Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ιταλοί ερευνητές αναζητούν την ταυτότητα της «Μόνα Λίζα»

Ιταλοί ερευνητές άνοιξαν σήμερα έναν τάφο πολλών αιώνων στη Φλωρεντία αναζητώντας τα λείψανα με τα οποία θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα της γυναίκας, το αινιγματικό χαμόγελο της οποίας απαθανάτισε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι σε έναν από τους διασημότερους πίνακες παγκοσμίως, την περίφημη "Μόνα Λίζα".

Ελεύθερη Ενέργεια Για Όλους..!!

«Ο μόνος λόγος που δεν έχουμε ακόμη αυτοκίνητα, που κινούνται με εναλλακτικό τρόπο, είναι πολιτικός, δεν είναι επιστημονικός». John O’ Malley Bockris, φυσικός Φανταστείτε μια συσκευή μικρού μεγέθους που θα παράγει όλη την ποσότητα του ηλεκτρισμού που χρειάζεται το σπίτι σας, χωρίς καλώδια, λογαριασμούς και μόλυνση Φανταστείτε την πόλη σας χωρίς καυσαέρια, γιατί τα αυτοκίνητα θα καίνε υδρογόνο και θα αφήνουν ως κατάλοιπο σταγονίδια νερού, που θα νοτίζουν ελαφρώς τους δρόμους…

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόσληψη

Από την προσεχή Δευτέρα, 12 Αυγούστου, μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2013-2014. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτοί είναι οι «εφοριακοί» που ξάφριζαν ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν τουλάχιστον 18 ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη από τους οποίους απέσπασαν σχεδόν 64.000 ευρώ.


Εφοριακός με καταθέσεις 229.000 ευρώ που αδυνατούσε να δικαιολογήσει

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μπήκε υπάλληλος εφορίας, ο οποίος βρέθηκε να έχει καταθέσεις άνω των 220.000 ευρώ, που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Πρόκειται για ελεγκτή, ο οποίος απέκρυβε «επιμελώς» τα πραγματικά του εισοδήματα.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος που είχε αποδράσει από τα κρατητήρια της Ασφάλειας Η ΕΛ.ΑΣ.είχε θέσει σε διαθεσιμότητα για την υπόθεση τέσσερις αστυνομικούς

Συνελήφθη 30χρονος άνδρας, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες είχε αποδράσει από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Ο 30χρονος Γεωργιανός συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, είχε βρει τις τελευταίες μέρες καταφύγιο σε δωμάτιο, το οποίο είχαν νοικιάσει συμπατριώτες του.

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ Η «Μακεδονία» αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο

Ήταν Σεπτέμβρης του 2011 όταν ο Δήμος Κυπραίος πήρε από το χέρι την 6χρονη τότε Ιουλιέτα του κι άφησε τη «Μακεδονία» και την τεχνική της υποστήριξη στους συναδέλφους για την Σκύρο, εκεί που όπως μας είπε αποχαιρετώντας θα ήταν καλύτερα για το παιδί.

Από την 1η Σεπτεμβρίου εκτός γενικής εφημερίας το «Παναγία»

Οριστικό είναι πλέον το λουκέτο στο νοσοκομείο «Παναγία» της Θεσσαλονίκης.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Από την 1η Σεπτεμβρίου το νοσηλευτικό ίδρυμα βγαίνει από τις γενικές εφημερίες των νοσοκομείων της πόλης, ενώ, όπως όλα δείχνουν, απομακρύνεται καθημερινά το ενδεχόμενο να επέλθει συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του ομίλου Euromedica για την τελική διαμόρφωση του ενοικίου στο κτίριο όπου στεγάζεται.

Καγκουρό έσωσε 7χρονο που είχε χαθεί στο δάσος

Kαγκουρό έσωσε τον 7χρονο Αυστραλό Σάιμον Κρούγκερ, ο οποίος κατά την επίσκεψη του μαζί με τους γονείς του στο εθνικό πάρκο Deep Creep στην Αδελαϊδα, χάθηκε μέσα στο πυκνό δάσος.



Βροχή διαττόντων αστέρων τη Δευτέρα

Μια ακόμη φορά μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, αργά το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, και της Ελλάδας, θα αποκορυφωθεί μια ακόμα εντυπωσιακή βροχή από «πεφταστέρια», τους διάττοντες Περσείδες.

Δρόμος «φορτίζει» ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο μπορεί να φορτίζεται ασύρματα ενώ είναι σταματημένο ή βρίσκεται εν κινήσει, εξαφανίζοντας έτσι την ανάγκη για ύπαρξη σταθμών επαναφόρτισης. Σε επίπεδο οχήματος τύπου λεωφορείου/ «τρόλεϊ», δεν απαιτείται σύνδεση με καλώδια που είναι κρεμασμένα κατά μήκος της διαδρομής του.

Τρέχουν τώρα να διώξουν την τρόικα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καθώς οι (πρώτες μετά το ξέσπασμα της τρομερής κρίσης στην ευρωζώνη) ευρωεκλογές βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, πληθαίνουν τα ανησυχητικά για το μέλλον της ΕΕ ευρήματα – και μάλιστα του πλέον επίσημου ευρωπαϊκού δημοσκοπικού εργαλείου, του Ευρωβαρόμετρου. 

Το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, που διενεργήθηκε μεταξύ της 10ης και της 26ης Μαΐου, κατέγραψε πρωτοφανή άνοδο του ευρωσκεπτικισμού, με τους πολίτες της Ευρώπης να δηλώνουν πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την ΕΕ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 31% των πολιτών διατηρούν την εμπιστοσύνη τους προς την ΕΕ. 

Αύριο ο ετήσιος χορός του ο Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροκώμης

Αύριο,  Σαββάτο 10 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκώμης διοργανώνει για 3η  χρονιά τον ετήσιο χορό του με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν είναι:


Ιαπωνία: Ενός λεπτού σιγή για τα 68 χρόνια από τον βομβαρδισμό του Ναγκασάκι

Δεκάδες χιλιάδες επιζώντες, αξιωματούχοι και μέλη ξένων αντιπροσωπειών τήρησαν ενός λεπτού σιγή σήμερα, 68η επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης Ναγκασάκι, στις 9 Αυγούστου 1945, τρεις ημέρες μετά τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα.

Δόγμα Ομπάμα

ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στηρίζει την ελληνική προσπάθεια για ανάκαμψη

Με απόλυτη σαφήνεια ο Μπαράκ Ομπάμα διακήρυξε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση. Το εξαιρετικό κλίμα της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επισφράγισε η έκφραση της πεποίθησης ότι η Ελλάδα θα πετύχει.


Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για «φρουτάκια»

Έφοδο πραγματοποίησε η Αστυνομία σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη για «φρουτάκια». Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 41χρονος, γιατί ως υπεύθυνος του καταστήματος, κατελήφθη να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία 5 Η/Υ, οι οποίοι ελέγχονταν από κεντρικό Η/Υ και στους οποίους διενεργούνταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια από 3 Έλληνες και 2 ομοεθνείς του, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.