Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Στο πόδι θα βρίσκεται όλη η δύναμη της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ενόψει της εξόδου για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου. Από το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Αυγούστου θα ισχύσουν ειδικά μέτρα, ώστε να διευκολυνθούν οι εκδρομείς που θα επιλέξουν να περάσουν τη γιορτή εκτός πόλης.

Προς αποφυλάκιση η «θηλυκή συμμορία» του ΙΚΑ Καλλιθέας!

Το αργότερο έως τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφυλακιστούν τα μέλη της -αποκαλούμενης- «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας, που φέρεται ότι μέσω «μαϊμού»-επιδομάτων είχαν προκαλέσει ζημία άνω των 11 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό, αφού η Δικαιοσύνη δεν κατάφερε να προωθήσει γρήγορα τη διαδικασία, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η δίκη τους εντός των 18 μηνών.

Θεσσαλονίκη: Παρέσυρε με τρακτέρ και τραυμάτισε θανάσιμα τον θείο του

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη.Ένας 50χρονος οδηγός τρακτέρ παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 83χρονο θείο του. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι σε χωματόδρομο της Λητής Θεσσαλονίκης.

Ολα τα ονόματα των 577 επιτυχόντων στην ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και τον ειδικό διαχειριστή της πρώην ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκα Μάναλη, τα ονόματα των 577 ατόμων που έχουν υποβάλει αίτηση για να εργαστούν στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης και έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια.

Γ. Σούρλας: Ιστορικό γεγονός η μεταφορά της καρδιάς του Α. Υψηλάντη

Τη μεταφορά της καρδιάς του Αλέξανδρου Υψηλάντη και του αδελφού του Γιώργου στην Παναγία Σουμελά σχολίασε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας.


Από αύριο οι αιτήσεις του Κοινωνικού Τουρισμού

Ξεκινά από αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 – 2014».

ΛΑΓΚΑΔΑΣ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος Ασσήρου

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε από χθες το πρωί ο ανισόπεδος κόμβος Ασσήρου του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού «Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνας», ο οποίος συνδέει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού με την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών και με την τοπική οδό Ασσήρου - Λαγκαδά.

Εσπασαν το ρεκόρ χορεύοντας Ζορμπά και τρώγοντας γιαούρτι

Εσπασαν το ρεκόρ χορεύοντας Ζορμπά και τρώγοντας γιαούρτι

ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ
Έσπασαν τα ρεκόρ Γκίνες χορεύοντας συρτάκι και τρώγοντας ελληνικό γιαούρτι, χιλιάδες κόσμου στη λεωφόρο Ντάνφορθ στο Τορόντο του Καναδά κατά τη διάρκεια του 20ου Φεστιβάλ «Pilaros Taste of the Danforth», το οποίο εξελίχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε ιδιαίτερα ζεστές καιρικές συνθήκες.

Νορβηγία: Πολιτική «θύελλα» για τον ταξιτζή πρωθυπουργό

Σε φιάσκο μετατράπηκε η προσπάθεια του Γενς Στόλτενμπεργκ να εμφανιστεί πιο φιλολαϊκός υποδυόμενος για κάποιες ώρες τον ταξιτζή.

Αλβανοί ρήμαζαν τουριστικά καταλύματα στην Κέρκυρα

«Κόκκινο» στη δράση μιας σπείρας Αλβανών κακοποιών που χτυπούσαν επί μήνες τα σπίτια και τα τουριστικά καταλύματα στη βόρεια και κεντρική Κέρκυρα, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετά από συστηματικές έρευνες. Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 18 διαρρήξεις με λεία που ξεπερνά τα 80.000 ευρώ!

Παγκόσμιο Μόσχας: Στον τελικό του ύψους ο Μπανιώτης

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε το όριο στα προκριματικά κι έτσι θα δώσει το «παρών» στον τελικό του αγωνίσματος, την ώρα που ο Αντώνης Μάστορας δεν κατάφερε να προκριθεί.

