Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ν. Κατσαρός: «Πόσο επικίνδυνα είναι τα ληγμένα τρόφιμα;»

Νίκος Κατσαρός
π..πρόεδρος ΕΦΕΤ

Αναστάτωση και ανησυχία  έχει  προκληθεί στο καταναλωτικό κοινό από την αγορανομική διάταξη που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με την οποία τρόφιμα περασμένης διαθεσιμότητας {δηλαδή ληγμένα} θα βρίσκονται στα καταστήματα τροφίμων σε ειδικά ράφια με την ένδειξη «τρόφιμα περασμένης διαθεσιμότητας» και θα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή.

Αυτά είναι τα ονόματα των καθηγητών που μετατάσσονται - Θα γίνουν 3.495 μετακινήσεις

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα των καθηγητών που μετατάσσονται. Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου ξεπέρασαν τις 5.750.

Μητέρα έπνιξε την 7χρονη κόρη της και αυτοκτόνησε

Οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε το απόγευμα στην Κέρκυρα. Μια 50χρονη υπήκοος Γερμανίας σκότωσε την μόλις επτά ετών κόρη της και στη συνέχεια έδωσε τέλος και στη δική της ζωή.

Οικονομική ανάσα σε υπερχρεωμένους πολύτεκνους συνταξιούχους

ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Οικονομική ανάσα έδωσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων, σε υπερχρεωμένη οικογένεια πολυτέκνων συνταξιούχων γήρατος.

Απόσυρση διαφήμισης αντιρυτιδικής κρέμας γνωστής εταιρίας

Την απόσυρση διαφήμισης ενυδατικής αντιρυτιδικής κρέμας της εταιρίας Nivea αποφάσισε η αρμόδια βρετανική ελεγκτική αρχή Advertising Standards Agency καθώς «παραπλανούσε το καταναλωτικό κοινό».

Πρώτα λουκέτα σε 7 βενζινάδικα

Τα πρώτα λουκέτα σε βενζινάδικα, τα οποία δεν έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα εισροών - εκροών καυσίμων, βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ανακοινώνονται αύριο το πρωί οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

«ΒΟΥΤΙΑ» ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ανακοινώνονται, στις 9 το πρωί της Πέμπτης, οι βάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, καθώς και τα ονόματα των επιτυχόντων.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την πρόσβαση σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Με ψήφους 56 «υπέρ» και 36 ψήφους «κατά», το δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής ενέκρινε τελικά την τροπολογία για την πρόσβαση σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο.

ΠΑΟΚ Της μοίρας του γραφτό


Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα. Κερδίζει αυτός που θα βάλει τα περισσότερα γκολ. Αυτό δεν κατάφερε να το κάνει χθες το βράδυ ο ΠΑΟΚ πληρώνοντας ακριβά τα αμυντικά του λάθη και γνώρισε την ήττα από τη Σάλκε (2-3), με αποτέλεσμα να σβήσει το όνειρο τη πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ.


Του Παναγιώτη Μαυρίδη

Σε απογραφή των συσκευών που περιέχουν κλοφέν προχωρά το υπ. Περιβάλλοντος

Σε απογραφή και σύνταξη καταλόγων συσκευών που περιέχουν την ουσία PCB και στο σχεδιασμό διάθεσης/ απολύμανσης προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Νεκρός βρέθηκε ο σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης

Νεκρός βρέθηκε ο σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι - ατελιέ του ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι.



Με πλαστά χαρτιά περίπου 85.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Την εκτίμησή του ότι μετά από τον έλεγχο των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων θα βρεθεί μεγάλο ποσοστό από πλαστά πιστοποιητικά, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ζητούν κυκλικό κόμβο οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου

Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη στροφή “Βερόπουλου” στην οδό Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου, όπου, σε σύγκρουση Ι.Χ. στη στάση του ΟΑΣΘ την περασμένη Τρίτη, έχασε τη ζωή του ένας 75χρονος και τραυματίστηκαν πέντε γυναίκες, ζήτησαν κάτοικοι του Ωραιοκάστρου.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Υποχρεωτικά αυτεπάγγελτη η αναζήτηση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης

Υποχρεωτικά αυτεπάγγελτη η αναζήτηση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης

ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ
Υποχρεωτικά αυτεπάγγελτη, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, είναι πλέον η αναζήτηση του πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης, σύμφωνα με σχετική απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και 'Αμυνας και μετά την ενοποίηση των δύο τύπων (Α' και Β') πιστοποιητικών στρατολογικής κατάστασης, στο ενιαίο πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης.

Θεσσαλονίκη: Ο γιος σκηνοθέτησε και υλοποίησε την κλοπή της μητέρας του!

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας 20χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και ψευδορκίας. Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013, διέπραξε τα παρακάτω αδικήματα:

Σαββίδης: «Περήφανος για τον ΠΑΟΚ»



Άπαντες στον ΠΑΟΚ έχουν ψηλά το κεφάλι για την εικόνα του «Δικέφαλου» στον επαναληπτικό της Τρίτης (27/8) με τη Σάλκε, σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη.

Σήμερα η κηδεία του Νίκου Μάργαρη

Σήμερα η κηδεία του Νίκου Μάργαρη

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC
Το τελευταίο αντίο στον ακαδημαϊκό δάσκαλο και πρωτοπόρο της οικολογικής σκέψης στην Ελλάδα λένε σήμερα οι φίλοι και η οικογένεια του Νίκου Μάργαρη ο οποίος έχασε χθες τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 70 χρόνων.


Κοτζάμ Γερμανία μόνο με την Ελλάδα ασχολείται;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Παρακολουθώντας τον τελευταίο καιρό την προεκλογική συζήτηση στη Γερμανία, εύλογα διερωτάται κανείς αν η αυτή η ευρωπαϊκή (και παγκόσμια) υπερδύναμη δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει από το να ασχολείται με την Ελλάδα, το χρέος της, το αν αυτό πρέπει να (ξανα)κουρευτεί ή όχι, αν θα υπάρξει τρίτο πακέτο στήριξης ή όχι και για τι ποσό μιλούμε, και τα λοιπά και τα λοιπά. 

Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε μιλά και ξαναμιλά για τρίτο πακέτο οικονομικής στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το επερχόμενο χρηματοδοτικό κενό.

Οργιο με επικίνδυνα φάρμακα-μαϊμού

Πάνω από τα μισά φάρμακα που διακινούνται μέσω Διαδικτύου είναι πλαστά. Οι χρήστες κινδυνεύουν -στην καλύτερη περίπτωση- να χάσουν τα χρήματά τους και στη χειρότερη να υποστούν σοβαρή βλάβη υγείας.

Επίθεση χάκερς στην ιστοσελίδα των New York Times

Δύο μόλις εβδομάδες αφότου παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στο διακομιστή της Νιου Γιορκ Τάιμς με αποτέλεσμα να «πέσει» η ιστοσελίδα της, η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας δέχτηκε την Τρίτη και δεύτερο πλήγμα από χάκερς, οι οποίοι πιστεύεται ότι ανήκουν σε συριακή ομάδα χάκερς.

Διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς νερό θα μείνει σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης, από τις 9:00-16:00, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες σύνδεσης νέων αγωγών της ΕΥΑΘ στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη με Εξαδακτύλου.

Δίκες εξπρές για 6.000 συμβασιούχους

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ «ΦΑΜΠΡΙΚΑ» ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Με δικαστική εκκαθάριση μέχρι την 1η Νοεμβρίου οδηγούνται 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων του Δημοσίου, που ανήκουν τυπικά στην κατηγορία των συμβασιούχων, αλλά εξακολουθούν να εργάζονται και να αμείβονται, παρά το γεγονός ότι η σύμβασή τους έχει λήξει.