Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Εκτροφή εντόμων: Μία νέα διατροφική πραγματικότητα;


 
Η βρώση εντόμων συγκαταλέγεται εδώ και πολλά χρόνια στο καθημερινό μενού των Ταϊλανδών. Όμως, η κατανάλωση εντόμων στην χώρα έχει οδηγήσει σε μία νέα μορφή παραγωγικής δραστηριότητας, με την ολοένα και μεγαλύτερη εξάπλωση των βιομηχανικών μονάδων εκτροφής εντόμων. Ήδη, υπάρχουν 20.000 μονάδες εκτροφής γρύλων στα βορειανατολικά της χώρας. Κατά την διάρκεια των τελευταίων 15 ετών, η χώρα της Ταϋλάνδης όντας η ηγετική «δύναμη» της περιφέρειας όσον αφορά την εκτροφή και επεξεργασία εντόμων, παράγει κατά μέσο όρο 7.500 τόνους εντόμων ετησίως. Τα κυριότερα είδη παραγωγής είναι οι γρύλοι, οι σιταρόψειρες και οι κάμπιες (των μπαμπού).

Τρώτε σκόρδο! Καταπολεμά ακόμη και την ανάπτυξη κακοήθων όγκων

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά γι' αυτό το ταπεινό προϊόν της γης! Και όχι μόνο είναι όλα αλήθεια, αλλά επιπλέον έρχονται συνεχώς στο φως ολοένα και περισσότερες ευεργετικές ιδιότητές του, σε σημείο να θεωρείται και δικαίως «πασπαρτού υγείας»! Ο λόγος για το σκόρδο...

ΔΕΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Έφυγαν άπραγοι οι κακοποιοί

Στόχος ληστών έγινε για άλλη μία φορά το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Πόντου, στην Καλαμαριά, όπου εξοφλούνται λογαριασμοί, με τους δράστες να φεύγουν άπραγοι.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ Βάζει μπρος τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία

Το πρώτο βήμα για την εκκίνηση της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης επιχειρεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο αποφάσισε την ένταξη των μελετών για τις υποδομές του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ενίσχυση της προσπελασιμότητας”. Η κατασκευή του φιλόδοξου έργου, που έχει παγώσει τα τελευταία δύο χρόνια, εκτιμάται ότι θα αρχίσει στα τέλη του 2015, μετά την ολοκλήρωση των μελετών.

Της Φανής Σοβιτσλή

«Λουκέτο» σε μαγαζί που εμφανιζόταν ο Λευτέρης Πανταζής στη Θεσσαλονίκη

"Λουκέτο" για 48 ώρες έβαλε το ΣΔΟΕ σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του αεροδρομίου, επειδή δεν έκοβε αποδείξεις.

Ζητάνε πίσω τα λεφτά για το πλαστό πτυχίο του πρώην γενικού

Tο ελληνικό Δημόσιο ζητάει πίσω τα λεφτά του από τον Αθ. Χρονόπουλο, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΑΒ προσκομίζοντας πλαστό τίτλο σπουδών από πανεπιστημιακό ίδρυμα των ΗΠΑ.

Γερμανία: Αρνούνται τις κατηγορίες για ρατσισμό εντός της αστυνομίας

Η κυβέρνηση της Γερμανίας απέρριψε τις κατηγορίες ότι ελλοχεύει ρατσισμός στα στρώματα της αστυνομίας, κάτι που προέκυψε μετά από έρευνα σχετικά τους λόγους για τους οποίους οι αρχές δεν είχαν καταφέρει επί μία δεκαετία να ξεσκεπάσουν μια νεοναζιστική οργάνωση η οποία ευθύνεται για το θάνατο 9 μεταναστών.

Στα 10.815.197 ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2011

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ
Στα 10.815.197 άτομα διαμορφώθηκε ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας, σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2011. Από αυτούς το 49% (δηλαδή 5.302.703) είναι άνδρες ενώ το 51% (δηλαδή 5.512.494) είναι γυναίκες.

Μεξικό: Ανακάλυψαν μαζικό τάφο με 13 πτώματα

ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ
Οι μεξικανικές αρχές ανακάλυψαν ένα μαζικό τάφο που περιείχε τις σορούς 13 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και 5 εφήβων, οι οποίοι είχαν απαχθεί τον Μάιο από ένα νυχτερινό κέντρο στην πόλη του Μεξικού. Η απαγωγή είχε προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινότητα για αύξηση της εγκληματικότητας από εμπόρους ναρκωτικών.

Ποδόσφαιρο: Επιστροφή στα δικαστήρια για την υπόθεση των «στημένων»

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται 11 κατηγορούμενοι για σκέλος της υπόθεσης των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Οπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ πρόκειται για το μέρος της δικογραφίας που διαχωρίστηκε από την κύρια ανάκριση, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν από τη συμπλήρωση του 18μηνου ορίου προσωρινής κράτησης του θεωρούμενου εκ των βασικών κατηγορούμενων Μάκη Ψωμιάδη.

Το τελικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς - Ολα τα κριτήρια

Σύμφωνα με την Καθημερινή η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρόταση η οποία προβλέπει θέσπιση πενταετούς προστασίας της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς με αφετηρία το 2009. Επίσης θα συνυπολογίζεται το ανεξόφλητο ποσό του δανείου. Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν πληρώσει περισσότερες δόσεις, θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση. Παράλληλα, θα προβλέπεται σταδιακή μείωση του ποσού των 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας, για το οποίο υπάρχει πρόβλεψη για προστασία από πλειστηριασμούς, πιθανώς κατα 10% το χρόνο.

4 βότανα στα οποία υποκλίνονται και οι επιστήμονες!

Για τέσσερα κοινά βοτάνια το... φασκόμηλο, το ταραξάκο ή πικροράδικο και δύο καλλιεργούμενα το μαϊντανό και το λάχανο, αναφέρεται με θαυμασμό.

Εδεσαν και λήστεψαν παράλυτη 70χρονη στις Σέρρες

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ... ΨΥΓΕΙΟ
Θύμα ληστείας έπεσε μία παράλυτη 72χρονη στο Παραλίμνιο του δήμου Εμμ. Παππά, από δύο αδίστακτους άνδρες οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της και αφού την έδεσαν και τη φίμωσαν της άρπαξαν τιμαλφή και ρούχα ενώ δεν δίστασαν φεύγοντας να της «αδειάσουν» και το ψυγείο.

Απανωτές διαρρήξεις σπιτιών από Αθίγγανους στην Άρτα

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν στην Ανέζα Άρτας τρεις Αθίγγανοι, γιατί εισήλθαν στο σπίτι μίας γυναίκας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 €.

Μυστικά και παράθυρα για τα αυθαίρετα

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Ανοίγει από τη μεθεπόμενη Δευτέρα η διαδικασία για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση των ιδιοκτητών που επιθυμούν να τακτοποιήσουν αυθαίρετα κτίσματα. Θεσμοθετούνται κατηγορίες ανάλογα με το βάρος των αυθαιρεσιών

Βρετανία: Χρέωσαν υπουργείο με 29.000 ευρώ γιατί ήθελαν να μάθουν την ώρα!

Φουσκωμένος ήρθε ο λογαριασμός για τις τηλεφωνικές κλήσεις στο υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, γιατί οι υπάλληλοι αγνόησαν τη σχετική απαγόρευση, και έπαιρναν τηλέφωνο στην υπηρεσία τηλεπληροφοριών προκειμένου να μάθουν την ώρα.

Θρίλερ στη Ράφηνα! Βρέθηκε τεμαχισμένο το πτώμα ηλικιωμένης μέσα σε κάδο σκουπιδιών

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε στη Ραφήνα! Όλα ξεκίνησαν από την αναπάντεχη δυσοσμία που προερχόταν από έναν κάδο απορριμάτων που βρίσκεται απένταντι από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πράσινου Λόφου και Στεφοπούλου.