Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ Μαζικό "παρών" στο λαμπρό διήμερο

Χιλιάδες προσκυνητές και εκπρόσωποι του οργανωμένου ποντιακού ελληνισμού από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δώσουν και φέτος μαζικά το «παρών» στις διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις, που αρχίζουν σήμερα, στο ναό της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας.

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν εκατοντάδες προϊόντα «μαϊμού»

Επιχείρηση «σκούπα» για την πάταξη του παρεμπορίου αλλά και γενικότερα για την πρόληψη της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα περιμετρικά του Λευκού Πύργου, καθώς και στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ στη θέση της Μέταλιστ

Την επιστροφή στο Champions League του ΠΑΟΚ, ανακοίνωσε η UEFA, που θα αντικαταστήσει τη Μέταλιστ στα πλέι οφ και θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε την Τετάρτη στη Γερμανία.

Ο αρχηγός σπείρας κλοπών ΑΤΜ ήταν ο Αθίγγανος που συνελήφθη στο Ζεφύρι

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης τραπεζών (ΑΤΜ) από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Βελεστίνου

Ληστεία από τέσσερις ένοπλους, οι οποίοι έφεραν βαρύ οπλισμό και αλεξίσφαιρα γιλέκα, πραγματοποιήθηκε στις 13.30 στην Εθνική Τράπεζα στο Βελεστίνο.

Αθώος παρέμεινε 17 χρόνια στη φυλακή λόγω δικαστικής πλάνης!

Εικονολήπτης του Skynews σκοτώθηκε στο Κάιρο

Εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου SkyTV του Ηνωμένου Βασιλείου, σκοτώθηκε στο Κάιρο, κατά την καταστολή των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με το Sky News, ο κάμεραμαν Mick Deane, σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμούς που δέχτηκε το πρωί στην Αίγυπτο.

Φονική έκρηξη σε υποβρύχιο στην Ινδία

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε υποβρύχιο το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Μουμπάι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί από τους εγκλωβισμένους ναύτες.

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στο Κιλκίς

Άγνωστης προέλευσης και παρασκευής ήταν τα τσιγάρα που μετέφερε με το αυτοκίνητό της στο Κιλκίς μια γυναίκα, η οποία ακινητοποιήθηκε τυχαία από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. που έκαναν ελέγχους και συνελήφθη όταν διαπιστώθηκε το παράνομο φορτίο της.

Αλβανοί έντυσαν σκυλιά με Ελληνικές σημαίες σε διαδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε αλβανικό φασιστικό παραλήρημα χορεύει το τελευταίο 24ωρο η Αλβανία και όλα τα ΜΜΕ με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στην τρίτη επέτειο από το τραγικό θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα.



Τραγωδία: Νεκρός για ένα εισιτήριο 18χρονος

Τραγωδία: Νεκρός για ένα εισιτήριο 18χρονος

ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΛΕΙ
Τραγική κατάληξη είχε η απόπειρα ενός νέου παιδιού να αποφύγει τον έλεγχο εισιτηρίων πρόστιμο σε τρόλει.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης λίγο πριν από τις 11.00, σε τρόλει που εκτελούσε το δρομολόγιο Ζάππειο – Αγιος Ιερόθεος.
Ο έλεγχος των εισητηρίων ξεκίνησε ενώ το τρόλει διένυε την οδό Παναγή Τσαλδάρη, στο ύψος του αριθμού 16, στο Περιστέρι.

Αντιδράσεις για άγαλμα του Σπύρου Λούη στη Μελβούρνη

Υπόμνημα για να μην αναγερθεί ένα άγαλμα του Σπύρου Λούη, του θρυλικού χρυσού μαραθωνοδρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 1896, υπέγραψαν περίπου χίλιοι κάτοικοι του δήμου Κάσεϊ της Μελβούρνης.


Κύπρος, 39 χρόνια μετά: Νέες προκλήσεις, παλιοί κίνδυνοι


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κοντεύουν σαράντα χρόνια. 39 φέτος και δεν προβλέπεται να βρεθεί λύση στα σαράντα, του χρόνου τέτοιον καιρό – αν και οι καιροί έχουν γίνει επικίνδυνα πιεστικοί. 

39 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών (του πρώτου στην ουσία Αττίλα, αφού έφερε τους άλλους δύο, δίνοντας την αφορμή στην Τουρκία να «ασκήσει τα δικαιώματά της ως εγγυήτρια δύναμη»). 

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για το θάνατο του Λόταρ Μπίσκι, πρώην Προέδρου της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με αφορμή τον άδικο χαμό του Λόταρ Μπίσκι, ευρωβουλευτή της Αριστεράς και πρώην Προέδρου της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στα 36 εκατ. ευρώ η ζημιά από συντάξεις των συγχωρεμένων του Δημοσίου

«Λαβράκι» έβγαλε η απογραφή των συνταξιούχων, καθώς εντοπίστηκαν και διακόπηκαν χιλιάδες «μαϊμού» συντάξεις.

Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, βρέθηκαν 2.260 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν πεθάνει, αλλά οι συντάξεις τους καταβάλλονταν κανονικά μετά το θάνατο τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

12ο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Το 12ο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ που διοργανώνει ο Ιστορικός Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος  Πάτρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Καλαβρύτων.