Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Εξι συλλήψεις και 12 προσαγωγές για τα όπλα σε ταχύπλοο στη Χίο

Μπροστά σε μια υπόθεση διακίνησης και εμπορίας όπλων αλλά ενδεχομένως και με «άρωμα» τρομοκρατίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία.  Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί της Τρίτης όταν σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής ακτοφυλακής, που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Χίου, εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσών, ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων και το προσέγγισε για έλεγχο «ρουτίνας».

Φαρμακοποιοί: Θέλουμε ημερομηνίες εξόφλησης, όχι άλλες υποσχέσεις

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΜΕΣΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Άμεσο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών τους ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι «έχουν χάσει το μέτρημα των υποσχέσεων που έχουν κατά καιρούς λάβει από την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για τα χρέη περασμένων ετών προς τα φαρμακεία τους».

Αποτυπώματα του Κούπα σε σπίτι στη Θεσπρωτία-Φόβοι για διαφυγή στην Αλβανία

Ενα ακόμη κρησφύγετο, του Αλβανού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διέφυγε κατά τη συμπλοκή με άνδρες της ΕΛΑΣ στη Βροσίνα, όπου έπεσε νεκρός Μαριάν Κόλα, αποκάλυψαν τα δακτυλικά αποτυπώματα, που βρέθηκαν σε σπίτι στο χωριό Κερασοχώρι Θεσπρωτίας.

Σε τροχιά επανεκκίνησης ο ΣΜΑ Ευκαρπίας

Σε τροχιά επανεκκίνησης ετέθη από χθες το έργο της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή της Ευκαρπίας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει πεδίο έντονων αντιπαραθέσεων.

 Της Βαρβάρας Ζούκα

ΣΚΟΥΡΙΕΣ Δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για εργασίες

Πράσινο φως για τη συνέχιση των εργασιών της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στο ρέμα Καρατζά, στις Σκουριές Χαλκιδικής, έδωσε χθες το μονομελές πρωτοδικείο Πολυγύρου. Το δικαστήριο, που με προσωρινή διαταγή του είχε απαγορεύσει τις εργασίες πριν από έναν μήνα, χθες ήρε τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τη λήψη οριστικής απόφασης.

Το διπλό έγκλημα της Μυκόνου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά όλοι αυτοί που διασκεδάζουν στη Μύκονο (και αλλού) σε εκείνο το πάρτι με τον Ρέμο (αλλά και σε όλα τα άλλα πανάκριβα γλέντια που δεν μαθαίνουμε), πνίγοντας τον (μνημονιακό) πόνο τους σε μια θάλασσα από σαμπάνια, εκστασιαζόμενοι με τα υβριστικά σχόλια για την αναπηρία του Σόιμπλε, μπορούν να θεωρούνται Έλληνες;

Και κάτι περισσότερο: Μπορούν να θεωρούνται άνθρωποι;

Είναι οι ίδιοι που πριν από την κρίση γέμιζαν τα νυχτερινά κέντρα της παραλίας και έμεναν εκεί ως το πρωί.

Η περιβαλλοντική υποβάθμιση της λίμνης Τριχωνίδας στην Κομισιόν με ερώτηση του Ν. Χουντή

Το θέμα της συνεχιζόμενης οικολογικής υποβάθμισης της Λίμνης Τριχωνίδας φέρνει στην Κομισιόν με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
Πιο συγκεκριμένα, ο έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του, αναφέρει ότι «δεκάδες σημεία της Λίμνης έχουν μετατραπεί σε παράνομες χωματερές, ανεπεξέργαστα υγρά απόβλητα από ελαιοτριβεία και άλλες μεταποιητικές μονάδες της περιοχής διατίθενται απευθείας στη Λίμνη ή μέσω των χειμάρρων καταλήγουν σε αυτήν» τονίζοντας παράλληλα, την τεράστια οικολογική αξία της Λίμνης που έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000.

Παραμένει έως το 2016 η έκτακτη εισφορά

Mέχρι τον Νοέμβριο θα έχει νομοθετηθεί η παράταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν προβλέπει τη διατήρησή της έως το 2016. Διαπιστώνεται δημοσιονομικό κενό 4 δισ. ευρώ, με πιθανά νέα μέτρα.

Σειρά εκρήξεων σε εργοστάσιο προπανίου στη Φλόριντα

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε σε εργοστάσιο προπανίου στη Φλόριντα. Σύμφωνα με αξιωματούχο, αγνοούνται δέκα εργαζόμενοι της νυκτερινής βάρδιας, ενώ εκτιμάται ότι στο εργοστάσιο εργαζόταν 120 με 150 άτομα. Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν πολλαπλές δυνατές εκρήξεις, ενώ είδαν ένα τεράστιο σύννεφο καπνού να αναδύεται.

Σε συναγερμό οι κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης

Σε μαζικές κινητοποιήσεις καλεί τους κατοίκους της Ευκαρπίας, της Δυτικής Θεσσαλονίκης και όλης της πόλης το Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων της Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή.