Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Διεφθαρμένος Κινέζος πληρώνει τη νύφη

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ, ΩΣ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΟΛΩΘΕΙ Η ΑΝΙΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Της ΛΗΔ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Η πολύκροτη δίκη του Μπο Σιλάι -του έκπτωτου πρώην ανώτατου αξιωματούχου του Κ.Κ. Κίνας που κατηγορείται για διαφθορά, δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας- προσέλκυσε εντονότατο ενδιαφέρον εντός και εκτός Κίνας όχι μόνο λόγω της σκανδαλοθηρικής διάστασης της υπόθεσης, αλλά και διότι το ίδιο το Πεκίνο αποφάσισε να την προβάλει ως απόδειξη ότι η χώρα είναι ένα κράτος δικαίου.

Τα κεφάλια κάτω (και μέσα) για όσους υπήρξαν φιλόδοξοι δελφίνοι, όπως ο εικονιζόμενος Μπο Σιλάι

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις του Alpha για το πρόστιμο μαμούθ που σβήστηκε ως δια μαγείας.

πηγή Alpha
Για τις πιέσεις που ασκήθηκαν για να μην πληρώσει μεγαλοεπιχειρηματίας εκατοντάδες εκατομμύρια στο Δημόσιο, την  ίδια ώρα που ο μέσος φορολογούμενος στενάζει κάτω από την ασφυκτική πίεση του υπουργείου Οικονομικών, κινδυνεύοντας να μπει φυλακή ή να χάσει κινητή και ακίνητη περιουσία.

Καταδικαστική απόφαση κατά Βγενόπουλου

Ενοχο συκοφαντικής δυσφήμισης έκρινε τον Ανδρέα Βγενόπουλο το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδικάζοντάς τον σε καταβολή χρηματικής αποζημίωσης ύψους 150.000 ευρώ.



Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 57χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε ένας 57χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για πορνογραφία ανηλίκων. Η σύλληψή του έγινε χθες το βράδυ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Μέτρα για την 78η ΔΕΘ

Έκτακτες συσκέψεις συγκαλεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αστυνομικών μέτρων που θα ληφθούν στη διάρκεια της ΔΕΘ για την τάξη και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, την ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ετοιμος μέχρι την άνοιξη του 2014 ο ΣΜΑ Δυτικών Συνοικών

Νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα εκτιμάται ότι θα παραδοθεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων “ΣΜΑ Δυτικών Συνοικιών”, που άρχισε να κατασκευάζεται τον περασμένο Ιούλιο στην περιοχή της Ευκαρπίας.


Της Φανής Σοβιτσλή 

Άλλα 14 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Άλλοι 14 άνθρωποι εκδήλωσαν τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών σε 49. Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), δέκα ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με επιπλοκές από τη λοίμωξη, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Το Skype έγινε 10 ετών

Το Skype έγινε 10 ετών

ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΩΝ
Δέκα ετών έγινε η διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας Skype και στο πλαίσιο της διαρκούς αναζήτησης ποιοτικότερης διαδικτυακής επαφής μεταξύ των χρηστών του, προωθεί την ανάπτυξη τρισδιάστατων βιντεοκλήσεων, σύμφωνα με το BBC.

Τελικά τί είναι σωστό να τρώω το βράδυ; Και τι ώρα;

Πόσες φορές δεν έχεις "κατηγορήσει" το βραδινό γεύμα για εκείνα τα παραπάνω κιλά που πήρες; Μήπως όμως δεν είναι η ώρα της ημέρας, αλλά το τι επιλέγεις να φας που κάνει την διαφορά; 

Τουλάχιστον 37 έφηβοι και παιδιά νεκροί σε τροχαίο στην Κένυα

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρέκκλινε της πορείας του τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ανατράπηκε 150 χλμ. δυτικά του Ναϊρόμπι, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Βρούτσης: Οριστικό τέλος στις διπλές συντάξεις βουλευτών

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κλείσει κάθε νομοθετικό κενό και να παύσει κάθε ειδική μεταχείριση στο πλαίσιο του ασφαλιστικού συστήματος, δήλωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την τροπολογία με την οποία καταργείται η δυνατότητα των βουλευτών να εξαγοράζουν πλασματικά χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε υπό κατάληψη νοσοκομείο στα Γιάννενα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στα Ιωάννινα σε τρία κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Γ. Χατζηκώστα, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη.

Γιατί αυτοκτόνησε ο Μιχάλης Ασλάνης

Μια αναποδογυρισμένη καρέκλα, μια παντόφλα, κάποια πεσμένα ρούχα και μερικά χειρόγραφα στο ξύλινο πάτωμα βρίσκονται στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης.

230.000 αγρότες ρυθμίζουν τα χρέη τους με 20 ευρώ το μήνα

Τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών προς τον ΟΓΑ σε έως και 46 μηνιαίες δόσεις που ξεκινούν από 20 ευρώ δίνει η ρύθμιση "Νέα Αρχή". Η ένταξη στη ρύθμιση αφορά χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέχρι το τέλος του 2012. Προαπαιτούμενο είναι η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01-01-2013 και εφεξής. To ελάχιστο ύψος της προς ρύθμιση οφειλής είναι 500 ευρώ, απαραίτητη η καταβολή όλων των εισφορών από το 2013 και μετά.

Μαλί: 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες

ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφοδρές πλημμύρες που σημειώθηκαν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα του Μαλί, Μπαμακό, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή, δήλωσε υπουργός της κυβέρνησης. 

3.500 αστυνομικοί για την ασφάλεια της ΔΕΘ

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ
Περίπου 3.500 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν φέτος ενόψει των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ και των επικείμενων διαδηλώσεων, στο κέντρο της πόλης. Ο αριθμός αυτός κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, αλλά είναι σαφώς μικρότερος σε σχέση με τα προπέρσινα μεγέθη, όταν σε μία πρωτοφανή οργάνωση αστυνομικών μέτρων επιστρατεύτηκαν περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί.