της έλλειψης της δημοτικής αστυνομίας, αναμένονται και 140 τροχονόμοι από διάφορες πόλεις, εκ των οποίων 40 δικυκλιστές και 80 πεζοί.

Eξαιρούνται της κινητικότητας τρεις κατηγορίες υπαλλήλων

Τρεις κατηγορίες υπαλλήλων που εξαιρούνται της κινητικότητας, προστίθενται με τροπολογία την οποία κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις».

Το Καρναβάλι της Πάτρας στη 78η ΔΕΘ!

Το Καρναβάλι της Πάτρας μετακόμισε προσωρινά στη... Θεσσαλονίκη, καθώς για πρώτη φορά συμμετέχει στην 78η ΔΕΘ.

Ελλάδα Λιχτενστάιν 1-0

 Με γκολ του Μήτρογλου στο 72ο λεπτό η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Λίχτενστάιν και να κερδίσει με 0-1 παρουσία τουλάχιστον 1000 Ελλήνων κυρίως ομογενών, που δημιούργησαν ατμόσφαιρα ελληνικού γηπέδου.