Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Χατζημαρκάκης: Η Γερμανία κέρδισε 114 δισ. ευρώ από την ευρωκρίση

Το κέρδος της γερμανικής πολιτείας από την κρίση στην ευρωζώνη ανέρχεται στα 114 δισ. ευρώ, αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης. Μάλιστα υποστήριξε πως «πρέπει μετά τις γερμανικές εκλογές να ζητηθεί μια αναδιανομή του κέρδους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Νότου που πλήγωσαν από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος».

Νέα παρτίδα μολότοφ έξω από το ΑΠΘ

Νέα παρτίδα αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ εντοπίστηκε στον πεζόδρομο της Εθνικής Αμύνης, έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, μία μέρα μετά την ανεύρεση παρόμοιου υλικού σε σημείο μεταξύ της Φυσικομαθηματικής και του τμήματος Βιολογίας.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Υπουργεία και φορείς με πλεονάζουσες θέσεις οι «δεξαμενές» της κινητικότητας

ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Η αξιολόγηση και μοριοδότηση προσωπικού αφορά μόνον όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς, στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, διευκρινίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ενημερωτικό του σημείωμα για τα χρονοδιαγράμματα και τις διαδικασίες που ακολουθηθούν κατά τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα.

Ερχονται έξυπνες κάρτες στις δημόσιες υπηρεσίες

Εξυπνες κάρτες εφοδιασμένες με barcode στοχεύεται να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές κάρτες εισόδου και εξόδου στις δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπ. Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη στο Mega.

Ποιος διάσημος τραγουδιστής, έφτιαξε στην άμμο αυτό το δελφίνι;

Ότι δημιουργεί όμορφα τραγούδια το ξέραμε αλλά ότι έχει ταλέντο στην ...γλυπτική αυτό δεν τον γνωρίζαμε!


Λονδίνο: Δούλευε 72 ώρες συνεχώς μέχρι που πέθανε!

Ένας 21χρονος Γερμανός πέθανε σήμερα στην φοιτητική εστία όπου φιλοξενούνταν στο Λονδίνο, έπειτα από 72 ώρες συνεχούς εργασίας!Ο Γερμανός Moritz Erhardt ήταν φοιτητής από το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν και έκανε την πρακτική του άσκηση στην Bank of America στο Λονδίνο, λίγες μέρες πριν ολοκληρώσει την καλοκαιρινή του πρακτική. Σύμφωνα με έρευνες, ο φοιτητής που ήταν επιληπτικός, κατέρρευσε μέσα στο ντους της εστίας του.


Ελληνίδα κέρδισε $6 εκατ. στο Λότο

Μια Ελληνίδα του Σίδνεϊ κέρδισε έξι εκατομμύρια δολάρια στο Λότο έξι μήνες μετά από τον χωρισμό της με τον επί 20ετίας σύζυγό της.

Ο 62χρονος σύζυγός της προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και απαιτούσε να τού δοθεί το μισό ποσόν. Δηλαδή τρία εκατομμύρια δολάρια!

Τέσσερις Έλληνες ορειβάτες «κατέκτησαν» απάτητες κορυφές στα Ιμαλάια

Θέλει ψυχή ένα τέτοιο κατόρθωμα. Τέσσερις Έλληνες ορειβάτες αψηφώντας το κρύο, τη δυνατή βροχή και τον αέρα, σκαρφάλωσαν σε απάτητες κορυφές στα Ινδικά Ιμαλάια και έστησαν ελληνικές σημαίες σε σημεία που ποτέ κανείς δεν είχε φτάσει πριν.


«Σήκωσαν»... θησαυρό από μονοκατοικία στη Θεσσαλονίκη

Ολόκληρο... θησαυρό «σήκωσαν» άγνωστοι από μονοκατοικία όπου διαμένει 42χρονη, στην περιοχή της Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αντιτετανική προστασία εργατοτεχνικού προσωπικού

 Συνεχίζεται ο τακτικός εμβολιασμός από το τμήμα Ασφάλειας και Υγιεινής του δήμου Βόλβης προς τους δημοτικούς υπαλλήλους


 Αντιτετανικός εμβολιασμός εργατοτεχνικού προσωπικού πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Ασφάλειας και Υγιεινής του δήμου Βόλβης.

