Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΑΤΖΕΝΤΑ Ανανέωσαν το ραντεβού στην Παναγία Σουμελά

Τραγούδησαν, χόρεψαν και με το... άρωμα του Πόντου στις αποσκευές τους έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο χρόνο. Για 15η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το «Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» στον χώρο της ομώνυμης μονής στην Καστανιά Ημαθίας.
Επιμέλεια: Μαριάνα Ε. Παπαδάκη
atzentamap@gmail.com

Ακίνητα σε... ακινησία

Πάνω από 90 ακίνητα που έχουν στη διάθεσή τους τα Ταμεία παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ την ίδια στιγμή σημαντικά ποσά δαπανώνται για την ενοικίαση γραφείων ακόμα και σε γειτονικούς δρόμους.

Συγγνώμη, αλλά σε τι διαφέρουν όλα αυτά και όλοι αυτοί;

3
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη που επανέρχομαι στο γνωστό θέμα, αλλά πιστεύω ότι η διασύνδεση της έννοιας της Δημοκρατίας με την παρούσα οικονομική κατάσταση, τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη φτώχια γίνεται σκόπιμα με μοναδικό στόχο την απαξίωση και την κατάργηση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. 

Οι δηλώσεις που ακολουθούν έγιναν στις 24 Ιουλίου, Ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας: 

Ν. Μιχαλολιάκος, γ.γ. της Χρυσής Αυγής, μιλώντας σε πλήθος οπαδών του, κατά την παροχή ελεημοσύνης «μόνο σε Έλληνες»: «Δεν επιλέξαμε τυχαία τη σημερινή ημέρα. Γιορτάζουν, όπως λένε την επέτειο της δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα γιορτάζουν τον ερχομό της κλεπτοκρατίας, των σκανδάλων και της προδοσίας, αυτών που υπέγραψαν το μνημόνιο και υπέστειλαν την σημαία στα Ίμια». 

Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα

Τους 38 βαθμούς θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αποθεώθηκε στην Κοπακαμπάνα ο πάπας Φραγκίσκος

Με επευφημίες από εκατοντάδες χιλιάδες νέους προσκυνητές, που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (WYD), ο πάπας Φραγκίσκος βρέθηκε στην περίφημη παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, αψήφησαν τη βροχή και το κρύο, για να χαιρετήσουν τον ποντίφικα, ζητωκραυγάζοντας στο δρόμο του, «αυτή είναι η νεολαία του Πάπα».