Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ανέλκυσαν 37 πλοία από το βυζαντινό λιμάνι της Πόλης

Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ
Εκτελούνται μεταφορές βυζαντινών ευρημάτων όχι μόνο για το Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και για το Μετρό της Κωνσταντινούπολης. Μεταφέρθηκαν από το Γενί Καπί, όπου έχουν βρεθεί εδώ και οκτώ χρόνια, τα 37 βυθισμένα πλοία στο πάλαι ποτέ λιμάνι του Θεοδοσίου, απ' όπου περνάει η νέα σιδηροδρομική γραμμή.


«Το σκάφος αυτό είναι ένα είδος χρονοκάψουλας. Το βρήκαμε με όλο του το φορτίο μέσα» λέει η αν. καθηγήτρια Ισίλ Οσαϊζάτ

Εγκαίνια με μια μπάλα 13.000 δολαρίων

Μία μπάλα μπάσκετ, αξίας σχεδόν 13.000 δολαρίων, δημιούργησε ο διάσημος οίκος Hermès για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος που ανοίγει στο Μπέβερλι Χιλς. 

Συμβασιούχος οδηγός της ΔΕΗ νεκρός σε εργατικό δυστύχημα

ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Εργατικό δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής, στο ορυχείο της ΔΕΗ, στο ενεργειακό κέντρο της Μεγαλόπολης. Ενας 55χρονος συμβασιούχος έχασε τη ζωή του, όταν το φορτηγό που οδηγούσε ανετράπη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Από Δευτέρα σε εφαρμογή ο νόμος για την τακτοποίηση αυθαίρετων

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου μπαίνει σε εφαρμογή ο νέος νόμος για την τακτοποίηση των αυθαίρετων καθώς εκδόθηκε η σχετική υπουργική απόφαση που καθορίζει τον τρόπο ηλεκτρονικής υπαγωγής στο σύστημα του ΤΕΕ.

Χαμόγελα στον ΠΑΟΚ έφερε η κλήρωση

Η ολλανδική Αλκμααρ, η ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα και η Σαχτάρ Καραγκάντι από το Καζακστάν θα είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε σήμερα στο Μονακό.



MIT: νέα μπαταρία ροής “απογειώνει” τις ΑΠΕ

Ερευνητές του ΜΙΤ ανέπτυξαν μια μπαταρία που ανοίγει μεγάλες προοπτικές για αξιόπιστη και φθηνή αποθήκευση ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα.
Βασισμένοι στην τεχνολογία των μπαταριών ροής, οι ερευνητές αφαίρεσαν την ακριβή μεμβράνη και κατασκεύασαν μια μπαταρία με πυκνότητα ενέργειας μια κλίμακα υψηλότερη από εκείνη των μπαταριών ιόντων-λιθίου και τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη άλλων συστημάτων χωρίς μεμβράνη.

Καταγγέλλουν απροειδοποίητη διακοπή συντάξεων σε άγαμες θυγατέρες στρατιωτικών

Την απροειδοποίητη διακοπή της καταβολής σύνταξης σε άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες στρατιωτικών καταγγέλουν δικαιούχοι των συντάξεων αυτών που επικοινώνησαν με το protothema.gr.

Τα ψηλότερα ξενοδοχεία του κόσμου

Για να μείνετε θα πρέπει να αντέχετε τη θέα από τα 200 μέτρα και πάνω

Φοβάστε τα ύψη; Τρέμετε και μόνο στην ιδέα ότι θα ανεβείτε σε ύψος πάνω από 50 μέτρα; Αν η απάντηση και στις δυο προηγούμενες ερωτήσεις είναι καταφατική, τότε δεν έχετε παρά να υπερνικήσετε τους φόβους σας, επισκεπτόμενοι ένα από τα παρακάτω ξενοδοχεία.


Κοινό τους χαρακτηριστικό; Έχουν ύψος πάνω από 200 μέτρα και προσφέρουν θέα που κόβει την ανάσα.

Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα δέκα υψηλότερα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο που πραγματοποιούν επακριβώς την υπόσχεσή τους. Να σας κάνουν να νιώσετε σαν να αγκαλιάζετε τα σύννεφα...

Στο ΣΔΟΕ λίστα γιατρών με ενδείξεις υπερσυνταγογράφησης

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Λίστα για έλεγχο με ονόματα ιατρών, οι οποίοι εμφανίζονται πρώτοι σε συνταγογράφηση για τον μήνα Ιούνιο του 2013, παρέδωσε ο υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδη, στον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), Σ. Στασινόπουλο.

Εφοριακός «μαϊμού» εξαπάτησε ηλικιωμένη στην Καρδίτσα

Άλλη μια ανυποψίαστη γριούλα έπεσε θύμα του γνώριμου πια ζευγαριού απατεώνων που έχει γίνει εφιάλτης για τους ηλικιωμένους σε ολόκληρη την Θεσσαλία. Και αυτή τη φορά, οι αδίστακτοι δράστες εμφανίστηκαν ως εφοριακοί.

Ορεστιάδα: Κρίσιμες ώρες για άντρα που μαχαιρώθηκε στην κοιλιά και στον θώρακα!

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αστυνομικές Αρχές του Έβρου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 30χρονου Έλληνα που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ορεστιάδα.

Η Χρυσή Αυγή για την δικογραφία κατά του βουλευτή μας Δ. Κουκούτση

 Δελτίο τύπου
Το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ μαζί με τα κανάλια της διαπλοκής επέφεραν τεράστιο πλήγμα στην... "εγκληματική δράση" της Χρυσής Αυγής . Ο ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος πλέον και να μην ασχολείται με τους ληστές με τα καλάσνικοφ, τους αλλοδαπούς μαχαιροβγάλτες και τα λαμόγια της πολιτικής που τον έχουν κατακλέψει και κυκλοφορούν ελεύθερα.

Νοθευμένα κρασιά με νερό και ζάχαρη από Βουλγαρία

Νοθευμένα χύμα κρασιά από τη Βουλγαρία, εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται για την τήρηση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας στον αμπελοοινικό τομέα.

ΣΟΚ στο Γύθειο: Φίδι δάγκωσε εργαζόμενη μέσα σε σούπερ μάρκετ

Όλα έγιναν το πρωί της περασμένης Δευτέρας (26-08-2013) μέσα σε υποκατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ του Γυθείου.
Σύμφωνα με το apela.gr, μία 42χρονη εργαζόμενη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, μετά από δάγκωμα φιδιού.

Γυμνός αστυνομικός σε κατάσταση μέθης αναστάτωσε το κέντρο των Χανίων

ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ
Αρχιφύλακας της Ασφάλειας που υπηρετεί στην Αθήνα και έκανε τις διακοπές του στην Κρήτη συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Συντριβανίου αργά το απόγευμα της Πέμπτης, με... αδαμιαία περιβολή και σε κατάσταση μέθης.

Η κακοκαιρία «σκότωσε» 77χρονο ψαρά - βυθίστηκε το σκάφος

ΓΛΩΣΣΑ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Η αιφνίδια επιδείνωση του καιρού και οι ισχυροί βοριάδες λίγο μετά τα μεσάνυχτα προκάλεσαν εισροή υδάτων σε αλιευτικό. Κατέρρευσε ο 77χρονος πριν εγκαλειφθεί το σκάφος που βούλιαξε

Ρέθυμνο: Το γλέντι για το γάμο, βάφτηκε με αίμα!

Με πέντε σφαίρες στο στήθος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ένας 31χρονος, έπειτα από επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο χωριό Αβδελάς, κατά τη διάρκεια γλεντιού πριν από γάμο.

