Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Συνελήφθη Τούρκος για χρέη 7 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο

Συνελήφθη αργά το μεσημέρι στο λιμάνι της Μυτιλήνης, 59χρονος Τούρκος για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο, ύψους 7.004.272 ευρώ. Ο Τούρκος επιχειρηματίας συνελήφθη αμέσως μετά την αποβίβαση του από πλοιάριο που εκτελούσε τη γραμμή Μυτιλήνη - Αίβαλί, το οποίο και ανήκει σε εταιρεία στην οποία συμμετέχει. Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

Λαμία απολογισμός από το σεισμό: Τουλάχιστον 300 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές

Συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος οι κάτοικοι αρκετών χωριών της Φθιώτιδας. Μέχρι αργά το απόγευμα η γη συνέχιζε να τρέμει συνεχώς στα χωριά της Αμφίκλειας αλλά και στο Ρεγγίνι των Καμένων Βούρλων, όπου έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές.

Τζήμερος: Οι όμορφοι κομμουνιστές όμορφα απολύουν

Επίθεση στο ΚΚΕ για την υπόθεση του 902 εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, Θάνος Τζήμερος.Σε άρθρο του στο Market News αναφέρει:

Το ότι το ΚΚΕ είναι ένα ιδιότυπο πολιτικό μόρφωμα εκτός πολιτικού συστήματος, που χαίρει μιας επίσης ιδιότυπης ασυλίας, η “Δημιουργία, ξανά!” το είχε καταδείξει από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της. Το ότι αυτό συμβαίνει επειδή το ΚΚΕ λειτουργούσε ως ο στυλοβάτης του δικομματισμού το αντιλαμβάνονται πλέον οι πάντες, εκτός από όσους ανάβουν κάθε πρωί κερί στο εικόνισμα του Στάλιν.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ «Επιχείρηση Κασσανδρεία» με 14 συλλήψεις

Καταστηματάρχες που αποσφράγισαν τα νυχτερινά κέντρα τους, λειτουργώντας τα κανονικά παρά το λουκέτο που είχαν βάλει οι δημοτικές υπηρεσίες, εντόπισαν αστυνομικοί στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής, στη δεύτερη ημέρα των σαρωτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ «Πόρτα» από το πρωτοδικείο για την επιστροφή τους

Στο δρόμο και με τη βούλα του δικαστηρίου μένουν οι 89 σχολικοί φύλακες του δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας που τους επιβλήθηκε τον Ιούλιο.

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Βίντεο: Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν μας τσιμπά κουνούπι

Η εικόνα μοιάζει σαν μια καφετί σύριγγα που χώνεται ανάμεσα σε παγάκια. Στην πραγματικότητα όμως είναι η μύτη ενός κουνουπιού που βυθίζεται στο σώμα ενός ποντικιού αναζητώντας τη φλέβα από την οποία θα πιει αίμα. Ακριβώς δηλαδή όπως συμβαίνει όταν μας τσιμπούν κουνούπια κι εμάς.


Απρόσεκτος τουρίστας έσπασε το δάχτυλο αγάλματος στην Φλωρεντία

Αμερικανός τουρίστας έκοψε το δάχτυλο αγάλματος στην Φλωρεντία. Ο απρόσεκτος τουρίστας αγνόησε τον κανόνα όλων των μουσείων: «Μην αγγίζετε». Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια του... έντρομου φύλακα του μουσείου που είδε τον επισκέπτη να αγγίζει το άγαλμα αλλά δεν πρόλαβε να σταματήσει την καταστροφή.



Νέους διοικητές και υποδιοικητές σε 20 νοσοκομεία ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Τις νέες διοικήσεις σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ορίζονται οι παρακάτω διοικητές και αναπληρωτές διοικητές: 

Σεισμός 5,1R στη Φθιώτιδα - Εντονα αισθητός σε Αττική και Βοιωτία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.06 το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας. Το επίκεντρο του σεισμού που είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, εντοπίζεται σε απόσταση 121 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Αθήνας και 4 χιλιομέτρων ανατολικά της Αμφίκλειας.

Καλαμπάκα: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πέντε παιδάκια που σώθηκαν από θαύμα!

