Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργούν από 11 έως 20 Σεπτεμβρίου οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

Με δύο 48ωρες απεργίες, 10 και 11 και 12 και 13 Σεπτεμβρίου, αλλά και μια πενθήμερη από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανωτάτων Ιδρυμάτων στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Εγνατία: Ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε στηθαίο-Δύο νεκροί

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε τροχαίο, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο Λαγκαδά.

Δύο συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη

Δύο νεαροί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι κατείχαν χίλια πακέτα με λαθραία τσιγάρα.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος που βούτηξε στο κενό

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ το μόλις τεσσάρων ετών αγοράκι που νωρίς το μεσημέρι βρέθηκε στο κενό από τον τέταρτο όροφο του διαμερίσματος στο οποίο διαμένει με την οικογένειά του.

ΑΠΑΤΗ Στόχευε να πάρει 10 εκατ. ευρώ!

Μεγαλεπήβολους στόχους για “αρπαχτή” 10 εκατομμυρίων ευρώ κατηγορείται ότι έβαλε 68χρονος πολιτικός μηχανικός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Του Κώστα Καντούρη

Γιατρός καταδικάστηκε σε 2ετή φυλάκιση για «φακελάκι» 400 ευρώ

Γιατρός καταδικάστηκε από το δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, επειδή πήρε «φακελάκι» 400 ευρώ.

ΟΔΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Απεργία πείνας για το μετρό

“Ήταν 4 Σεπτεμβρίου 2011, όταν παρέλαβα στο κατάστημά μου ένα ενημερωτικό σημείωμα, με το οποίο μας πληροφορούσαν ότι η οδός Δελφών θα μείνει κλειστή για διάστημα δέκα μηνών για τις ανάγκες των έργων κατασκευής του μετρό.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Τεστ για τη διάγνωση του διαβήτη

Το πράσινο φως για την κυκλοφορία του πρώτου διαθέσιμου τεστ για τη διάγνωση του διαβήτη παγκοσμίως έδωσε ο FDA. Πρόκειται για το τεστ Tina-quant HbA1cDx Gen.2, το οποίο βοηθά τους γιατρούς στη διάγνωση και παρακολούθηση του διαβήτη, καθώς και στον προσδιορισμό των ασθενών που διατρέχουν κίνδυνο.

Όλοι μαζί θα φωνάξουμε «Ελλάς»

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ρίχνεται σήμερα στη μάχη του Eurobasket και η Εθνική ποδοσφαίρου, που έχει συγκεντρωθεί για τα ματς των προκριματικών του Μουντιάλ, έστειλε τις δικές της ευχές.

Κέντρο ιατρικής φροντίδας για άπορους και ανασφάλιστους

Στη δημιουργία συμβουλευτικού κέντρου ιατρικής φροντίδας, μέσω του οποίου θα παρέχεται υποστήριξη σε άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους, προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο αυτό, το οποίο πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο κτίριο της οδού Μοναστηρίου 53-55, θα πραγματοποιούνται:

Monde: Ισχυρούς σεισμούς στο νότο της Ευρώπης προβλέπουν επιστήμονες

Monde: Ισχυρούς σεισμούς στο νότο της Ευρώπης προβλέπουν επιστήμονες

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Στην πιθανότητα να σημειωθεί στην Ευρώπη σεισμική δραστηριότητα - σημαντικά μεγαλύτερη της ιστορικά καταγεγραμμένης- η οποία με τις υφιστάμενες επιστημονικές μεθόδους δεν ήταν δυνατόν να εκτιμηθεί σωστά, αναφέρεται άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, τονίζοντας ότι στη ζώνη υψηλού κινδύνου βρίσκεται ολόκληρος ο Νότος και ιδιαιτέρως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ιταλία και η Ρουμανία.

Σύσκεψη των συνδικάτων για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανοιχτή σύσκεψη για τις εξελίξεις στις επιχειρήσεις ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, θα πραγματοποιήσουν οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και των σωματείων της, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 10.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Αριστοτέλους 32, 7ος όροφος.

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Δελτίο τύπου

Η συγκυβέρνηση του μνημονίου αλλάζει τον εκλογικό νόμο για να περιορίσει την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής. Γνωρίζουν ότι πολύ σύντομα οι Εθνικιστές θα διοικούν τους μεγάλους δήμους της χώρας. Για τον λόγο αυτό κατήργησαν και την δημοτική αστυνομία.

Οι «βλαχοδήμαρχοι» και ο πορφυρογέννητος


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί διακαώς την εξουσία. Φυσιολογικό (με βάση τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η πολιτική και συνοψίζεται στο αξίωμα «εξουσία για την εξουσία»).
Ο κ. Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει μπροστά του μια εκλογική αναμέτρηση (τις αυτοδιοικητικές εκλογές) και οφείλει να προετοιμάσει το κόμμα του για την πρωτιά. Φυσιολογικό κι’ αυτό.
Ο κ. Τσίπρας, αποφάσισε να μετατρέψει τις εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες σε δημοψήφισμα. Κι’ αυτό φυσιολογικό (με βάση τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η πολιτική και προβλέπει την μετατροπή των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κομματικά ενεργούμενα).

Χωρίς πνιγμούς το φετινό καλοκαίρι


Ασφαλή κολύμβηση πρόσφεραν οι 8 ναυαγοσώστες που τοποθέτησε και φέτος το καλοκαίρι ο δήμος Βόλβης στις πολυσύχναστες παραλίες του

 Έξι άνδρες και δυο γυναίκες ήταν οι ναυαγοσώστες που σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αποτέλεσαν τον «φύλακα - άγγελο» των κολυμβητών στις ακτές της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και του Σταυρού.

Νίκος Χουντής: «Έχετε μελετήσει το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους που κατέχουν τα κράτη-μέλη και η ΕΚΤ; Θα το πράξετε, τουλάχιστον, μετά τις γερμανικές εκλογές;»


·        Όλι Ρέν: «Αναγνωρίζουμε ότι εξακολουθούν να υφίστανται κίνδυνοι, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πρόωρο να συζητηθεί η περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας σε αυτό το στάδιο»
·        Απάντηση Όλι Ρέν σε Νίκο Χουντή.

Φορολογικές ρυθμίσεις για τους μη έχοντες

Δώστε φορο-ανάσα στους φορολογουμένους που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων σε 2 ή 3 διμηνιαίες δόσεις. Την άτυπη αυτή εντολή έχει δώσει στους προϊσταμένους των εφοριών ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποσταλεί και σχετική εγκύκλιος στις εφορίες εντός των προσεχών ημερών.

Κατασχέσεις για τον ΦΑΠ του 2010

Κυνηγητό για 25.000 φορολογουμένους που «ξέχασαν» να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 εξαπολύει ο υπουργείο Οικονομικών.

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Ιαπωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Ιαπωνία

ΔΕΝ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ
Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την νότια Ιαπωνία κατά μήκος της νότιας ακτής του Ειρηνικού, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.