Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΛΑΒΔΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Ανάπτυξη μέσω των μανιταριών

Σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για τα Γρεβενά, που εύστοχα έχουν ανακηρυχθεί η πόλη των μανιταριών, δημιουργεί η αξιοποίηση του πλούσιου φυτικού κεφαλαίου των μανιταριών.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Πήγε στον άλλο κόσμο και επέστρεψε!

                 Κλινικά νεκρή για 40 λεπτά, κι όμως... επανήλθε στη ζωή
                 Η 41χρονη Vanessa Tanasio με την οικογένειά της μετά το... θαύμα

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 23-8-2013

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013.

Γερμανία: Αδιάφορη μάνα την... πλήρωσε για τον γιο «στουρνάρι»!

Μία μητέρα ο 17χρονος γιος της οποίας απουσίασε επί 1.000 ημέρες από το σχολείο καταδικάστηκε την Πέμπτη σε αστυνομική επιτήρηση εννέα μηνών.

Τηλεφώνημα-έκπληξη από τον πάπα Φραγκίσκο

Τηλεφώνημα-έκπληξη από τον πάπα Φραγκίσκο

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΕΝΑΝ 19ΧΡΟΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ
Ο πάπας Φραγκίσκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν 19χρονο φοιτητή από την Πάδοβα που του είχε στείλει ένα γράμμα στην θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο, ένα προάστιο της Ρώμης.


Πανελλήνιο αντάμωμα της παράδοσης στα Καλάβρυτα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Παγκαλαβρυτινό αντάμωμα

Για μία ακόμη χρονιά το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα ήταν η ευκαιρία για ένα πανελλήνιο αντάμωμα παράδοσης και πολιτισμού, αφού συμμετείχαν χορευτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα μεταφέροντας μαζί με τους παραδοσιακούς χορούς τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής τους.

Στα χέρια του FBI «οι εγκέφαλοι» των Anonymous

Στα χέρια του FBI, βρίσκονται οι «εγκέφαλοι» των Anonymous, της διαδικτυακής κολεκτίβας που από το 2010 πλήττει ηλεκτρονικούς στόχους, υποστηρίζει ανώτατο στέλεχος.

Αστροναύτης παραλίγο να πνιγεί μέσα στο κράνος του

Στιγμές απόλυτης πίεσης ένιωσε ο Ιταλός αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο, όταν βγήκε ανοικτά στο διάστημα, φορώντας μόνο τη στολή του. Άγνωστη αιτία προκάλεσε διαρροή υγρού από τη στολή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πίεση στο κορμί του και "ακατάσχετη υγρασία και ζέστη", όπως περίεγραψε ο ίδιος. Αυτό έγινε επειδή νερό έμπαινε μέσα στο κράνος του.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΕΥΡΩΠΗ;

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Τα διακυβεύματα είναι πολλά και κρίσιμα στην παγκόσμια οικονομία. Η υπερχρέωση της Δύσης, οι φιλοδοξίες των μεγάλων του αναπτυσσόμενου κόσμου, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Αφρικής αλλά και η κολοσσιαία διαφθορά που κυριαρχεί στην Μαύρη Ήπειρο, η έκρηξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ο εγκληματικός φανατισμός του Ισλάμ, είναι μερικές από τις ασυμμετρικές προκλήσεις. Όσο δε οι τελευταίες ανεβαίνουν σε ένταση, τόσο πιο ανάγλυφα προβάλλουν και τα σοβαρά πλέον προβλήματα της Ευρώπης, με πρώτο και πιο ζωτικό το αναπτυξιακό. 

Ένας νεκρός από σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ με ΙΧ στην Πατρών-Κορίνθου

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά από μετωπική σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Άρτας με αυτοκίνητο που σημειώθηκε στις 12:10 στο 165ο χιλιόμετρο Πατρών - Κορίνθου, ανάμεσα στο Αίγιο και το Διακοπτό.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ “ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ”

Ολοκληρωμένο σχέδιο βιομηχανικής αναδιάρθρωσης
 απέναντι σε κάθε λογική “τεμαχισμού”

Τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια, η ΛΑΡΚΟ γίνεται συστηματικά αντικείμενο ανεύθυνων ενεργειών και χαρακτηρισμών που υπονομεύουν τις ανεξάντλητες δυνατότητές της οδηγώντας στη σταδιακή και τεχνητή της απαξίωση.

Λουκέτο στα πρατήρια που δεν έχουν σύστημα εισροών-εκροών μετά την Τρίτη

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στους πρατηριούχους για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών καυσίμων, καθώς είχαν επαρκή χρόνο από την ψήφιση του νόμου και την έκδοση των αποφάσεων, τονίζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Καρδίτσα: Ληστές γρονθοκόπησαν ζευγάρι ηλικιωμένων ιδιοκτητών βενζινάδικου

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δύο αγνώστων κακοποιών που χτύπησαν μια 61χρονη πρατηριούχο υγρών καυσίμων μπροστά στα μάτια του συζύγου της για να τη ληστέψουν, στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Αυτά είναι τα κριτήρια για το επίδομα φτώχειας

Ανάσα, έστω και μικρή, αναμένεται να δώσει σε χιλιάδες νοικοκυριά το επίδομα φτώχειας το οποίο μελετάται ήδη από το υπουργείο Εργασίας.
Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Εργασίας το επίδομα να κυμαίνεται από 75 ευρώ έως 360 ευρώ το μήνα.

