Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοίγουν οι πόρτες των υπηρεσιών υγείας για 230.000 ανασφάλιστους

Το νέο πρόγραμμα «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το οποίο υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ με στόχο την ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας 230.000 ανασφάλιστων και άνεργων πολιτών, παρουσίασαν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί, σε επίσκεψή τους στο ΚΕΠ Μοσχάτου-Ταύρου.

Κλέβουν για να φάνε...

“Πεινούσα... είχα να φάω δυο μέρες. Έψαχνα στα σκουπίδια αλλά δεν βρήκα τίποτα. Αναγκάστηκα να κλέψω δυο κονσέρβες από το σούπερ μάρκετ. Έφυγα τρέχοντας, αλλά με έπιασαν οι αστυνομικοί με τις μηχανές. Δεν πρόλαβα να φάω...”.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Πώς να αποφύγετε την εξαπάτηση από επιτήδειους

Την προσοχή των πολιτών και ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων εφιστούν οι αστυνομικές αρχές συνιστώντας να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι, αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικά, προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρηματικά ποσά με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Τζαβέλλας και επίσημα στο ΠΑΟΚ

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται από τη φετινή περίοδο ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος ανακοινώθηκε από τον «Δικέφαλο».  


Αργολίδα: 60χρονος σκότωσε τον δίδυμο αδελφό του!

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Αργολίδας η  είδηση της δολοφονίας ενός 60χρονου από το χέρι του ίδιου του αδελφού του, με τον οποίο μάλιστα ήταν δίδυμοι! Το άγριο έγκλημα συνέβη στην περιοχή «Τασουλέικα» Τραχείας Αργολίδας, μετά από καυγά που είχαν τα δυο αδέλφια.

Διαβάστε πώς υπολογίζεται το πρόστιμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Με μια απλή αίτηση θα μπορούν να ξεπεράσουν την αντισυνταγματικότητα της προηγούμενης ρύθμισης οι ιδιοκτήτες ακινήτων με μεγάλες και μικρές πολεοδομικές παραβάσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υποβάλλουν εκ νέου δήλωση στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα που κάνει πρεμιέρα σήμερα. Η κυβέρνηση απευθύνει νέα πρόσκληση σε πάνω από 1,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, ελπίζοντας στη μαζικότερη προσέλκυση του κόσμου με κίνητρα τις μεγάλες εκπτώσεις στην νομιμοποίηση, το εύρος των παρανομιών που δύναται να αποκατασταθούν αλλά και την κατοχύρωση της ιδιοκτησίας, μέχρι τουλάχιστον να κριθεί η τύχη και του νέου νόμου 4178/2013 από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Θεραπεία των κονδυλωμάτων με Laser διοξειδίου του άνθρακα

Ανώδυνη, αναίμακτη, αποτελεσματική και  χωρίς παρενέργειες είναι η θεραπεία των κονδυλωμάτων με Laser διοξειδίου του άνθρακα αλλά και με RF (ραδιοκυτταροπλασματική χειρουργική).
Τα κονδυλώματα,  το συχνότερο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, μπορεί να είναι  «δώρο» μιας εφήμερης σχέσης του Καλοκαιριού που μας αποχαιρετά.

Κίνα: Σκότωσε τον άντρα της και μαγείρεψε το πτώμα του στην χύτρα!

Το μίσος που μια γυναίκα από την ανατολική Κίνα είχε για τον άντρα της την οδήγησε σε μια αποτρόπαιη πράξη που τις τελευταίες ημέρες έχει σοκάρει την χώρα.

Πολιτειακή Παιδεία: Αν δεν την διδάξει η Δημοκρατία, θα την «διδάξει» ο Ναζισμός


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν υπάρχει ένα μάθημα που όχι μόνο δεν επιτρέπεται να υποστεί την παραμικρή υποβάθμιση, αλλά πρέπει να είναι το πλέον αναβαθμισμένο, είναι αυτό της Πολιτειακής Παιδείας (Οργάνωση και Λειτουργίες της Πολιτείας).
Οι νέοι μας πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξοικείωση με τις κλασσικές σπουδές και τις θετικές επιστήμες – ποιος μπορεί να διαφωνήσει;

Οι νέοι μας πρέπει να διαθέτουν καλές γνώσεις πληροφορικής – ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει με τον πόλεμο κατά του ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού;

Αλλά τι αξία θα έχουν όλες αυτές οι γνώσεις, αν οι νέοι μας δεν διδάσκονται τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα ενός ελεύθερου πολίτη με ελεύθερο φρόνημα, που αναπτύσσει γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες μέσα σε μια ζωντανή Δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της;

Φόρος σε όλα τα ακίνητα

Σε ανατροπές στη φορολογία των ακινήτων με μεταφορά και διάχυση του βάρους από την αγορά στην κατοχή προχωρά το οικονομικό επιτελείο με νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου.

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Σε διαρκείς κινητοποιήσεις βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων που οδηγεί, όπως αναφέρουν, στο κλείσιμό τους και στο καθεστώς κινητικότητας του υγειονομικού προσωπικού, που οδηγεί σε απολύσεις.

Σήμερα ξεκίνα η πρώτη εκπομπή «Εδώ Μακεδονία» στην Εγνατία Τηλεόραση

Με αρκετά ενδιαφέροντα (και αποκλειστικά) θέματα και ρεπορτάζ
κάνει  σήμερα,  Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, πρεμιέρα η νέα εκπομπή του Αντώνη Οραήλογλου και του Χρήστου Νικολαΐδη «Εδώ Μακεδονία» που θα προβάλλεται στο εξής τις καθημερινές, από τις 14:30 έως τις 16:30, από τη συχνότητα της «Εγνατίας Τηλεόραση».

«Ποδαρικό» στο στούντιο μάς κάνει ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου, που θα κληθεί να απαντήσει εάν η επανίδρυση του Υπουργείου του δικαίωσε τις προσδοκίες των Βορειοελλαδιτών για ουσιαστική αποκέντρωση και ενδυνάμωση της Μακεδονίας και της Θράκης.