Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Το Στε δικαίωσε πολίτη που «έχασε» το ακίνητό του από την εφορία αρχαιοτήτων

Το Στε δικαίωσε πολίτη που «έχασε» το ακίνητό του από την εφορία αρχαιοτήτων

ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας αναίρεσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που είχε απορρίψει αγωγή ιδιοκτήτη ακινήτου για αποζημίωση λόγω στέρησης της χρήσης του εξαιτίας μέτρων προστασίας αρχαιολογικού χώρου.


Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης

Την παραίτηση ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας - Λόγους ηθικής τάξεως επικαλούνται πηγές του υπουργείου Οικονομικών - Συνεργασία με  τον πρωθυπουργό για το ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Πέντε εταιρείες είχαν «αρπάξει» τα προσωπικά δεδομένα των μισών Ελλήνων

Τα στοιχεία τουλάχιστον των μισών Ελλήνων φορολογούμενων φαίνεται πως κατέχουν στα χέρια τους επιτήδειοι, μέσω, μιας καλά οργανωμένης προσπάθειας υποκλοπής από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πόρισμα: Μειώσεις στο εφάπαξ μέχρι και 30% ανάλογα με το συντελεστή βιωσιμότητας του κάθε Ταμείου

  • Ποιο είναι το πόρισμα για το εφάπαξ σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. 
  • Τι προτείνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, τι ισχύει για όσους βρίσκονται σε λίστες αναμονής.


Μειώσεις στο εφάπαξ που μπορεί να ξεπερνούν και το 30% ανάλογα με το συντελεστή βιωσιμότητας του κάθε Tαμείου, δηλαδή ανάλογα με τα έσοδα, την περιουσία, τον αριθμό των εν αναμονή συνταξιούχων και άλλα κριτήρια, "δείχνει" το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που συγκροτήθηκε στα τέλη Ιουνίου με απόφαση του υπουργού Εργασίας, με στόχο να εξετάσει το μαθηματικό τύπο σύμφωνα με τον οποίο το εφάπαξ από το 2014 θα υπολογίζεται με βάση τις ατομικές "μερίδες" εισφορών που έχουν πληρώσει καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου οι ασφαλισμένοι.

Νέα απαίτηση από την τρόικα: Υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων για φυσικές καταστροφές

Νέα βάρη στους ιδιοκτήτες ακινήτων θα φέρει η απαίτηση των δανειστών για υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για φυσικές καταστροφές δηλαδή για πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές

ΜΕΤΡΟ Μετατοπίζεται το εργοτάξιο στην Αγ. Σοφίας

Στη νότια πλευρά της οδού Εγνατίας αναμένεται να στηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας το εργοτάξιο για τη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του σταθμού μετρό «Αγίας Σοφίας», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Στο Λαγκαδά ετοιμάζουν βαλίτσες για Γερμανία

Στα θρανία του Ινστιτούτου Γκαίτε ετοιμάζονται να καθίσουν σπουδαστές σχολών (ΑΕΙ - ΤΕΙ) που ζουν στην επαρχία Λαγκαδά, προκειμένου να μάθουν τη γερμανική γλώσσα και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης ελλήνων φοιτητών σε επιχειρήσεις της Γερμανίας.

 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη στο εμπορικό λιμάνι Ουμ Κασρ

Ισχυρή έκρηξη έγινε αντιληπτή λίγο πριν από τις 13.00 ώρα Ελλάδας στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού του Ουμ Κασρ -από τα μεγαλύτερα του Ιράκ- κοντά στη Βασόρα, όπως ανέφεραν λιμενεργάτες.

Μεξικό: 25 νεκροί μέσα σε 48 ώρες από συγκρούσεις στα καρτέλ των ναρκωτικών

Οι σοροί εννέα ακόμα ανθρώπων βρέθηκαν σήμερα σε μια περιοχή της δυτικής πολιτείας Μιτσοακάν του Μεξικού, όπου το καρτέλ των Ναϊτών Ιπποτών μάχεται με ομάδες ένοπλων πολιτών-εκδικητών, ορισμένες εκ των οποίων φέρονται να συνδέονται με άλλες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.