Βρέθηκε πνιγμένος στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης

49ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ

Νεκρός ανασύρθηκε, σήμερα το πρωί, 49χρονος άνδρας από τη θαλάσσια περιοχή της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης.

Πώς θα γίνει η απογραφή στα Ταμεία - εξετάζουν ατομική κάρτα Υγείας

Πώς θα γίνει η απογραφή στα Ταμεία - εξετάζουν ατομική κάρτα Υγείας

«ΚΛΕΙΔΙ» ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ
«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να μην υπάρχει καμία ταλαιπωρία στον κόσμο» είπε ο επικεφαλής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος αναφορικά με την διαδικασία απογραφής άμεσων και έμμεσων δικαιούχων στις παροχές των Ταμείων, που εκτιμάται ότι αφορά πάνω από 4 εκατ. άτομα

ΠΑΟΚ: Υποδοχή στη Θεσσαλονίκη

Παρά την ταλαιπωρία από το ταξίδι και την καθυστέρηση στην πτήση, ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ απόλαυσαν την υποδοχή που τους επιφύλαξαν οπαδοί της ομάδας στο «Μακεδονία» τα ξημερώματα.



Πέθανε ο πατέρας που πυροβόλησε την 17χρονη κόρη του στο Άργος

Την τελευταία του πνοή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Τζάνειου νοσοκομείου άφησε τα ξημερώματα ο 41χρονος πατέρας που πυροβόλησε την 17χρονη κόρη του στο κέντρο του Άργους, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Κύπριοι τουρίστες στα Κατεχόμενα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το νούμερο αυτό καθαυτό δεν είναι μεγάλο, αλλά ο τόπος που ξοδεύτηκαν τα χρήματα προκαλεί χωρίς αμφιβολία (τουλάχιστον) προβληματισμό – ίσως και αποτροπιασμό. 

Όπως επίσης και το γεγονός ότι πλέον τέτοιες ειδήσεις περνούν στα ψιλά, ακόμη και τον Αύγουστο, μήνα του δεύτερου Αττίλα. 

Όπως, λοιπόν, έγινε γνωστό από την JCC Payments, το ποσό που ξόδεψαν οι Κύπριοι μέσω πιστωτικών καρτών στα Κατεχόμενα και στην Τουρκία, κατά τις εκεί επισκέψεις τους, έφθασε κατά το πρώτο επτάμηνο του 2013, τα 5,4 εκ. ευρώ! 

Σε στάση εργασίας αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί

Τετράωρη στάση εργασίας -από τις 11:00 έως τις 15:00- και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει για αύριο, Παρασκευή, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Σάλκε

Το πανέμορφο γκολ του Σλοβάκου χαφ κρατάει τον Δικέφαλο σε τροχιά Τσάμπιονς Ληγκ

Το πρώτο βήμα για πρόκριση στους ομίλους του Champions League πέτυχε ο ΠΑΟΚ που κατάφερε να φύγει αήττητος από τη «Φέλτινς Αρίνα» με την ισοπαλία 1-1 που απέσπασε κόντρα στη Σάλκε. Ο Φαρφάν άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς στο 32', αλλά στην επανάληψη ο «Δικέφαλος» βελτίωσε την εικόνα του και με το υπέροχο γκολ του Στοχ στο 73' αύξησε τις πιθανότητές του για να βρεθεί στους ομίλους. Όλα αυτά εν όψει της ρεβάνς της 27ης Αυγούστου, στην (άδεια λόγω τιμωρίας) Τούμπα.

Πυροβόλησε την κόρη του λόγω οικογενειακών διαφορών

ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Συνελήφθη χθες στο Πέραμα Ιωαννίνων, ένας 79χρονος, ο οποίος λόγω οικογενειακών διαφορών, πυροβόλησε την 51χρονη κόρη του χωρίς να την τραυματίσει.

Φρίκη δίχως τέλος: Βομβαρδίζουν ξανά τη Δαμασκό

Έπειτα από τις χθεσινές, φονικές επιθέσεις με χημικά στη Δαμασκό που στοίχησαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους, οι δυνάμεις του καθεστώτος του Ασαντ βομβαρδίζουν εκ νέου σήμερα προάστεια της πόλης, που τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.


56.000 μηνύματα υπέκλεψε η NSA σε μια τριετία

Η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSΑ) παραβίασε τους νόμους για την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών μεταξύ Αμερικανών κατά το διάστημα 2008 και 2011, παραδέχθηκαν υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, εκτιμώντας τον αριθμό των συλλεχθέντων ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε 56.000.

Γενική πρόγνωση καιρού για σήμερα Πέμπτη

Ηλιοφάνεια αρχικά, με αυξημένες νεφώσεις τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε για σήμερα  Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013.