Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Απειλή για «ψαλίδι» ως 70% σε εφάπαξ-συντάξεις

Απειλή για «ψαλίδι» ως 70% σε εφάπαξ-συντάξεις

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Δραματικές μειώσεις που ξεπερνούν το 50% επιφέρει ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. το υπουργείο Εργασίας έχει συστήσει επιτροπή για τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο θα υπολογίζεται


Μεταμόσχευση: Στη λίστα αναμονής για μία υπογραφή

Στην… αναμονή για την τελική έγκριση από το υπουργείο Υγείας βρίσκεται η λειτουργία του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς και Πνευμόνων στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr
Μπορεί το συγκεκριμένο Κέντρο να έχει πάρει την απαραίτητη έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και να έχει ήδη προβλεφθεί στο νέο οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, ωστόσο εκκρεμεί η επικύρωση από το υπουργείο Υγείας.
Πάντως, όταν το Κέντρο αρχίσει να λειτουργεί, το «Γ. Παπανικολάου» και η Θεσσαλονίκη θα έχουν την πανελλαδική πρωτιά στο θέμα αυτό, αφού σήμερα μεταμοσχεύσεις πνευμόνων δεν γίνονται στη χώρα μας και οι ασθενείς αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό. Άλλωστε, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έγινε το 1992 η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στην Θεσσαλονίκη και ακολούθησε η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων.

Αστυνομία: Αδειάζει τις τρώγλες των επαιτών

Επιχείρηση για τον εντοπισμό εγκαταλειμμένων σπιτιών, όπου έχουν καταφύγει βούλγαροι επαίτες, ξεκίνησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει καταγγελίες για περίπου δέκα σπίτια-τρώγλες, η διαβίωση στα οποία εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία των αλλοδαπών, αλλά και των γειτονιών. Η πρώτη έφοδος έγινε σε εγκαταλειμμένο σπίτι στην περιοχή της Τούμπας, όπου εντοπίστηκαν τρεις επαίτες από τη Βουλγαρία. Η αστυνομία, σε συνεργασία με υπαλλήλους του δήμου, διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τον κίνδυνο δημιουργίας εστίας μόλυνσης. Η τρώγλη όπου είχαν καταφύγει οι επαίτες υποδείχτηκε από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν φόβους για τις συνθήκες ζωής των αλλοδαπών.

Γενναία ρύθμιση δανείων από τον Σεπτέμβριο

Στον ορισμό του μοντέλου για τις ρυθμίσεις δανείων προχωρά η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες. Πρόκειται για τον μαθηματικό τύπο που θα υπολογίζει τις «δαπάνες διαβίωσης» των δανειοληπτών, βάσει του οποίου θα γίνονται οι διακανονισμοί.

Δείτε το φλεγόμενο «φίδι του Φαραώ» Δείτε το βίντεο

Αν τοποθετήσετε σε ένα αλουμινόχαρτο θειοκυανικό υδράργυρο και το βάλετε επάνω σε φλόγα, θα δείτε να δημιουργούνται τεράστια χρυσά «φίδια».