Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 28-8-2013

Ζεστό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013. Αυξημένη αναμένεται να είναι κατά τόπους η αίσθηση δυσφορίας.

Τσάμπιονς Λιγκ: ΠΑΟΚ - Σάλκε (2 - 3, τελικό)

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν τα κατάφερε να περάσει στους ομίλους της διοργάνωσης


Θεσσαλονίκη: Πρόταση για 42 Κυριακές με ανοιχτά τα μαγαζιά

Πρόταση για ανοιχτά καταστήματα τις 42 από τις 52 Κυριακές του χρόνου αναμένεται να καταθέσει την προσεχή Τρίτη η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ εναντίον αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Επεισόδια πριν από λίγο στα Εξάρχεια όταν άγνωστοι εκτόξευσαν σύμφωνα με πληροφορίες βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ!

Μεγάλη προσοχή σε όσους τραβούν φωτογραφίες από το κινητό τους και τις αναρτούν στο διαδίκτυο.. Παρακολουθήστε οπωσδήποτε το βίντεο που ακολουθεί, και μοιράστε τις πληροφορίες που αναφέρει σε οποιονδήποτε κάνει κάτι ανάλογο…





ΥΠΕΣ: Δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

ΥΠΕΣ: Δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΩΣΗ 15 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
«Για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας».



Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ Ζ.ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ
Τη διενέργεια εισαγγελικής και πειθαρχικής έρευνας για την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη με αφορμή την αναφορά, που της κατέθεσαν την Δευτέρα η Συντονιστική Επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Εκφράζουμε από τις στήλες αυτές την πολύ σοβαρή ανησυχία μας για το μέλλον της χώρας, όχι τόσο γιατί η Ελλάδα πλήττεται από μία βαθειά οικονομική κρίση –που μπορεί, ωστόσο, να ξεπεραστεί– αλλά γιατί μία σημαντική κατηγορία του πληθυσμού, με τις πολιτικές επιλογές που δηλώνει, επιλέγει περιπέτειες για όλους. Το γεγονός αυτό, όμως, αποδεικνύει αφ’ εαυτό ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό ιδεολογικό και πνευματικό ταυτοχρόνως πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που προϋπήρχε της κρίσεως και αναδεικνύεται σε όλες τις διαστάσεις του λόγω αυτής. 

Kαμπάνα 20 εκατ. δολαρίων στο Facebook

Kαμπάνα 20 εκατ. δολαρίων στο Facebook

ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων επιβλήθηκε στο Facebook από αμερικανικό δικαστήριο επειδή χρησιμοποίησε τα δεδομένα από τις καταχωρίσεις «Μου αρέσει», τα ονόματα ή τις φωτογραφίες προφίλ χρηστών του για διαφημιστικούς λόγους, χωρίς την άδειά τους.

«Θέμα ημερών η επίθεση στη Συρία»

Διαβεβαιώσεις προς τη συριακή αντιπολίτευση ότι η συμμαχική επέμβαση στη Συρία με συντονισμένη επίθεση εναντίον των δυνάμεων του προέδρου Ασαντ είναι θέμα ημερών, έδωσαν οι δυτικές δυνάμεις, σύμφωνα με πηγές που παρακολούθησαν συνάντηση που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ διπλωματών και μελών της Συριακής Εθνικής Συμμαχίας.

Ο Αγιος Φανούριος και οι φανουρόπιτες: Τι γιορτάζουμε στις 27 Αυγούστου

Στις 27 Αυγούστου, τιμούμε την μνήμη του Αγίου Φανουρίου του Μεγαλομάρτυρα, ενώ είναι έθιμο σε πολλά σπίτια οι νοικοκυρές να φτιάχνουν φανουρόπιτες. Ποιος ήταν όμως ο Αγιος Φανούριος και τι συμβολίζει η παραδοσιακή φανουρόπιτα;

ΙΝΤΕΡΝΕΤ Μάστιγα η παιδική πορνογραφία

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου καθώς και της εκβίασης ανηλίκων από δράστες που χρησιμοποιούν υλικό σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Θεσσαλονίκη. Πέφτουν υπογραφές για το στρατόπεδο του "Παύλου Μελά"

Ένα βήμα πριν από τις τελικές υπογραφές βρίσκεται η παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στον οικείο δήμο.