Σκότωσαν ηλικιωμένη για να τη ληστέψουν

Νεκρή βρέθηκε 87χρονη, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Την ηλικιωμένη γυναίκα εντόπισε, το απόγευμα της Πέμπτης, συγγενικό της πρόσωπο.

Η «Άνοιξη» που έφερε τη βαρυχειμωνιά του πολέμου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτά που ζούμε σήμερα στην περιοχή της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, είναι τα αποτελέσματα της περίφημης «Αραβικής Άνοιξης» (με την οποία τόσο διεξοδικά έχουν ασχοληθεί διάφοροι παριστάνοντες τους «προοδευτικούς» και ειδικά η περίφημη Σοσιαλιστική Διεθνής). 

Όλοι θυμόμαστε εκείνον το απίθανο εκστασιασμό με τον οποίο εκθειάστηκαν τα «κινήματα» που έκαναν άνω-κάτω την περιοχή και σε πολλές περιπτώσεις έφεραν στην εξουσία κυβερνήσεις αυταρχικότερες από τις προηγούμενες – με τις γνωστές συνέπειες, ειδικά στην Αίγυπτο. 

Με λίγα λόγια, δικαιώθηκαν όσοι από την αρχή διακήρυσσαν πως δεν είχαμε να κάνουμε ούτε με άνοιξη, ούτε με καλοκαίρι, αλλά με βαρυχειμωνιά. 

Γ. Βρούτσης: Το ασφαλιστικό δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του με τις δικές του δυνάμεις

«Θέλω να καθησυχάσω απόλυτα τον κόσμο. Οι συντάξεις δεν θίγονται. Βλέποντας τα οικονομικά στοιχεία του ασφαλιστικού, βλέπω ότι από μόνο του δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Πώς θα «ακουγόταν» η έκρηξη ενός άστρου;

Ας λάβουμε υπόψη μας ένα υποθετικό σενάριο: παρατηρώντας από κοντά ένα άστρο (σ.σ. pentapostagma.gr παραμερίζοντας στις σκέψεις μας τον τρόπο προσέγγισης αλλά και το πώς θα αντέξουμε στην απίστευτη θερμότητα που παράγεται) μοιάζει σχεδόν σαν να κάθεται κανείς δίπλα από μία τεράστια βωβή φωτιά. Οι ήχοι – που αποτελούν απλώς μεταβολές της πίεσης ενός μέσου όπως ο αέρας ή το νερό – δεν μπορούν να μεταδοθούν στο διαστημικό κενό. Έτσι, η επιφάνεια ενός άστρου θα μπορούσε να «παρατηρηθεί» μόνο με το βλέμμα και όχι μέσω της ακοής.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΡΙΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ FACEBOOK

Πρώτοι οι Σύριοι βομβάρδισαν τον  Ομπάμα στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Times , χιλιάδες υποστηρικτές του Άσσαντ βομβάρδισαν το facebook του Ομπάμα απειλώντας τον με αντίποινα. Κατά την ηλεκτρονική της έκδοση,τα σχόλια προέρχονται από χρήστες των οποίων τα προφίλ φαίνονται αυθεντικά και αντιπροσωπεύουν Σύριους από τις πόλεις Χομς,Ταρτούς,Δαμασκό,Χαλέπι κ.ά..Οι προειδοποιήσεις για επιθέσεις επί αμερικανικού εδάφους και εναντίον του Ισραήλ αφορούσαν το σύνολο των

Βραζιλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από την κατάρρευση διώροφου κτιρίου

Βραζιλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από την κατάρρευση διώροφου κτιρίου

26 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 26 ακόμα τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση ενός διώροφου κτιρίου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μετέδωσαν την Πέμπτη τα μέσα ενημέρωσης


Επανεξετάζεται η βάση του 10 λόγω πτώσης των βάσεων

Πρωτοφανής ήταν φέτος η πτώση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκαπίδευση, λόγω των ιδιαιτέρως δύσκολων θεμάτων στις Πανελλαδικές.