Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 24-8-2013

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν δίνονας σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα βορειοδυτικά αλλά και σε ορεινά κυρίως τμήματα των υπόλοιπων περιοχών, περιμένουμε το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013.

Ξηρασία κατέστρεψε τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό σύμφωνα με νέα έρευνα

Μία ξηρασία διάρκειας 300 ετών πιθανότατα ευθύνεται για την παρακμή πολλών πολιτισμών της ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και της αρχαίας Ελλάδας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 14 Αυγούστου.

Αποζημίωση 385.000 ευρώ δεκατέσσερα χρόνια μετά το θάνατο 4χρονης σε παιδική χαρά

Χρειάστηκε να περάσουν δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια για να τελεσιδικήσει η υπόθεση του θανάτου ενός 4χρονου κοριτσιού, το οποίο καταπλακώθηκε από σιδερένια καγκελόπορτα παιδικής χαράς.

Λίβανος: Τουλάχιστον 43 νεκροί και 500 τραυματίες από τις επιθέσεις

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σήμερα σε τεμένη της Τρίπολης, στο βόρειο Λίβανο, όπως έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που πυροβόλησαν στον αέρα

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που πυροβόλησαν στον αέρα

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΕΛ.ΑΣ
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. δύο αρχιφύλακες, ένας 49χρονος κι ένας 40χρονος, που υπηρετούν στη Λάρισα. Κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν άσκοπα στον αέρα στη διάρκεια της υπηρεσίας τους. Εναντίον τους διατάχθηκε επίσης ΕΔΕ για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.

Θεσσαλονίκη: Ανοικτά τα καταστήματα και τις Κυριακές από φθινόπωρο

Τη λειτουργία των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και τις Κυριακές προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιζικώστας σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά.

Έως και 100% η φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές

Στο 46,65% υπολογίζεται η μέση παραβατικότητα των επιχειρηματιών στα νησιά και στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με κυριότερες παραβάσεις τη μη έκδοση αποδείξεων και τη λειτουργία παράνομων ταμειακών μηχανών. Η Χαλκιδική με ποσοστό 34% συγκαταλέγεται στις δέκα περιοχές με την υψηλότερη παραβατικότητα, ενώ “νησιά παραβατών” μπορούν να χαρακτηριστούν η Αμοργός, οι Παξοί και η Σύμη, καθώς το ποσοστό αγγίζει το 100% των επιχειρήσεων.

Επιμέλεια:  Φώτης Κουτσαμπάρης




Καταργούνται οι διπλές συντάξεις βουλευτών και αιρετών

Καταργείται με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης η διάταξη που επέτρεπε σε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς, καθώς και τοπικούς αιρετούς άρχοντες, να συνυπολογίζουν τα χρόνια της θητείας τους και ως χρόνια ασφάλισης για την βασική επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Τρόμος στη θάλασσα: Χόβερκραφτ έκανε απόβαση σε παραλία γεμάτη κόσμο


Οι εικόνες παραπέμπουν σε ταινία, αλλά είναι άκρως αληθινές – Τις κατέγραψε σε βίντεο παραθεριστής που βρισκόταν στην παραλία του Καλίνινγκραντ της Βαλτικής

Τι να προσέξετε φέτος με τα καυσόξυλα

Δυσκολία στο να συμφιλιωθούν με το νέο τρόπο διάθεσης των καυσόξυλων εμφανίζουν οι Έλληνες καταναλωτές, αφού η συνήθεια χρόνων να αγοράζουν με το κιλό και όχι με το κυβικό, όπως προστάζει από φέτος η σχετική αγορανομική διάταξη, είναι κάτι που, όπως φαίνεται, δεν "κόβεται" εύκολα.

Νέο «έξυπνο» παράθυρο μπλοκάρει στιγμιαία φως και θερμότητα

Ένα νέο επίχρισμα παραθύρου το οποίο μπορεί να ρυθμίσει την ποσότητα της θερμότητας και του φωτός που εισέρχεται σε ένα κτήριο ανέπτυξαν επιστήμονες υλικών από τις ΗΠΑ και την Ισπανία.

Γαιάνθρακες και κλιματικές αλλαγές

ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ

Πριν από λίγες εβδομάδες στην Αυστραλία κυκλοφόρησε το βιβλίο “Big Coal – Australia’s dirtiest habit” των Guy Pearse, David McKnight and Bob Burton, Newsouth, 2013. Τον τίτλο στα ελληνικά θα τον μετέφραζα ως «Αφθονία γαιανθράκων – ο πιο βρώμικος εθισμός της Αυστραλίας».

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Ασπροβάλτα

Περίπου 150 στρέμματα δασικής έκτασης με πουρνάρια έκαψε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το απόγευμα, στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Σείστηκε η δυτική Θεσσαλονίκη από 2 εκρήξεις σε φιάλες υγραερίου

Οι εκρήξεις, που έγιναν αισθητές σε μεγάλη ακτίνα της περιοχής, σημειώθηκαν - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - σε φιάλες υγραερίου. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, από το σημείο παρελήφθησαν δύο τραυματίες που μεταφέρονται σε νοσοκομείο της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά

ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Σε εξέλιξη είναι αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Νίκος Νικολόπουλος: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει, πάνω απ’ όλα, σεβασμό στην Ορθοδοξία, εντός και εκτός Ελλάδας»

Με αφορμή τα επεισόδια στην Πρεμε τή εις βάρος ορθοδόξων, αλλά και την προκλητική απάντηση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών στην διαμαρτυρία της Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:



Τα αεροπλάνα και τα πλοία δεν βγαίνουν από το καπέλο. Έρχονται από τον αέρα και τη θάλασσα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τα επεισόδια στην Πρεμετή και η προκλητική συμπεριφορά των Αλβανών (που έφθασαν στο σημείο να προχωρήσουν σε… αντίποινα όσον αφορά στην είσοδο Ελλήνων πολιτών – δηλαδή πολιτών της ΕΕ – στο έδαφός τους), οι οποίοι συνεχίζουν να διώκουν την αναγνωρισμένη ελληνική εθνική μειονότητα και τις θρησκευτικές ελευθερίες, αποτελούν άλλη μια απόδειξη ότι θα ήταν αδιανόητο να βρεθεί η χώρα μας εκτός ευρωπαϊκής προστασίας.

Το ίδιο ισχύει και για τα επεισόδια παραβιάσεων εκ μέρους των τουρκικών μαχητικών, που φέτος τον Αύγουστο κυριολεκτικά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με τους Τούρκους να αγνοούν ακόμη και το μορατόριο τέτοιου είδους πτήσεων στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. 

Στο ένα εκατομμύριο τα παιδιά που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν γίνει πρόσφυγες στο εξωτερικό εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στη Συρία έφθασε σήμερα το ένα εκατομμύριο, ενώ άλλα δύο εκατομμύρια είναι εκτοπισμένα στο εσωτερικό της χώρας τους, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Αποκαλύφθηκε το δηλητήριο που χρησιμοποιούσε η χούντα του Πινοσέτ

Το καθεστώς υπό την ηγεσία του πρώην δικτάτορα της Χιλής, Αουγκούστο Πινοσέτ διέθετε μια μεγάλη ποσότητα αλλαντικής τοξίνης, ένα δηλητήριο αρκετό για να σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους, σε κουτιά χωρίς επιγραφή, στο υπόγειο του ινστιτούτου υγείας της χώρας.



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εφοριακών στο υπ. Οικονομικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα εφοριακοί που αντιδρούν στην τοποθέτηση σε καθεστώς διαθεσιμότητας 400 υπαλλήλων των εφοριών.

Το νέο σχέδιο για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Στο σφυρί τουλάχιστον 7.000 ακίνητα

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα θα κρίνουν τα κριτήρια και το εύρος τους που θα θεσπιστούν για την προστασία των κοινωνικά αδύνατων και όσων αποδεδειγμένα δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα τραπεζικά τους δάνεια.
Οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος κατέληξαν χτες σε συμφωνία για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία υπό συγκεκριμένα κριτήρια, προκειμένου να προστατευθούν τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά που έχουν πληγεί από την κρίση.

Μεσσηνία: 16 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση

Σε 16 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, των Γαργαλιάνων και της δυτικής Μεσσηνίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας

Δύο πακιστανοί στρατιώτες νεκροί σε επεισόδιο στο Κασμίρ

Δύο Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την Πέμπτη κοντά στα σύνορα με την Ινδία σε νέο ένοπλο επεισόδιο μεταξύ των δύο παραδοσιακά αντίπαλων χωρών, στην διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, ανακοίνωσε ο πακιστανικός στρατός.

Μοιραίο μπάνιο για ηλικιωμένη στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, από τη θαλάσσια περιοχή του Αστέρα Βουλιαγμένης, μία 85χρονη.