Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Μακελειό από έκρηξη στη Βηρυττό

Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πυκνοκατοικημένη συνοικία που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυττό, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 20, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Πήδηξε από το μπαλκόνι για να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο

Με σοβαρά τραύματα νοσηλεύεται ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος, προκειμένου να αποφύγει χθες το μεσημέρι έλεγχο από αστυνομικούς στην Πύλο Μεσσηνίας, αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι 1ου ορόφου και από εκεί έπεσε σε ακάλυπτο χώρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Δείτε πώς απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από ηλικιωμένο

Εξιχνιάστηκε περίπτωση εξαπάτησης ηλικιωμένου στην Πιερία, με δράστες ένα 27χρονο και άγνωστο συνεργό του, που αναζητούνται.

ΒΕΝΖΙΝΗ Μύθος τα πλεονεκτήματα της σούπερ αμόλυβδης

«Εάν προτιμήσετε την αμόλυβδη 100 οκτανίων, το όχημά σας θα αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ και καλύτερη απόδοση, θα επιτύχετε μειωμένη κατανάλωση και θα εξασφαλίσετε την αύξηση της μακροζωίας του κινητήρα».

 Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

Κυβερνητικά κτίρια πυρπολούν οι ισλαμιστές στην Αίγυπτο

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση και σήμερα στην Αίγυπτο με τους υποστηρικτές του Μόρσι να ξεχύνονται στους δρόμους, παρά την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης -διάρκειας ενός μήνα- στη χώρα και την απαγόρευση των διαδηλώσεων από τους στρατηγούς.  

Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι «κυνηγοί» χαλκού!

Επιασαν τους δράστες αλλά δεν βρήκαν τα πειστήρια οι άνδρες του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου κι έτσι οι δυο νεαροί «κυνηγοί» χαλκού που συνελήφθησαν λίγο μετά την κλοπή καλωδίων μήκους 260 μέτρων και βάρους 200 κιλών… αθωώθηκαν από το Αυτόφωρο λόγω αμφιβολιών!

Θρήνος στο Περιστέρι για το θάνατο του 19χρονου

Οργή και θρήνο εξακολουθεί να προκαλεί τόσο στη γειτονιά του, το Περιστέρι, όσο και στην κοινή γνώμη, η είδηση του τραγικού θανάτου του 19χρονου νεαρού Αθανάσιου Καναούτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τετάρτης προσπαθώντας να αποφύγει το πρόστιμο ύστερα από έλεγχο εισιτηρίων σε τρόλεϊ.

ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

Ο ιερός ναός της Παναγίας γης Γουμένισσας είναι το ιστορικότερο μνημείο της περιοχής της επαρχίας Παιανίας Κιλκίς, και ίσως και ολόκληρου του νομού. Εχει χαρακτηρισθεί με απόφαση τον υπουργείου πολιτισμού, όπως και άλλα κτίσματα της πόλης της Γονμενιοσας, διατηρητέο μνημείο και έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σημαντικές εργασίες για την αποκατάσταση του, την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του και γενικότερα τον ευπρεπισμού του.

Η γιορτή της Παναγιάς


Παναγία Σουμελά, η αετοφωλιά του Πόντου. Παναγία των Βλαχερνών στον μυχό του Κερατίου, Παναγία της Τήνου, η Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, Παναγία του Ιερού Καθίσματος λίγα μίλια από την Βηθλεέμ, Παναγιά η Παντάνασσα στον βράχο της Φολεγάνδρου.

Οι Θαυματουργές Παναγίες του Αιγαίου

Όπου και να βρεθεί κανείς τον Δεκαπενταύγουστο μοσχοβολά η χάρη Της. Αυτή θα σε οδηγήσει να ανάψεις ένα κερί και να γιορτάσεις μαζί Της σε μια κατάλευκη εκκλησιά.

Οι Παναγιές του Αιγαίου άλλες μεγαλοπρεπείς και άλλες ταπεινές και ήσυχες  είναι χτισμένες μέσα σε βράχους, σε σπήλαια, σε δύσβατα υψώματα. Στους τοίχους τους πολύτιμοι θησαυροί και στις εικόνες τους οι ελπίδες χιλιάδων πιστών. Κι όλες έχουν ένα θαύμα να σου αφηγηθούν. 



Οι τελευταίες στιγμές της Παναγίας

(Ιωάννου Γεωμέτρου -10ος αιώνας)

Η Μητέρα του Θεού λοιπόν έδειξεν εις τούς Αποστόλους, όπου ήδη το εγνώριζαν, το σύμβολον της αναχώρησεώς της, τον φοίνικα, τους μετέδωσε επίσης ευλο­γία και ανάλογη παρηγορία και αφού τους ομίλησε περί της εξόδου της και τους προθυμοποίησε διά το κήρυγμα, τους εξέθεσε δι’ ολίγων ολόκληρη την οικονομία της αποστολής τους. Έπειτα ασπάσθηκε τον Πέτρο και τους άλλους Αποστόλους, “χαίρετε”, λέγουσα, “τέκνα και φίλοι και μαθηταί του Υιού και Θεού μου και θεω­ρείτε εαυτούς μακάριους, όπου ηξιώθητε τοιούτου διδασκάλου και Δεσπότου και διακονίας τοιούτων μυστηρίων και της κοινωνίας των διωγμών και παθημάτων Του, διά να γίνετε κοινωνοί της δόξης και Βασιλείας Του”.