Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Με αλλαγές το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Με τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ολοκληρώθηκε σε δεύτερη ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, το νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί από το α΄ θερινό τμήμα της ολομέλειας.

Σύγκρουση τρένων στην Ελβετία

Δεκάδες είναι οι τραυματίες μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων στην Ελβετία. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 44 εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση .

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης… δοξάστηκε στην Ευρώπη

«Το κουλούρι Θεσσαλονίκης έχει κατακτήσει ακόμη και την Ευρώπη. Δοξάστηκε στο εξωτερικό», υπογραμμίζει στη «Θ» η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης Ελισάβετ Κουκουμέρια.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Είναι ίσως το πρώτο σε κατανάλωση σνακ και μάλιστα το προτιμούν οι Ευρωπαίοι μια και είναι νόστιμο, θρεπτικό και στοιχίζει φθηνά. Για του λόγου το αληθές, «σε έρευνα που έγινε στην Αγγλία διακρίθηκε ως το πιο υγιεινό διατροφικό σνακ που δεν έχει πολλές θερμίδες, δεν έχει λιπαρά», αναφέρει η κ. Κουκουμέρια και προσθέτει ότι το κουλούρι Θεσσαλονίκης στην έρευνα «αναδείχτηκε ένα πολύ φθηνό αλλά ιδανικό πρωινό σνακ, γιατί το σουσάμι είναι πηγή ενέργειας».

Επέμβαση της αστυνομίας στη μονή Εσφιγμένου

Ένταση επικράτησε το πρωί στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου στην πρωτεύουσα του Αγίου όρους, τις Καρυές όταν μοναχοί απέτρεψαν την επίδοση δικογράφου για την εκκένωση του αντιπροσωπείου. Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, “το πρωί έγινε προσπάθεια να εκτελεστεί μια αναγκαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων που προβλέπουν την εκκένωση του αντιπροσωπείου.

Την 1η Αυγούστου η καταβολή της σύνταξης του ΟΓΑ

ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΕΛΤΑ
Την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Αυγούστου, θα καταβάλλει ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) τη σύνταξη Αυγούστου σε 745.268 συνταξιούχους.

Ρύπανση και σπατάλη απειλούν το νερό

Η ρύπανση του νερού από λιπάσματα, φυτοφάρμακα και άλλες ουσίες για τη φυτοπροστασία, οι απολήψεις υδάτων για άρδευση, καθώς και η έλλειψη πόσιμου νερού αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ
fanisovi@gmail.com

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα υδροδότησης αύριο σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Προβλήματα υδροδότησης σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης θα υπάρξουν αύριο Τρίτη, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι, λόγω εργασιών σύνδεσης νέων αγωγών του δικτύου ύδρευσης, στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Σβώλου με Ιπποδρομίου.

Θα λιώσουμε στους 40 βαθμούς!

Επιτέλους το καλοκαίρι είναι εδώ, κι ας άργησε! Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το κύμα του καύσωνα που ξεκινά σήμερα αλλά ευτυχώς θα μας ταλαιπωρήσει μέχρι και την Τετάρτη.

Ελλάδα και Κύπρος: Τόσο κοντά και τόσο μακριά




Συνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε πως Ελλάδα και Κύπρος έχουν κοινά οικονομικά προβλήματα και κοινούς εθνικούς εχθρούς. 

Στην πραγματικότητα, όμως, τα μόνα κοινά είναι ότι και στις δύο χώρες ο ελληνισμός ζει τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και παράλληλα αντιμετωπίζει τις απειλές και τις διεκδικήσεις ενός επιθετικού γείτονα. 

Οι ομοιότητες σταματούν εδώ. 

Κλείσανε τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και ξεχάσανε τις εκκρεμείς υποθέσεις του


  • Άγνωστος αριθμός πολιτών σε όλη την Ελλάδα, θύματα της κυβερνητικής προχειρότητας και αναλγησίας
  • Ερώτηση του Ν. Χουντή στην Κομισιόν


Δεκάδες πολίτες από την Αχαΐα έχουν μείνει με τις περιουσίες τους υποθηκευμένες χωρίς να έχουν πάρει δάνειο από τον ΟΕΚ, ενώ 80 οικογένειες στο Πλατύ Ημαθίας που έχουν κληρωθεί για εργατικές κατοικίες, βλέπουν τα σπίτια τους να μένουν ακατοίκητα και να ρημάζουν!!  

Ο Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΡΙ.Κ.Ε.

Στις 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Αδριανούπολη το ΙΦΤΑΡ που για 3η φορά διοργανώνουν τα κεντρικά του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης. Εντύπωση προκάλεσαν οι φράσεις «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και το «Στην Δυτική Θράκη είστε υποχρεωμένοι να διαχωρίσετε αυτούς που αγωνίζονται και αυτούς που δεν αγωνίζονται.

Μπλόκο στις φορολογικές δηλώσεις - Ποιους καλούν για επανέλεγχο

Ουρές σχηματίζονται στις Εφορίες από φορολογούμενους που μαζικά καλούνται να ελεγχθούν οι δηλώσεις τους.
Ενδεικτικό είναι πως έως τώρα από τις δηλώσεις που έχουν γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Taxisnet οχτώ στους δέκα βλέπουν στην οθόνη του υπολογιστή να εμφανίζεται ειδικό μήνυμα με το οποίο καλούνται να προσέλθουν για έλεγχο στην αρμόδια ΔΟΥ.
Εκκαθαριστικό εκδίδεται μόλις για το 10% των φορολογουμένων, για τους οποίους δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διασταυρώσεις των ποσών που δηλώνουν στην εφορία (εισοδήματα από ακίνητα κ.λπ.).

Τραγωδία στην Ιταλία - Τουλάχιστον 36 νεκροί από πτώση λεωφορείου

Τραγωδία στην Ιταλία - Τουλάχιστον 36 νεκροί από πτώση λεωφορείου

ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Τουλάχιστον 36 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, όταν υπεραστικό λεωφορείο παρέκκλινε από την πορεία του και έπεσε από οδογέφυρα ύψους 30 μέτρων στη νότια Ιταλία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA επικαλούμενο αναφορές των αξιωματούχων της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στο κόκκινο χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις

ΤΟ TAXIS ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

Ουρές σχηματίζονται στις Εφορίες από φορολογουμένους που μαζικά καλούνται για να ελεγχθούν οι δηλώσεις τους. Η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων που θα εξασφάλιζε η ηλεκτρονική υποβολή έμεινε γράμμα κενό. Επανήλθαν οι χρονοβόρες διαδικασίες των χειρόγραφων δηλώσεων.