Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ασφαλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ετοιμάζουν οι πάροχοι Διαδικτύου στη Γερμανία

Οι Deutsche Telekom, GMX, Web.de πρόκειται στο εξής να κρυπτογραφούν αυτόματα όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που ανταλλάσσονται μέσω αυτών.

Οι τρεις μεγαλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Γερμανία, μεταξύ αυτών και η Deutsche Telekom που διέθετε παλαιοτέρα το μονοπώλιο, ανακοίνωσαν σήμερα πως ξεκινούν μια συνεργασία για να καταστούν ασφαλέστερα τα μηνύματα που ανταλλάσσονται μέσω αυτών, έπειτα από τις ανησυχίες που είχαν εκφράσει οι χρήστες μετά τις αποκαλύψεις για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις.





Στα 12 καλύτερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου η Σαντορίνη


Τέλος το δωρεάν πάρκινγκ στο Mediterranean Cosmos. Το εισιτήριο για το πάρκινγκ κοστίζει 1,5 ευρώ.


Ένας σύγχρονος μετεωρολογικός σταθμός στη Χρυσοπηγή Σερρών

Ένας σύγχρονος μετεωρολογικός σταθμός στη Χρυσοπηγή Σερρών

Έτοιμος να αντιμετωπίσει ακόμη πιο αποτελεσματικά δασικές πυρκαγιές και ακραίες καιρικές συνθήκες θα είναι σε λίγο καιρό ο Δήμος Σερρών, μετά την εγκατάσταση ενός υπερσύχρονου μετεωρολογικού σταθμού, εννέα χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών, στην ορεινή Χρυσοπηγή.


ΚΑΒΑΛΑ Συνελήφθη αγρότισσα με αρχαιολογικό θησαυρό

Τη δραστηριότητα 59χρονης, η οποία δήλωσε ότι είναι αγρότισσα, εξετάζουν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Καβάλας, μετά τη σύλληψή της επειδή κατείχε έναν μικρό αρχαιολογικό θησαυρό.

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Εχασε το 99% μιας αμύθητης περιουσίας

Οσο πιο ψηλά ανεβαίνεις τόσο πιο οδυνηρή είναι η πτώση, λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση του Αϊκε Μπατίστα η λαϊκή ρήση ταιριάζει «γάντι». Ο Μπατίστα ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βραζιλία και είχε βάλει πλώρη να εκτοπίσει από την κορυφή τον Κάρλος Σλιμ στην παγκόσμια κατάταξη. Μέσα σε έναν χρόνο, όμως, είδε την αμύθητη περιουσία του να γίνεται καπνός, καθώς έχασε το 99% των περιουσιακών του στοιχείων. Από σχεδόν 35 δισ. δολάρια, σήμερα έχει στη διάθεσή του «μόλις» 200 εκατομμύρια.

Αγωγός ΤΑΡ: Δείτε την διαδρομή των 543χλμ του Ελληνικού τμήματος του αγωγού

Κατατέθηκε προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων


Την διαδρομή που θα ακολουθήσει το μεγαλύτερο τμήμα του αγωγού ΤΑΡ στη Βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη περιγράφει η Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων, η οποία κατατέθηκε χθες προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από την εταιρεία του αγωγού.

Μηνάς Σαμαντζίδης: «Στηρίξεις, όχι χρίσματα»


Συνέντευξη στην Άντζελα Πεϊτση

«Ποταμό» αποκαλύψεων, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, τη συνέντευξη εφ” όλης της ύλης που παραχώρησε  ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Μηνάς Σαμαντζίδης. Απάντησε για την πολιτική που ακολουθεί στη Θεσσαλονίκη, ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι να πει κανείς για μία κομματική ηγεσία που προσπαθεί να δηλητηριάσει την κοινωνία με προσκλητήρια βίας, απέναντι σε ρήτορες που εντάσσουν στον πολιτικό τους λόγο τα καδρόνια, τις πέτρες και τα τούβλα».

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Κονέκτικατ

Ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στο East Haven του Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 4-6 ανθρώπους.

Ρόδος: Κουκουλοφόρος λήστεψε τα ξημερώματα 76χρονη γυναίκα

Στις 07-08-2013 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστου δράστη ο οποίος φορώντας κουκούλα πρώτες πρωινές της ίδιας ημέρας αφού εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία,

Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ο 31χρονος που ανακοίνωσε στο Facebook ότι σκότωσε τη γυναίκα του

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 31χρονος Ντέρεκ Μεντίνα, από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος ομολόγησε μέσω του Facebook τη δολοφονία της γυναίκας του, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με το ματωμένο σώμα της. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο reuters, ο Μεντίνα πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Δίδυμοι αστροναύτες θα γίνουν «πειραματόζωα» για χάρη της NASA

Τις γενετικές επιπτώσεις της μακράς παραμονής στο διάστημα σκοπεύει να μελετήσει η NASA χρησιμοποιώντας ως «πειραματόζωα» τους μοναδικούς δίδυμους αστροναύτες που διαθέτει το αμερικανικό διαστημικό πρόγραμμα, τους Μαρκ και Σκοτ Κέλι.