Μοιραίο κόντεψε να αποβεί το παιχνίδι για πέντε παιδιά, τρία από τα οποία νηπιακής ηλικίας, μέσα στον προαύλιο χώρο του σπιτιού τους σε χωριό της Καλαμπάκας. Αιτία ήταν ένα τροχαίο που συνέβη κάτω από κυριολεκτικά απίστευτες συνθήκες και ευτυχώς δεν προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς.

Η επιστροφή του δολοφόνου στον τόπο του εγκλήματος


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το γεγονός πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, αλλά καταδεικνύει πώς κάποιοι επιστήμονες τίθενται στην υπηρεσία ενός κόμματος και παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή μιας χώρας, υιοθετώντας ψευδείς ισχυρισμούς και βλάπτοντας δια της δυσφήμησης ολόκληρους λαούς. 

Αποκτά δε αυτή η ανήθικη πρακτική ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν είναι πολίτες της χώρας που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους. 

Ο Γκαλμπρέιθ υιός (του Τζον Κέννεθ Γκαλμπρέιθ) είναι ένας από αυτούς. 

Βόλβη. Δημοτική κατασκήνωση κοινωνικής προσφοράς

Περισσότερα από 800 παιδιά οικογενειών που έχουν ανάγκη, φιλοξενήθηκαν ήδη στην θερινή κατασκήνωση του δήμου Βόλβης στο Σταυρό


Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε αυτό το καλοκαίρι ο Σταυρός. Στην κατασκήνωση «Παιδική Εξοχή Σταυρού» που οργάνωσε ο δήμος Βόλβης, συμμετείχαν περισσότερα από 800 παιδιά οικογενειών που βιώνουν δύσκολα την παρούσα οικονομική κρίση.

Πολική αρκούδα πέθανε από ασιτία στη Νορβηγία

Νεκρή από την πείνα βρέθηκε μία πολιτική αρκούδα στο Σβάλβαρντ της Νορβηγίας, έχοντας μείνει λίγο παραπάνω από αυτό που λέμε «πετσί και κόκαλο». Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο θάνατός της επήλθε από το λιώσιμο των πάγων, όπου οι πολικές αρκούδες κυνηγούν φώκιες.


Πάτρα: Τους ήρθε το πεύκο στο... κεφάλι

Τουρκική προπαγάνδα με καμουφλάζ τη... φιλία

Αυτοαποκαλείται «καραβάνι της αφθονίας». Ξεκινά κάθε καλοκαίρι από την Τουρκία και «οργώνει» τα Βαλκάνια, στο όνομα της φιλίας των λαών. Όμως, στην ουσία, πρόκειται για ένα «όχημα» προπαγάνδας, πληρωμένο από το τουρκικό κράτος, το οποίο προωθεί τις θέσεις της Άγκυρας σε όλα τα Βαλκάνια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι «παραστάσεις» που δίνει (κυρίως παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων συνοδευόμενα από δείπνο) γίνονται μόνο σε χωριά όπου ζουν μουσουλμάνοι.

Τραγωδία στην Αργεντινή - Εκρηξη ισοπέδωσε πολυκατοικία

Τραγωδία στην Αργεντινή - Εκρηξη ισοπέδωσε πολυκατοικία12 ΝΕΚΡΟΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
Στους 12 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) σε πολυκατοικία στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής, ενώ περισσότεροι από 60 είναι οι τραυματίες.

Νύχτα τρόμου για ηλικιωμένους σε Κιλκίς-Θεσσαλονίκη

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια θρασύτατων ληστών πέρασαν δύο ηλικιωμένοι σε ισάριθμα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και στην Ακροποταμιά Κιλκίς. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο κρουσμάτων ήταν η βία που χρησιμοποίησαν οι δράστες προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα θύματά τους.

Βραζιλία: Ένας 13χρονος φέρεται να σκότωσε 4 μέλη της οικογένειάς του προτού αυτοκτονήσει

Ένα 13χρονο αγόρι φέρεται ότι σκότωσε τους αστυνομικούς γονείς του, τη γιαγιά του και τη θεία του και στη συνέχεια, αφού παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα που είχε στο σχολείο του, επέστρεψε στο σπίτι και έβαλε τέλος στη ζωή του.