Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Τι δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι;

Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα. Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Οικογένεια εκβιαστών

Για εκβίαση σε βάρος ιδιοκτήτη καφετέριας και της μητέρας του, την οποία μάλιστα είχαν μετατρέψει σε... οικογενειακή υπόθεση, κατηγορούνται ένας 62χρονος με τους δύο γιους του. Η ασφάλεια συνέλαβε τον πατέρα και τους νεαρούς γιους, όπως και τον 45χρονο δικηγόρο τους.

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΤΟΥΜΠΑ Λήστεψε ηλικιωμένη για 15 ευρώ

Το ποσό των... 15 ευρώ ήταν η λεία ληστή που επιτέθηκε σε 87χρονη έξω από το διαμέρισμά της στην Τούμπα. Ο δράστης απείλησε την ηλικιωμένη με αιχμηρό αντικείμενο. Η ληστεία έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα που η 87χρονη κατευθυνόταν στο διαμέρισμά της.

Τα Χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου στο 9ο φεστιβάλ Αιγιαλείας

Στο 9ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ελίκης « Ίωνες» του Δήμου Αιγιαλείας , συμμετείχαν δυο χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Βίντεο: Απίστευτο ξύλο μέσα στη βουλή

Ένας μήνας περίπου πέρασε από τότε που είδαμε τους βουλευτές της Ταϊβάν να λύνουν τις διαφορές τους με... γροθιές μέσα στη βουλή. Το κτίριο μετατράπηκε και πάλι σε ρινγκ κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την κατασκευή του τέταρτου πυρηνικού εργοστασίου της χώρας



ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Δελτίο τύπου
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών ιδιωτικών λειτουργών και τα δίκαια αιτήματά τους. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας με την έκδοση της εγκυκλίου (Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013) αποδεικνύουν ξεκάθαρα πλέον ότι όχι μόνο δεν σχεδιάζουν και δεν προσπαθούν για το καλύτερο στην Παιδεία, αλλά βαδίζουν στη λογική του “ότι θυμούνται χαίρονται” ή “ότι τους ζητούν οι σχολάρχες υλοποιείται”!!!

Αιγαίο και Βραζιλία: Οι δύο ειδήσεις που πήγαν άκλαυτες


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Την προηγούμενη Τετάρτη, 31 Ιουλίου, δύο σημαντικές και φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους ειδήσεις πέρασαν μέσα στην απόλυτη σιωπή. 

Φυσικά. 

Το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής  βρισκόταν στη δεύτερη από τις τρεις ταραχώδεις ημέρες συνεδρίασής της σε Ολομέλεια, συζητώντας δύο σημαντικά για τη χώρα και την κοινωνία νομοσχέδια (για τον τουρισμό και τα αυθαίρετα) επί των οποίων δύσκολα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς – αλλά στην Ελλάδα διαφωνούμε για να διαφωνούμε (με το θέμα θα ασχοληθούμε σε επόμενο σημείωμα). 

Έτσι, οι δύο σημαντικές ειδήσεις πήγαν άκλαυτες. 

Τι πρέπει να δηλωθεί στο Ε9

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή Ε9 από όλους τους ιδιοκτήτες

Προθεσμία έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έχουν οι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2013. Για τα νομικά πρόσωπα η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου.

Ηλιακή μπαταρία που διαρκεί για πάντα από την Sol Chip

Ένα φιλόδοξο σχέδιο αναπτύσσουν οι ερευνητές της ισραηλινής εταιρείας Η Sol Chip, να κατασκευάσουν μια ηλιακή μπαταρία που θα διαρκεί για πάντα, χωρίς ημερομηνία λήξης.
Η μπαταρία της Sol Chip θα μπορεί να επαναφορτίζεται ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού και θα μπορεί να τροφοδοτεί οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή.


Απογραφή ακινήτων από την Εφορία

ΝΕΑ ΥΠΟΒΟΛΗ Ε9 ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά νέα δήλωση Ε9, ανεξάρτητα αν το 2012 επήλθε κάποια αλλαγή στα περιουσιακά στοιχεία. Καλούνται να συμπληρώσουν οκτώ κωδικούς, ώστε η Εφορία να έχει την κατά το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για να φορολογήσει αναλόγως.