Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Δυο νέα θύματα απάτης στη Θεσσαλονίκη

Από την αστυνομική έρευνα είχε προκύψει επίσης ότι, οι δύο κατηγορούμενοι, προέβαιναν σε ανάλογες παράνομες πράξεις, είτε ο καθένας ξεχωριστά, είτε συνεργαζόμενοι περιστασιακά με άλλα άτομα

Θεσσαλονίκη: Αγόρασε τη βίλα Ζαρντινίδη ο Ι. Σαββίδης

Θεσσαλονίκη: Αγόρασε τη βίλα Ζαρντινίδη ο Ι. Σαββίδης
Στην αγορά της βίλας Ζαρντινίδη προέβη ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. Τα συμβόλαια, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ υπεγράφησαν την περασμένη Τετάρτη.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», πρόκειται για ένα παλιό αρχοντικό της Θεσσαλονίκης δίπλα στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Ντεπό. Στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Τζιάνι Ανιέλι.

Ταλαιπωρία για 300 επιβάτες του Super Jet

Φωτογραφία αρχείουΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ

Ανεκτέλεστο θα παραμείνει τελικά το δρομολόγιο του επιβατηγού ταχύπλοου Super Jet που ενώ είχε αποπλεύσει στις 5:30 το απόγευμα από το λιμάνι της Ραφήνας με 304 επιβάτες, επέστρεψε λόγω βλάβης.

Αφαίρεσαν όγκο 23 κιλών από γυναίκα ασθενή

Βούλγαροι χειρουργοί αφαίρεσαν έναν όγκο βάρους 23 κιλών από την κοιλιακή χώρα μιας 67χρονης ασθενούς αφού προηγουμένως προσέτρεξαν σε εγχειρίδια των αρχών του περασμένου αιώνα για να βρουν παρόμοιες περιπτώσεις και να καταλάβουν πώς θα έπρεπε να κάνουν την επέμβαση.

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στην βουλή για την παραχώρηση των οδικων αξονων σε μεγαλοεργολάβους

Στην ερώτηση του ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει:

"Όταν, μετά την κακόγουστη επικοινωνιακή φιέστα στις 25 Απριλίου 2013  στην Ολυμπία Οδό , παρουσία του Πρωθυπουργού, του κ. Βενιζέλου και του εκπροσώπου της συγκυβερνώσας τότε ΔΗΜΑΡ, έσβησαν τα φώτα των ΜΜΕ  της διαπλοκής , της συγκάλυψης και της παραπληροφόρησης, άρχισε να ξεφουσκώνει η αισιοδοξία και οι προσδοκίες για άμεση  επανεκκίνηση των έργων.

ΧΥΤΥ Ημαθίας: Τίτλοι τέλους στο πολύπαθο έργο

Οριστικό τέλος στον σχεδιασμό ενός έργου, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και προσφυγών στο ΣτΕ, έβαλε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) ΟΤΑ Ημαθίας.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη
Fkoutsamparis@makthes.gr

Φωτιές στο ΑΠΘ ανάβουν οι αυτοσχέδιες μολότοφ

Φωτιές στους κόλπους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανάβει ο εντοπισμός 20 αυτοσχέδιων εμπρηστικών κατασκευών (βόμβες μολότοφ) σε χώρο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το στέκι όπου συχνάζουν άτομα του αναρχικού χώρου.

 Της Φανής Σοβιτσλή

Γκρίνιες για το μουσείο του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη

Σε χώρο λατρείας με κλάματα, υποκλίσεις, δεήσεις, αλλά και διεκδικήσεις για ακόμα μεγαλύτερες παραχωρήσεις από την Ελλάδα προς την Τουρκία εξελίσσεται, λίγες ημέρες μετά την ίδρυσή του, το νέο μουσείο - σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.

Πρεμετή:Νέα επεισόδια μεταξύ ανδρών σεκιούριτι και Ελληνορθοδόξων

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Πρεμετή, όπου εκατοντάδες ορθόδοξοι κάτοικοι της πόλης συγκρούστηκαν, σήμερα, με τις δυνάμεις της ιδιωτικής αστυνομίας που ήταν παρατεταγμένες έξω από το ναό των Εσοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.



Ελληνοαμερικανός ρίχνει δισεκατομμμύρια στην κούρσα για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης

ΤΖΟΝ ΚΑΤΣΙΜΑΤΙΔΗΣ

Ελληνοαμερικανός ρίχνει δισεκατομμμύρια στην κούρσα για τη δημαρχία της Νέας ΥόρκηςΤην εκστρατεία του για την διεκδίκηση της δημαρχίας της Νέας Υόρκης συνεχίζει ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης, ως ένας από τους βασικούς υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.


«Εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης» σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Υγειονομική «ομπρέλα» για τους ανασφάλιστους πολίτες της χώρας ανοίγει το υπουργείο Υγείας μέσω της ενεργοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ για παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε πρώην ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Τέσσερα νυχτερινά κέντρα «σφράγισε» προσωρινά το ΣΔΟΕ το Δεκαπενταύγουστο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του το ΣΔΟΕ, κατά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, από 16/8 έως 18/8 επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή  λειτουργίας  (σφράγιση)  σε τέσσερις (4) επιχειρήσεις σε εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης για μη έκδοση αποδείξεων:

"Ορφανές" μολότοφ σε... πεζοδρόμιο της Θεσσαλονίκης!

Ένας διερχόμενος πολίτης κάλεσε χθες το μεσημέρι στο Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και ανέφερε την ύπαρξη υπόπτων αντικειμένων σε πεζοδρόμιο, επί της οδού Εθνικής Αμύνης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο χέρι μας είναι η Ελλάδα να «βουλιάζει» μόνο από τουρίστες


Μια από τις πιο σοβαρές ειδήσεις αυτών των ημερών, είναι η πτώχευση μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τουρισμού της Ουγγαρίας, της  Best Reisen Ltd, που ειδικευόταν στην πώληση τουριστικών πακέτων για την Αίγυπτο, την Τυνησία και γενικά τη Βόρειο Αφρική. 

Η διάλυση της Αιγύπτου και η αστάθεια που έφερε στην περιοχή η περίφημη «Αραβική Άνοιξη», προκαλώντας πρωτοφανή γεγονότα με εμφυλιοπολεμικές διαστάσεις, αλλά και οι εξελίξεις στον Λίβανο και στη Συρία, καθώς και η εμπλοκή στην επίλυση του Κουρδικού μετατρέπουν για άλλη μια φορά την Ελλάδα σε παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. 

Βαριά πρόστιμα για τη «μαύρη» εργασία: Έως και 10.550 ευρώ ανά εργαζόμενο

Αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να μην χαριστεί σε κανένα εμφανίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας που ανακοίνωσε σήμερα τα τσουχτερά πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε όσους εργοδότες απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους. Πρόστιμα που θα αγγίζουν και τις 10.550 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Προφυλακιστέος ο 20χρονος για τον φόνο της αεροσυνοδού

Προφυλακιστέος ο 20χρονος για τον φόνο της αεροσυνοδού


Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο 20χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 25χρονης αεροσυνοδού στη Θεσσαλονίκη.



Τα κριτήρια για συνταξιοδότηση στα 60

Ανώμαλη προσγείωση για Σταυρίδη

Την απόφαση για την απομάκρυνση του Στέλιου Σταυρίδη από τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ έλαβε o ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης ότι ο κ. Σταυρίδης μετέβη από την Αθήνα στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό αεροσκάφος του μετόχου στην κοινοπραξία εταιρειών Emma Delta, του Δ. Μελισσανίδη, λίγες ώρες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την εξαγορά του 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ.

Τo σχέδιο για ενιαίο φόρο στα ακίνητα

Το πράσινο φως περιμένει το υπουργείο Οικονομικών για να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Η κατάρτισή του ολοκληρώθηκε και το μόνο που απομένει είναι ο απαιτητικός έλεγχος από την τρόικα τον επόμενο μήνα.

Χανιά: Στην εντατική νεαρή από βράχο που έπεσε στο αυτοκίνητό της

Μάχη για τη ζωή της στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Χανίων δίνει μια νεαρή κοπέλα η οποία ήταν επιβάτης στο αυτοκίνητο που χτυπήθηκε όταν μικρός βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο λίγο πριν τη σήραγγα στα Τοπόλια.

Τραγωδία με 15χρονο αγόρι σε παραλία της Χαλκιδικής

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, το πρωί της Κυριακής από τη θαλάσσια περιοχή Ελία Μαρμαρά Χαλκιδικής, ένας 15χρονος.

Φιλιππίνες: Στους 52 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών του ναυαγίου

Φιλιππίνες: Στους 52 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών του ναυαγίου

ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ 68 ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του επιβατηγού πλοίου στις κεντρικές Φιλιππίνες, ανήλθε σε 52, ανακοίνωσε η τοπική ακτοφυλακή την Δευτέρα, καθώς οι δύτες που ερευνούν την θαλάσσια περιοχή, ανέσυραν επιπλέον πτώματα.