ΗΠΑ: Ταξίδι-αστραπή με 1.220 χλμ. την ώρα!

ΗΠΑ: Ταξίδι-αστραπή με 1.220 χλμ. την ώρα!

ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ PAYPAL
Το φιλόδοξο σχέδιό του να προσφέρει στο μέλλον τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών μέσα σε κάψουλες, που θα κινούνται σχεδόν με υπερηχητικές ταχύτητες, από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, παρουσίασε ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ, ιδρυτής της PayPal, του SpaceX και της εταιρείας Tesla.

Μήπως να μην το βγάλουμε καθόλου το φυσικό αέριο;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μια από τις σημαντικότερες πτυχές της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο, είναι η συζήτηση γύρω από τα ενεργειακά ζητήματα και η αναφορά ότι τα ελληνικά αποθέματα φυσικού αερίου υπολογίζονται στα 4,7 τρις κυβικά μέτρα (περισσότερα από αυτά της Κύπρου και του Ισραήλ μαζί, που υπολογίζονται σε 4,5 τρις κυβικά μέτρα). 

Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς αυτό να συζητούμε εδώ στην (πτωχευμένη) Ελλάδα και αυτό να αποτελεί τον κοινό μας στόχο. 

Και όμως. 

Κλειδώθηκε σε εκκλησία, σώθηκε μέσω Twitter

φωτογραφία: The Independent

ΜΙΑ 43ΧΡΟΝΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Μέσα σε εκκλησία βρέθηκε κλειδωμένη μία 43χρονη γυναίκα στο Πλίμουθ της Βρετανίας, όταν οι εθελοντές έκλεισαν τις πόρτες χωρίς να έχουν αντιληφθεί ότι βρισκόταν εντός του ναού. Η γυναίκα ωστόσο, αντί να καλέσει την αστυνομία προτίμησε να καλέσει σε βοήθεια μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Ελεύθερη η γυναίκα που δολοφόνησε τον Αρχιμανδρίτη το 1997

Κάτω από απόλυτη μυστικότητα και χωρίς να αποχαιρετήσει ούτε μια από τις συγκρατούμενές της με τις οποίες πέρασε τα τελευταία 16 χρόνια της ζωής της, βγήκε στις 5 Αυγούστου από τη φυλακή του Ελαιώνα στη Θήβα η Κάτια Γιανακοπούλου, η οποία 16 χρόνια πριν είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Άνθιμου Ελευθεριάδη.

Οι Έλληνες απόλαυσαν τα «πεφταστέρια»

Ένα μοναδικό θέαμα απόλαυσαν όσοι ξενύχτησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας προς τα ξημερώματα Τρίτης, μετρώντας τα άστρα στον ουρανό, που έπεφταν σαν «βροχή» Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου -και της Ελλάδας- μία ακόμα εντυπωσιακή «βροχή» από «πεφταστέρια», τους διάττοντες Περσείδες, έφτασε στο αποκορύφωμά της. 

Εθνική Ανδρών: Έφυγε για το τελικό τεστ

Πρόβα για τα κρίσιμα ματς των προκριματικών που ακολουθούν θα κάνει την Τετάρτη η Εθνική, με την αποστολή να αναχωρεί το πρωί της Τρίτης για την Αυστρία.

Θεσσαλονίκη: Η οικιακή βοηθός ήταν η δολοφόνος

Στο πρόσωπο της οικιακής βοηθού αναγνώρισε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τον δράστη της δολοφονίας του 72χρονου που βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του χθες 11/08 στην περιοχή της Τούμπας. 

Παυλόπουλος: Η ΕΕ δεν δικαιούται να μας ζητάει τα ρέστα!

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι απέδωσε ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος για τις επικρίσεις που προέρχονται κυρίως από την ΕΕ αναφορικά με την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στην χώρα μας, ενώ σε δηλώσεις που έκανε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, με αφορμή και τα γεγονότα στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, προχώρησε σε πλήθος αποκαλύψεων γύρω από το θέμα.