Σκυτάλη από την παιδεία στον πολιτισμό

 Μετατρέπεται σε εκθετήριο πολιτιστικής κληρονομιάς το κτίριο
του παλιού δημοτικού σχολείου Άνω Σταυρού

 Αρχίζει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου για τη μετατροπή του πρώην δημοτικού σχολείου Άνω Σταυρού σε χώρο έκθεσης λαογραφίας και πολιτιστικής κληρονομιάς, με επίκεντρο τον γνωστό παραδοσιακό οικισμό του δήμου Βόλβης.

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στάση - 1 νεκρός

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

Ένας νεκρός και 4 τραυματίες από πρόσκρουση ΙΧ αυτοκινήτου σε στάση λεωφορείου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Και μια ματιά στη (βαλκανική) γειτονιά μας




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν και στη χώρα μας ελάχιστοι πλέον δείχνουν να δίνουν την προσήκουσα σημασία στο διεθνές (και δη στο βαλκανικό) περιβάλλον, στη γειτονική Βουλγαρία οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαρκούν τώρα σχεδόν εβδομήντα ημέρες. 

Την Κυριακή, μάλιστα, μια πορεία διαδηλωτών έφθασε (έχοντας ξεκινήσει από τη Σόφια στις 3 του μήνα) στο θέρετρο του Ευξείνογκραντ, όπου οι πολιτικοί της χώρας περνούν τις διακοπές τους. 

Αυτή τη στιγμή, ακολουθούν αντίστροφη πορεία και σύντομα θα βρίσκονται πίσω στη Σόφια, προκειμένου, όπως όλα δείχνουν, να συνεχίσουν τις αντικυβερνητικές εκδηλώσεις. 

Μύθοι και πραγματικότητες γύρω από την υγεία μας - Οι 20 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε

Είναι το περπάτημα εξίσου αποδοτικό με το τρέξιμο; Η τηλεόραση βλάπτει την όραση; Τα αβγά ανεβάζουν την χοληστερίνη; Ποιο κρασί είναι καλύτερο; Το λευκό ή το κόκκινο; Βοηθάει το γιαούρτι στην πέψη; Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες λευκαίνουν όντως τα δόντια; Μάθετε όλες τις απαντήσεις σε 20 βασικά ερωτήματα.

Μεγαλύτερη επιστροφή φόρου σε περισσότερους δικαιούχους

Μεγαλύτερη επιστροφή φόρου σε περισσότερους δικαιούχους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΧΑΡΗ
Περισσότεροι θα έχουν λαμβάνειν περισσότερα από την Εφορία μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων για το 2013, σύμφωνα με τον επικεφαλής του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.


Κρήτη: 60χρονη «βούτηξε» στο κενό από τον 4ο όροφο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ μία γυναίκα περίπου 60 ετών, η οποία βρέθηκε στο κενό, από τον 4ο όροφο πολυκατοικία στην οδό Ιδομενέως στο Ηράκλειο.

Αυστραλία: Βυθίζεται πλοίο με 105 πρόσφυγες

Πλοίο που μετέφερε 105 πρόσφυγες βυθίζεται ανοικτά των ακτών της νήσου των Χριστουγέννων, αυστραλιανού εδάφους στο κέντρο του Ινδικού Ωκεανού, όπου έχει οργανωθεί επιχείρηση διάσωσης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιδρούν στη διαθεσιμότητα προχωρούν σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00.

Τα κριτήρια για τους πλειστηριασμούς

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 25.000 ΑΚΙΝΗΤΑ
Στη σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα επιδιώκεται η θέσπιση και σειράς κριτηρίων ώστε να προστατευθούν οι οικονομικά και κοινωνικά αδύναμοι δανειολήπτες. Η όποια απόφαση για άρση της απαγόρευσης θα ληφθεί κατόπιν διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς πριν από το τέλος του 2013.

Ο γιος έβαλε τη φωτιά στο διαμέρισμα στη Καλλιθέα!

Δραματική τροπή πήρε η υπόθεση της φωτιάς στην Καλλιθέα που κόστισε τη ζωή σε μητέρα και γιο, οι οποίοι κατέληξαν από αναθυμιάσεις.