Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Το απόρρητο σχέδιο-έκπληξη των Αμερικανών για την Ελλάδα

 "κυριακάτικη δημοκρατία"

Κωδικός «Σταθερότητα»: Αυτός είναι ο τίτλος του απόρρητου σχεδίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται λίγο πριν από τις γερμανικές εκλογές, με τελικό στόχο τη μετάθεση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους κατά πενήντα χρόνια, το 2063.

Ληστεία με συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης στο Λαγκαδά

Με συσκευή ηλεκτρική εκκένωσης επιτέθηκαν οι δύο άγνωστοι δράστες σε 55χρονο ιδιοκτήτη χρυσοχοείου και τον 83χρονο πατέρα του στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου. Οι δύο ληστές αφού χτύπησαν τους δύο άνδρες, άρπαξαν κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 40.000 ευρώ, όπως δήλωσε ο 55χρονος κοσμηματοπώλης.

Πυρκαγιές: Η γνώση σώζει ζωές και περιβάλλον

Οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιδράσουν οι πολίτες σε περίπτωση που βρεθούν κοντά σε φωτιά στην ύπαιθρο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα. Η περίοδος που διανύουμε θεωρείται η κρισιμότερη της αντιπυρικής περιόδου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων.

Επιμέλεια: Κώστας Σιαμέλης
R2unit@hotmail.com

Φίδια: Ανεπιθύμητοι επισκέπτες

Η θέα του προκαλεί τον φόβο και τον πανικό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις επιθυμητή είναι η εξόντωσή του. Εμφανίζονται σε κήπους και σε αγρούς, ακόμη και σε αυλές των σπιτιών στην ύπαιθρο. Ο λόγος για το φίδι, που όπως τονίζει στη «ΜτΚ» ο ερπετολόγος Ηλίας Στραχίνης «το φίδι είναι παρεξηγημένο ζώο στη χώρα μας».

Της Μαριάνας Παπαδάκη

Δημοτικές εκλογές: Σενάρια και στρατηγικές

Στις 15 και 22 Μαΐου είναι το διπλό ραντεβού των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, των οποίων ο δεύτερος γύρος θα συμπέσει με τις ευρωεκλογές. Η απόφαση είναι πλέον οριστική εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Των Νίκου Ηλιάδη, Βαγγέλη Πλάκα

Ελπίδα: «Όταν δουλεύεις, έχεις κερδίσει τη μάχη με την αρρώστια»

Καθημερινά πιάνουν δουλειά από νωρίς. Ετοιμάζουν τους καφέδες, φτιάχνουν σάντουιτς, δίνουν φρέσκους χυμούς και δροσερά νερά, ενώ εφοδιάζουν τους νοσηλευόμενους ασθενείς με είδη πρώτης ανάγκης, όπως χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, αντισηπτικά, χτένες και νυχοκόπτες.


Της Νικολέττας Μπούκα

nikolettabouka@yahoo.gr

Μία πανάρχαια σαβάνα στην ανατολική Μακεδονία



Ανασκαφή φέρνει στο φως το χαμένο παρελθόν μιας απέραντης σαβάνας ηλικίας 9 εκατ. ετών

Ρινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ιππάρια και αντιλόπες μας φέρνουν στο μυαλό εικόνες από την Αφρική. Κι όμως πριν από εννέα εκατομμύρια χρόνια όλη αυτή η πανίδα υπήρχε στη Δράμα καθιστώντας μια ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας σε μια απέραντη σαβάνα.
Αυτό αποκαλύπτουν τα απολιθώματα που εντοπίστηκαν στην Πλατανιά του Δήμου Παρανεστίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Το ανασκαφικό έργο που πραγματοποιείται στην περιοχή έφερε στο φως πολύ σημαντικά παλαιοντολογικά ευρήματα από τα οποία προκύπτουν νέα στοιχεία για την ιστορία και τη γεωλογία της περιοχής.

Τέλος στο νεανικό διαβήτη «υπόσχεται» η νανοτεχνολογία


Οριστικό τέλος στο νεανικό διαβήτη με τη χρήση νανοτεχνολογίας φιλοδοξούν να δώσουν οι επιστήμονες.
Οριστικό τέλος στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι (νεανικό διαβήτη) φιλοδοξούν να δώσουν τα επιτεύγματα της νανοτεχνολογίας. Επιστήμονες, στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Μιλάνου, εργάζονται για να δημιουργήσουν μια νανοκάψουλα στην οποία θα τοποθετούνται νησίδες υγιούς παγκρεατικού ιστού που στη συνέχεια θα μεταμοσχεύονται στο ήπαρ του διαβητικού και θα λειτουργούν ανεξάρτητα παράγοντας την ινσουλίνη που χρειάζεται ο οργανισμός.

Κλειδί οι διατάξεις της διαδοχικής

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ
Τις «παγίδες» στον δρόμο για τη σύνταξη πρέπει να προσέξουν οι ασφαλισμένοι για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις όταν περάσουν από το.... ταμείο.

Με τις σωστές κινήσεις οι υποψήφιοι συνταξιούχοι μπορούν να αποφύγουν μεγάλες μειώσεις στο εισόδημά τους και να εξασφαλίσουν την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη.
Οπως τονίζει ο δικηγόρος Διονύσης Ρίζος, που είναι ειδικός σε θέματα Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου, «δεν είναι λίγοι οι παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό ποσό που θα αποτελεί τη μηνιαία σύνταξη. Αυτό πολλές φορές είναι που δημιουργεί και μεγάλη απογοήτευση στους υποψήφιους συνταξιούχους, καθώς με την έκδοση της τελικής απόφασης αντιλαμβάνονται πως ενώ υπολόγιζαν να λάβουν ένα συγκεκριμένο ποσό, τούτο αποδεικνύεται χαμηλότερο.