Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το ΣτΕ «πάγωσε» προσωρινά τις εργασίες απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης

«Παγώνουν» προσωρινά οι εργασίες απόσπασης και απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων από το χώρο του μετρό Θεσσαλονίκης (σταθμός Βενιζέλος), με προσωρινή διαταγή της προεδρεύουσας του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπροέδρου Μαίρης Σαρπ.

ΔΑΚΕ Ι.Τ: " Η ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

Μετά από την απελευθέρωση της αγοράς, η οποία λειτουργεί ασύδοτα χωρίς έλεγχο και φυσικά χωρίς  να έχει δημιουργηθεί ούτε μια θέση εργασίας, έπειτα από το άνοιγμα των … κλειστών επαγγελμάτων και τα μηδενικά θετικά αποτελέσματα, η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού προχωρά στη νομοθέτηση κατάργησης του 5νθημέρου, διαμέσου του ανοίγματος των καταστημάτων και την αργία της Κυριακής.

Πιερία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι τις επόμενες ημέρες οι οδηγοί που θα κινηθούν στο οδικό τμήμα Σκοτίνας - Κατερίνης της ΠΑΘΕ. Ήδη έχουν αρχίσει εργασίες στο οδόστρωμα, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες, που έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Θεσσαλονίκη: 450 κοινόχρηστα ποδήλατα σε 26 στάσεις

Προσθήκη λεζάντας

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάπτυξη ενός συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο προσεχές διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Της Βαρβάρας Ζούκα
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όπως αυτός παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 450 ποδήλατα, τα οποία θα σταθμεύουν σε 26 στάσεις που θα διαμορφωθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Δένδιας: Εάν δεν ληφθούν γρήγορα μετρά, θα έχουμε πολύ χειρότερα

Δένδιας: Εάν δεν ληφθούν γρήγορα μετρά, θα έχουμε πολύ χειρότερα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Τη διαπίστωση ότι «η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα είναι εκρηκτική», επανέλαβε από τα Ιωάννινα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου νοσηλεύεται ο άνδρα της ΕΚΑΜ, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι κατά την συμπλοκή με τους Αλβανούς δραπέτες, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπει η Κομισιόν το αίτημα για ανάδειξη του ποιοτικού ελαιολάδου στους χώρους εστίασης!

·   
·        Απάντηση Κομισιόν στον Νίκο Χουντή
Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπει η Κομισιόν το αίτημα για ανάδειξη του ποιοτικού ελαιολάδου στους χώρους εστίασης, μέσω της υποχρέωσης των τελευταίων να σερβίρουν ελαιόλαδο τυποποιημένο, με την υποχρεωτική αναγραφή των στοιχείων που προσδιορίζουν την ποιότητα και τη γνησιότητά του.

Χρυσή Αυγή ΟΧΙ στις απολύσεις - ΝΑΙ στην άρνηση πληρωμής του παράνομου χρέους

Γραφείο Τύπου

Η Χρυσή Αυγή λέει ΟΧΙ στην κινητικότητα, ΟΧΙ στις απολύσεις και την εξαθλίωση των Ελλήνων. Η συγκυβέρνηση είναι ένας θίασος, που άγεται και φέρεται από τους τοκογλύφους δανειστές. Μόνη εφικτή λύση του ελληνικού προβλήματος είναι η άρνηση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας.

Κρήτη: Νεκρός Βρετανός τουρίστας ύστερα από συμπλοκή

Συνελήφθη λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι, ένας Βρετανός o οποίος φέρεται να είναι ο δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Βρετανού τα ξημερώματα στα Μάλια. Ο άτυχος 19χρονος -το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό- έπεσε νεκρός σε πεζόδρομο των Μαλίων από χτυπήματα μαχαιριού ή άλλου αιχμηρού αντικειμένου από συμπατριώτη του, κατά τη διάρκεια επεισοδίου που σημειώθηκε μεταξύ τουλάχιστον 30 νεαρών Βρετανών, ύστερα από διασκέδαση και κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ σε μπαρ της περιοχής

O Σαμαράς «έσφιξε τα λουριά» στους υπουργούς για τη διαθεσιμότητα

Αναζητούν 5.000 (+12.500) προς διαθεσιμότητα και απόλυση  προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της κινητικότητας ενόψει Σεπτεμβρίου. Συναγερμό σήμανε ο Αντώνης Σαμαράς.

MATRIX24

Σαφείς εντολές για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σχετικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του.

Η επιστολή Σαμαρά, ο Παραβαρδάριος Οίνος και άλλα «ασήμαντα» γεγονότα…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν χρειάζεται να έχουμε την παραμικρή αμφιβολία.

Αν είχε υπάρξει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση των Σκοπίων,  θα είχε βουίξει ο ντουνιάς.

Το τι εκφράσεις θα είχαν ακουστεί, δεν λέγεται. 

Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου κάποιες συνιστώσες θεωρούν ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και η Μακεδονία στους Σκοπιανούς, θα είχε σηκώσει τον κόσμο στο ποδάρι.

Επομένως, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τίποτε το άξιο λόγου δεν έχει συμβεί γύρω από το εθνικό θέμα.

Προφανώς, έτσι θα είναι.

Κίνα: Στους 89 οι νεκροί από το σεισμό στην επαρχία Γκανσού

Προς αναδιάρθρωση ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των εταιρειών ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, μέσω συμβούλων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, θα ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου, «για τη ριζική αναδιάρθρωση των επί σειρά ετών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων και ΛΑΡΚΟ».

Αγόρι γέννησε η Κέιτ Μίντλετον

Αγόρι γέννησε η Κέιτ Μίντλετον

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ
Ενα αγόρι έφερε στον κόσμο η δούκισα του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, όπως ανακοίνωσαν απόψε τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μετά από 15 και πλέον ώρες μετά την εισαγωγή της πριγκίπισας στο μαιευτήριο St Mary's του Λονδίνου.