Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΖΑΜΙΑ Ή ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ;

Η πικρή αλήθεια για τον ισλαμικό κόσμο είναι πως, σε καιρούς διαδεδομένης αβεβαιότητας, οι δυνάμεις της παράδοσης τείνουν να μιλούν πιο δυνατά από εκείνες της δημοκρατικής αλλαγής

Του Michel Rocard 
Πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Καταρρέει ο ελεγκτικός μηχανισμός

Ελέγχους με το σταγονόμετρο, σχεδόν σε όλο το φάσμα της αγοράς, διενεργούν εδώ και ένα χρόνο οι ελεγκτές-επόπτες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Tης Φανής Σοβιτσλή

Ρωσία: «Κόκκινος συναγερμός» για 250.000 κατοίκους

Εκτεταμένες πλημμύρες, οι οποίες σαρώνουν το Καμσαμόλσκ στον ποταμό Αμούρ της ρωσικής Άπω Ανατολής, απειλούν περισσότερους από 250.000 κατοίκους.

Συναγερμός στο Μαξίμου από τις απαιτήσεις της τρόικας για ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, ΕΒΟ

Ζητάει να τεθούν οι τρεις εταιρείες σε καθεστώς πτώχευσης και απορρίπτει τις προτάσεις της κυβέρνησης για εκκαθάριση εν λειτουργία

Δύο μοτοσικλετιστές νεκροί σε τροχαία στα Χανιά

ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός δύο τροχαίων δυστυχημάτων που συνέβησαν σήμερα στα Χανιά.

Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για την τύχη του στρατοπέδου στο Αμύνταιο

Την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την οριστική «τύχη» του στρατοπέδου Παπαπέτρου αναμένει πλέον ο δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Αθήνα για σχετικές επαφές, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Φλώρινας, Στάθη Κωνσταντινίδη.

Μέσω ΑΠΔ οι κρατήσεις για επικουρικό & εφάπαξ

Εφεξής οι εργοδότες θα υποβάλλουν τις κρατήσεις για επικουρικό και εφάπαξ μαζί με τις κρατήσεις για κύρια σύνταξη μέσω της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Σχεδίαζε απάτη - μαμούθ εις βάρος του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης

Τη διοίκηση του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης προσπάθησε να εξαπατήσει ένας 68χρονος επιτήδειος, χρησιμοποιώντας ως δέλεαρ την υψηλή απόδοση από επενδυτικό πρόγραμμα, που θα απέφερε μεγάλα κέρδη ύψους 40 εκατ. ευρώ, σε χρονικό διάστημα μόλις 15 ημερών.

Οι πραγματικοί λόγοι της απόφασης των Βρετανών για τη Συρία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορεί πολλοί να ξαφνιάστηκαν και άλλοι τόσοι (μεταξύ των οποίων και οι αναλυτές του ΣΥΡΙΖΑ) να χαρακτήρισαν «κόλαφο» για τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, την απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου να μην επιτρέψει τη συμμετοχή της Βρετανίας σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία.
Στην πραγματικότητα, όμως, η απόρριψη της πρότασης Κάμερον ήταν περισσότερο από αναμενόμενη.
Η απόρριψη της πρότασης Κάμερον ερχόταν από το παρελθόν.
Οι ρίζες της βρίσκονται στον πόλεμο στο Κόσσοβο, απλώθηκαν με τον πόλεμο στο Ιράκ και έκτοτε φέρουν ονοματεπώνυμο: Άλαστερ Κάμπελ.

Βοιωτία: Τραγωδία σε αναψυκτήριο - Νεκρός 18χρονος από ηλεκτροπληξία!

Πήγε να βοηθήσει τον φίλο του και συνάντησε το Θάνατο.  Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στη Λιβαδειά από το τραγικό συμβάν, που στοίχισε τη ζωή ενός 18χρονου παιδιού...

Αθλος της 64χρονης Νίαντ: Πέρασε τα Στενά της Φλόριντα κολυμπώντας

Ένα όνειρο 35 ετών εκπλήρωσε σήμερα η 64χρονη Αμερικανίδα κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων Νταϊάνα Νιάντ, αφού κατάφερε να διασχίσει κολυμπώντας τα Στενά της Φλόριντα, από την Αβάνα μέχρι το Κι Γουέστ και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσει προστατευτικό κλουβί για τους καρχαρίες.