Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΠΑΙΔΕΙΑ Τί αλλάζει στο νέο λύκειο

Σημαντικές αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του λυκείου και στον τρόπο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο, που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Tρέμουν οι επιστήμονες: Τεράστιο κομμάτι Ήλιου κατευθύνεται στη Γη

Έντονη ανησυχία έχει ξεσπάσει στους επιστημονικούς κύκλους εξαιτίας μίας γιγαντιαίας μαύρης τρύπας πάνω στον Ήλιο.Στο βίντεο που ακολουθεί οι επιστήμονες εξηγούν πως ένα μεγάλο μέρος του Ήλιου φαίνεται στα τηλεσκόπια σαν να»λείπει».

Δεύτερη χειροβομβίδα σε δρόμο της Θεσσαλονίκης

Αλλη μία χειροβομβίδα, η δεύτερη μέσα σε διάστημα ενός 24ωρου βρέθηκε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη στην οδό Λαμπράκη, σε κοντινή απόσταση από το σημείο που είχε βρεθεί η πρώτη χθες το απόγευμα.

Δείτε βίντεο: Επέζησαν από την σύγκρουση σαν από θαύμα

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο δικό τους με πολύ μεγάλη ταχύτητα - Οι τρεις υπερτυχεροί είχαν μόλις σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους - Για λίγα δευτερόλεπτα κατάφεραν να βγουν και είχαν όλη την τύχη με το μέρος τους - Σκηνή που θυμίζει να έχει γυριστεί από κασκαντέρ
Δύο άνδρες και ένας έφηβος καταγράφηκαν από την κάμερα την ώρα που έκαναν το σωτήριο άλμα μακριά από το σταθμευμένο τους όχημα. Οι τρεις άντρες είδαν μια Cadillac να κινείται κατά πάνω τους με ταχύτητα 70 μιλίων την ώρα και κατάφεραν να σωθούν κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο.

«Νίκη του Σνόουντεν οι μεταρρυθμίσεις στα προγράμματα παρακολούθησης»

Ως μια «μικρή νίκη» για τον πρώην συνεργάτη των μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν χαρακτήρισε ο ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου πως σχεδιάζει να περάσει μια σειρά μέτρων για μεγαλύτερη διαφάνεια στα προγράμματα παρακολούθησης.

Πήλιο: Γλέντι γάμου παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία

Παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία γλέντι γάμου τα ξημερώματα του Σαββάτου στις Μηλιές Πηλίου, όταν -πιθανόν σε κατάστασης μέθης- άγνωστοι μέχρι στιγμής πυροβόλησαν άσκοπα, με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να εξοστρακιστεί σε φωτιστικό γειτονικού σπιτιού.Τα θραύσματα του φωτιστικού τραυμάτισαν ένα 69χρονο Γερμανό τουρίστα.

Χρυσή Αυγή: "Να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης και να απελαθούν όλοι οι λαθρομετανάστες"

Δελτίο τύπου
 Να κλείσουν τώρα τα κέντρα κράτησης και να απελαθούν όλοι οι λαθρομετανάστες. Να πάψει να πληρώνει ο Ελληνικός λαός για την πολυτελή διαμονή χιλιάδων ξένων εγκληματιών. Η αποτυχημένη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης οδήγησε σε τραυματισμούς αστυνομικών και συνεχή αναταραχή.

Βίντεο και φωτογραφίες από την Αμυδγαλέζα

Βίντεο και φωτογραφίες από την Αμυδγαλέζα

ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Δείτε τις κατεστραμένες υποδομές του κέντρου μεταναστών της Αμυδγαλέζας όπως τις κατέγραψε ο φακός και παρουσιάστηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας



Ασθενής σεισμός στη Χαλκιδική. 3,5 ΡΙΧΤΕΡ

Ασθενής σεισμός στη ΧαλκιδικήΣεισμική δόνηση, μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 13.23 στον θαλάσσιο χώρο της Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με τον σεισμολογικό σταθμό του ΑΠΘ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 17 χλμ. δυτικά των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής και 45 χλμ. νότια της Θεσσαλονίκης.

Σκοτώθηκε γυρνώντας από κηδεία

Νεκρός μετά από πρόσκρουση του Ι.Χ. του σε δέντρο είναι ένας συνοριοφύλακας που επέστρεφε από την Αθήνα, όπου παρέστη σε κηδεία οικείου του προσώπου. Σοβαρά τραυματισμένη και η μητέρα του

Στην κυπριακή A-ORIZON MEDIA πουλήθηκε ο 902

Στην κυπριακή A-ORIZON MEDIA πουλήθηκε ο 902ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ 902.GR
Στην αγνώστων λοιπών στοιχείων κυπριακή εταιρία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD», πουλήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός 902, σύμφωνα με (ανυπόγραφο) κείμενο που δημοσιεύεται στο 902.gr, την ενημερωτική ιστοσελίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.


«Κινηματογραφική» σύλληψη 36χρονου στη Θεσσαλονίκη

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη 36χρονου, που κατηγορείται ότι έκλεψε, σε διάστημα λίγων ωρών και με τη βοήθεια δύο συνεργών του που αναζητούνται, δύο φορτηγά από την περιοχή του Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Αργεντινή: Δύο κοριτσάκια νεκρά από δυστύχημα σε λούνα παρκ

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και ακόμη επτά άτομα τραυματίστηκαν σε ατύχημα που σημειώθηκε χθες Σάββατο στην ρόδα ενός θεματικού πάρκου στην πόλη Ροζάριο της κεντρικής Αργεντινής.

Ο Έλληνας που άλλαξε τον ενεργειακό χάρτη του πλανήτη

Ο George Phydias Mitchell μετέτρεψε την τελευταία δεκαετία την Αμερική σε κυρίαρχο του φυσικού αερίου.

«Λίγοι επιχειρηματίες έχουν κάνει τόσα πολλά για να αλλάξουν τον κόσμο όσο ο George Mitchell». Με την διαπίστωση για υπότιτλο αποχαιρέτησε στην χθεσινή του έκδοση o Economistτον ελληνοαμερικάνο κροίσο που έφυγε από την ζωή την προηγούμενη εβδομάδα σε ηλικία 94 χρονών. Αφήνει πίσω του μία περιουσία 2 δισ. δολαρίων -ήταν ο τέταρτος πιο πλούσιος Ελληνοαμερικάνος- κι ένα πλούσιο επιχειρηματικό, ερευνητικό και φιλανθρωπικό έργο.