Της Φανής Σοβιτσλή

«Σε κρίσιμη αλλά στάσιμη κατάσταση» ο Μαντέλα

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται από τις αρχές Ιουνίου σε νοσοκομείο της Πρετόρια, «παραμένει σε κρίσιμη αλλά στάσιμη κατάσταση», δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα σε ομιλία του στην Μαλαισία.


Αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας του Αντ. Γρέγου

Αντιμέτωποι με την αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας και οπλοκατοχής βρίσκονται δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την επικίνδυνη χρήση όπλων από βουλευτές και την ανεξέλεγκτη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας.

Έρχεται το «Ίντερνετ για όλους»

Μόλις 3% τον χρόνο είναι η ετήσια αύξηση στις συνδέσεις ίντερνετ ανά τον κόσμο. Τώρα όμως, εταιρίες όπως η Facebook και η Google υπόσχονται «Ίντερνετ για όλους».

Συναυλία της Κ.Ο.Θ. στο λιμάνι του Σταυρού

Σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προσέφερε μοναδική μουσική εμπειρία σε κατοίκους και παραθεριστές του δήμου Βόλβης


Σε ειδικό χώρο δίπλα στη θάλασσα, το μουσικόφιλο κοινό κατέκλυσε το λιμάνι του Σταυρού, για να παρακολουθήσει για πρώτη φορά μια τόσο υψηλού επιπέδου συναυλία σε υπαίθριο χώρο.

Καινούργια τάση στον ΣΥΡΙΖΑ; Χαιρετίσματα!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν θυμόμαστε καλά, δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες, από το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (10-14 Ιουλίου), όταν ο Συνασπισμός και άλλες Συνιστώσες αυτοδιαλύθηκαν, κάποιες άλλες αρνήθηκαν (και έλαβαν «μη ασφυκτική προθεσμία» για να λάβουν τις αποφάσεις τους) και πάντως επικοινωνιακά προβλήθηκε ότι έχουμε πλέον να κάνουμε με ένα ενιαίο κόμμα, το οποίο δηλώνει έτοιμο να μας κυβερνήσει.

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες, από τότε που (με αλλεπάλληλες ομιλίες του στο Συνέδριο) ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας μας  ενημέρωσε πως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πια έτοιμοι για «ένα άλμα στον ουρανό».

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΚΡΑΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΤΩΧΙΑ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΟΣΩΝ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ»

450.000 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα!

Κάπου 450.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την ελληνική επιτροπή της UNICEF και το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας, αποτελεί την πιο σοβαρή ένδειξη της κοινωνικής αποσύνθεσης που συντελείται στην Ελλάδα των μνημονίων, αλλά και μία από τις πιο ανησυχητικές εξελίξεις για το μέλλον της χώρας.

Χρυσή Αυγή: "Όχι στο ξεπούλημα της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας"

Δελτίο τύπου

Αυτοί που επί δεκαετίες είχαν ως βασική πηγή πλουτισμού τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα, αυτοί που χρέωσαν κάθε Έλληνα πολίτη με 60.000 ευρώ από το μεγάλο φαγοπότι των εξοπλισμών, αποφάσισαν το κλείσιμο εθνικής σημασίας εργοστασίων και γραμμών παραγωγής των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ  και το ξεπούλημα στους διεθνείς τοκογλύφους της ακίνητης περιουσίας αυτών των εταιριών, παράλληλα με την απόλυση εξειδικευμένου και δυσεύρετου τεχνικού προσωπικού.

Απαγορεύεται η κοπή ρίγανης και μαντζουράνας στα Χανιά

Στη λήψη μέτρων για την προστασία αρωματικών φυτών της Κρήτης όπως η μαλλοτήρα, η μαντζουράνα, το φασκόμηλο και η ρίγανη, προχωρά η διεύθυνση δασών Χανίων.

