Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Τρύπα 18 μέτρων «κατάπιε» ξενοδοχείο στη Φλόριντα

Μια τρύπα διαμέτρου 18 μέτρων κατάπιε τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα μεγάλο μέρος ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος κοντά στην Ντίσνεϊ Ουόρλντ, στη Φλόριντα, χωρίς πάντως να τραυματιστεί κανείς από τους υπαλλήλους και τους πελάτες.

Οικογενειακό δράμα στο Άργος: Πυροβόλησε στο κεφάλι την ανήλικη κόρη του!

Σοκάρει την κοινωνία του Άργους η απόπειρα δολοφονίας μιας 17χρονης Ελληνίδας, από τον 47χρονο πατέρα της, λίγο πριν τις 3.00 το μεσημέρι, στο κέντρο της πόλης.

Αποπειράθηκαν να σκοτώσουν με χειροβομβίδες 53χρονο

Σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ την υπόθεση με τις δύο χειροβομβίδες που βρέθηκαν σε διάστημα 24 ωρών, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Οι Κινέζοι φτιάχνουν το ψηλότερο αεροδρόμιο στον κόσμο

Η κατασκευή του από την κινεζική κυβέρνηση κοστίζει περίπου 178 εκατ. ευρώ


Σχέδια για την κατασκευή του υψηλότερου αεροδρομίου στον κόσμο, σε ύψος 4.410 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ανακοίνωσε πρόσφατα η κινεζική κυβέρνηση.

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με κοινωνικά κριτήρια, λένε στην κυβέρνηση

Με την επιβολή κριτηρίων ώστε να αποφευχθούν τυχόν αδικίες φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών εν μέσω αντιδράσεων βουλευτών τόσο από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Αεροπλάνο συγκρούστηκε με την όπισθεν στην Αυστραλία

Ένα σπάνιο «τροχαίο» στο οποίο εμπλέκονται δύο αεροσκάφη σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Το ατύχημα έλαβε χώρα όταν ένα αεροσκάφος της εταιρίας Virgin, κάνοντας όπισθεν χτύπησε κατά λάθος ένα αεροσκάφος Α380 της Jetstar A380 που ήταν σταθμευμένο δίπλα του.

Θεσσαλονίκη: Συνταξιούχος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΥΜΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ
Δολοφονημένος βρέθηκε συνταξιούχος μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτη απόφαση κατά της μείωσης μισθών στο δημόσιο τομέα

Το «πάγωμα» των μειώσεων των αποδοχών των εργαζομένων στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία προβλέπει απόφαση του Πρωτοδικείου Θήβας.

Σήμερα η μεγάλη νύχτα με τα «πεφταστέρια»

Και από την Ελλάδα θα είναι ορατό σήμερα το βράδυ το φαινόμενο των διάττοντων Περσείδων κατά την κορύφωση του οποίου θα τα αστέρια θα «πέφτουν» με ρυθμό 100 ανά ώρα.

Πρώτα έβγαλαν τις ανακοινώσεις και μετά έμαθαν τα νέα!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται και… προτρέχουν των ίδιων των εξελίξεων. 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το μπαράζ ανακοινώσεων του συνόλου της αντιπολίτευσης (δυστυχώς και της ΔΗΜΑΡ), τις οποίες είχαν, ως φαίνεται, έτοιμες πριν καν ο πρωθυπουργός εξέλθει του Οβάλ Γραφείου, όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρόεδρο. 

Χωρίς καν να διαβάσουν τις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών (και λαμβανομένης υπόψη της διαφοράς της ώρας) καταβλήθηκε συντονισμένη προσπάθεια να προβληθεί στην ελληνική κοινή γνώμη ως «κυρίαρχη άποψη» αυτό που είχαν προαποφασίσει να επιβάλουν. 

Οι εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα

Με επείγουσα εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς του Δημοσίου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσδιορίζει τις κατηγορίες των υπαλλήλων που εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα. Το Μέγαρο Μαξίμου πιέζει για να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες αξιολόγησης.

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ 25.000 τραπεζικοί λογαριασμοί

Σαφάρι ελέγχων πρόκειται να πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Περισσότεροι από 25.000 έλεγχοι σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες αλλά και σε απλούς πολίτες που κρύβουν συστηματικά εισοδήματα θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος του έτους από το ΣΔΟΕ με σκοπό να προκύψουν έσοδα στα δημόσια ταμεία και να απομακρυνθεί κάθε ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.