Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Μακεδονία: Οργή κτηνοτρόφων για τις αποζημιώσεις και τη συγκέντρωση δικαιολογητικών

Σε "Γολγοθά" για τη συγκέντρωση δικαιολογητικών, που μπορεί να φτάνουν μέχρι και στην προσκόμιση πιστοποιητικών για την εγγραφή των παιδιών τους στα σχολεία, είναι αναγκασμένοι να επιδίδονται οι κτηνοτρόφοι  .προκειμένου να λάβουν πολλές απ' τις προβλεπόμενες ενισχύσεις, αποζημιώσεις και πληρωμές για την παραγωγή τους, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

Κάθειρξη 14 χρόνων σε Γεωργιανό

Κάθειρξη 14 ετών επιβλήθηκε χθες το απόγευμα στον 52χρονο Γεωργιανό, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από ενάμιση χρόνο κατηγορούμενος ότι είχε στήσει στη Θεσσαλονίκη αρχηγείο μαφιόζικης οργάνωσης με 80 μέλη σε όλη την Ευρώπη.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες από τις ισπανικές αρχές και την πολιτική ηγεσία της χώρας του, και τον καταδίκασε για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Παιδεία: Καταργούνται 118 σχολεία

Στην κατάργηση 118 σχολικών μονάδων, 31 δημοτικών σχολείων και 87 νηπιαγωγείων προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με απόφαση την οποία υπέγραψε χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, άλλα 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία συγχωνεύονται.

Του Νίκου Ηλιάδη

Νίκο Χουντή: "Την «κολοκυθιά» παίζει και η Κομισιόν με το θέμα της προκλητικής απαλλαγής της Τράπεζας Πειραιώς από την υποχρέωση καταβολής των φόρων μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας, όταν απέκτησε την Αγροτική Τράπεζα"

Απάντηση Όλι Ρεν σε Νίκο Χουντή
Η Κομισιόν, με διάφορα «ήξεις-αφήξεις», εξακολουθεί να αρνείται να εμπλακεί στο θέμα της μη-φορολόγησης των περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάστηκαν από την Αγροτική Τράπεζα στην Τράπεζα Πειραιώς.
Αυτό προκύπτει από νέα απάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου Όλι Ρεν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Νίκος Χουντής είχε αναδείξει, με προηγούμενες ερωτήσεις του,  το θέμα της μη καταβολής του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από την Τράπεζα Πειραιώς, κατά τη διαδικασία μεταβίβασης σε αυτήν, των περιουσιακών στοιχείων της ΑΤΕ.

Πολιτική Απόφαση ΣΥΡΙΖΑ: Τα δεινά πίσω από τις υποσχέσεις


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά από το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης του Ιδρυτικού του Συνεδρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο – διαφορετικά πώς θα υποκλέψει (και αυτός) τις ψήφους των ευκολόπιστων; 

Τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, υπόσχονται αυξήσεις, επαναπροσλήψεις, ακυρώσεις μνημονίων και αποκρατικοποιήσεων, ακόμη και ιθαγένειες στους… μελλοντικούς ψηφοφόρους του. 

Πώς θα τα πετύχει όλα αυτά; 

Μα προφανώς… αυτόματα! 

Ισπανία: Πολύνεκρο δυστύχημα από εκτροχιασμό τρένου στη Γαλικία

Στους 77 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, 143 οι τραυματίες
Στους 77 έφτασαν οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν και στους 143 εκείνοι που τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που σημειώθηκε χθες βράδυ Τετάρτης στη βορειοδυτική Ισπανία, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το δικαστήριο της περιφέρειας της Γαλικίας.

Τράπεζες: εθελούσια έξοδος με μπόνους για χιλιάδες υπαλλήλους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα με τα πιστωτικά ιδρύματα να δίνουν μπόνους σε χιλιάδες υπαλλήλους ώστε να μπουν σε πρόγραμμα εθελουσίας  εξόδου. Ήδη μεγάλη τράπεζα έχει προτείνει ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στο ΤΤ οι εργαζόμενοι έρχουν έρθει σε συμφωνία, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και οι άλλες μεγάλες τράπεζες.Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν για ποσά που θα ξεκινούν από τις 8.000 ευρώ και θα έχουν ανώτατο όριο τις 170.000 για την εθελούσια έξοδο.