Ρωσία: Δολοφονήθηκε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ινγκουσετίας

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ινγκουσετίας, ο Άχμεντ Κοτίεφ, σκοτώθηκε από σφαίρες σήμερα το πρωί σε αυτή την ασταθή περιοχή του ρωσικού Καυκάσου, αναφέρει η Επιτροπή Ερευνών σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Νονοί της πιο διεστραμμένης διαστρέβλωσης της γλώσσας

Του Χρήστου  Κάτσικα

Όποιος είχε στοιχειώδη εμπειρία από τους μάγιστρους της επικοινωνιακής πολιτικής της Κυβέρνησης είχε διακρίνει με γυμνό οφθαλμό τις αθέατες σκοπιμότητες: Η όλη διαδικασία, με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών μας γκουβερνάντων, με τα ατελείωτα άρθρα της δημοσιογραφίας της αυλής και με το βάρος των πρόθυμων διανοουμένων της οθόνης, ερχόταν να πριμοδοτήσει, να στερεώσει και να νομιμοποιήσει έναν από τους βολικότερους αστικούς μύθους για το «διογκωμένο συγκεντρωτικό κράτος με τους άπειρους, προνομιούχους και βαριεστημένους δημοσίους υπαλλήλους», ο αριθμός των οποίων «σχετίζεται αφενός με τα δημοσιονομικά ελλείμματα  αφετέρου με τις αναχρονιστικές αγκυλώσεις της κρατικής μηχανής».

Στην Εφορία 100.000 για έλεγχο δικαιολογητικών και αποδείξεων

Κλήση για να περάσουν από την Εφορία θα λάβουν εντός της εβδομάδας περίπου 100.000 φορολογούμενοι για έλεγχο των δικαιολογητικών, παραστατικών και αποδείξεων που συνοδεύουν τη φορολογική τους δήλωση.

Βρέθηκε ο 17χρονος που είχε εξαφανιστεί στην Πρέβεζα

Βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στις 23:00, από αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας Πρέβεζας ο 17χρονος για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση από τον πατέρα του το πρωί της ίδιας μέρας.

Οικονομικά κίνητρα σε όσους επιλέγουν γενόσημα φάρμακα

«Κοκτέιλ» κινήτρων και αντικινήτρων ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε ό,τι αφορά τη φαρμακευτική τους κάλυψη και περίθαλψη.

Αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Τι προβλέπεται

Mίνι ασφαλιστικό με... μάξι παρεμβάσεις στις εισφορές και στις συντάξεις έρχονται έως τα τέλη του 2013 υπό την πίεση της επιδείνωσης των οικονομικών των Tαμείων και με «οδηγό» συγκεκριμένες δεσμεύσεις που περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο Mνημόνιο και έχει αναλάβει η κυβέρνηση (έλεγχος ελλειμμάτων, αντιστοίχηση εισφορών και παροχών και μείωση ασφαλίστρων για την προσέλκυση επενδύσεων και την τόνωση της απασχόλησης).

Βύθιση ιστιοφόρου σκάφους στον Τορωναίο κόλπο

Μεξικό: Δεκατρείς νεκροί από την τροπική καταιγίδα Φερνάντ

Μεξικό: Δεκατρείς νεκροί από την τροπική καταιγίδα Φερνάντ

ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ
Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την τροπική καταιγίδα Φέρναντ, στην ανατολική πολιτεία Βερακρούζ του Μεξικού, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι τοπικές αρχές.


Εύβοια: Καταγγελία καθαρίστριας ξενοδοχείου για ξυλοδαρμό από προϊστάμενό της

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο της Ερέτριας την Κυριακή 25 Αυγούστου και όπως καταγγέλλει η εργαζόμενη, δέχτηκε σωματική επίθεση επειδή ζήτησε βοήθεια από συνάδελφους της.

Προβλήματα υδροδότησης ξανά στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς νερό θα μείνει σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης εξαιτίας εργασιών της ΕΥΑΘ. Συγκεκριμένα:

Αιτωλοακαρνανία: Μαχαιρώματα μεταξύ ομοεθνών

Mια αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μεταξύ δυο ανδρών στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας. Τα δύο άτομα, 35 και 26 ετών και αλβανικής υπηκοότητας μεταξύ των οποίων ο ένας νόμιμος και μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, βρίσκονταν σε παραλιακή περιοχή της Παλαίρου όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες λογομάχησαν έντονα και λίγο αργότερα βρέθηκαν και οι δύο μαχαιρωμένοι.