Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Πλατείας Ελευθερίας: Χώρος αναψυχής με μνημειακό χαρακτήρα

Την ιστορική φυσιογνωμία της ανακτά η πλατεία Ελευθερίας, η οποία μετασχηματίζεται σε έναν φιλικό και οικείο χώρο αναψυχής όπου δεν θα έχουν καμία θέση τα αυτοκίνητα, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν αλλοιώσει την ταυτότητά της.

ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΖΟΥΚΑ
Η ανάδειξη του μνημειακού χαρακτήρα της περιοχής και συγχρόνως η μετατροπή τής κατ’ ευφημισμόν σήμερα πλατείας σε μια πραγματική αστική πλατεία, η οποία θα καταστεί ελκυστική για τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης, αποτέλεσε μια από τις κεντρικές δεσμεύσεις που ανέλαβε προσωπικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Κοζάνη: Συγκίνηση για τον θάνατο της πρώτης Ελληνίδας που έγινε μητέρα μετά από μεταμόσχευση ήπατος!

Οδύνη στην κηδεία  της 36χρονης - Τραγική φιγούρα ο σύζυγος  και το 8χρονο παιδί της...

Μεγάλη συγκίνηση στις τοπικές κοινωνίες της Καρυδίτσας, του Κρόκου αλλά και των γύρω περιοχών, για τον θάνατο της Στέλλας Τσιφτσή. Η Στέλλα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών και ήταν η πρώτη Ελληνίδα που γέννησε παιδί μετά από μεταμόσχευση ήπατος.

«Χρυσός» ο Γιαννιώτης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου

Το πέμπτο του μετάλλιο στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις κατέκτησε ο κορυφαίος σύγχρονος Έλληνας αθλητής Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος θριάμβευσε και πάλι στα 10 χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης, διατώντας τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια.

Pandora: Ένα ρομπότ σωτήρας

«Ο επιμένων νικά». Τη λαϊκή ρήση εφάρμοσε η ομάδα «Pandora» του ΑΠΘ και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό «RobocupRescue 2013», που πραγματοποιήθηκε στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας.

Της Μαριάνας Παπαδάκη
«Όλη η ομάδα αισθάνεται δικαιωμένη μετά από τόση προσπάθεια που καταβάλαμε», λέει ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ανδρέας Συμεωνίδης.

Χρυσή Αυγή Στο 160,5% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας

Γραφείο Τύπου
Το καταστροφικό μνημόνιο οδηγεί σε ύφεση, ανεργία και αύξηση του δημοσίου χρέους. Στόχος της ανθελληνικής πολιτικής των τοκογλύφων η αφαίμαξη του ελληνικού ορυκτού πλούτου.

Στοίχημα το πλεόνασμα, «αγκάθι» τα έσοδα

«Φόβητρο» οι εισπράξεις ΦΠΑ

Το μεγάλο «στοίχημα» η «Μητέρα των μαχών», πλέον για το οικονομικό επιτελείο είναι το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος της χρονιάς: Τα έσοδα όμως έχουν εκτροχιαστεί δυσκολεύοντας τους σχεδιασμούς, το φθινόπωρο καραδοκεί η τρόικα και οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν την Αθήνα, αλλά σε …φιλολογικό επίπεδο.

Του Βαγγέλη Δουράκη

Επείγουσα ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

·        Παρέμβαση της Κομισιόν για το σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση, από τη Μεγάλη Βρετανία προς χώρες της ΕΕ, ζητά ο Νίκος Χουντής.


Την παρέμβαση της Κομισιόν για το σκάνδαλο των εξαγωγών κρέατος, μολυσμένου με φυματίωση, από τη Μεγάλη Βρετανία προς χώρες της ΕΕ, ζητά με επείγουσα ερώτησή του, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

ΚΥΡΙΕ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ…

Γράφει ο Φελνίκος
Εχθές στο «Βήμα» δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με τίτλο: «Η κρίσιμη ιδεολογική μάχη και η τρόικα». Το υπέγραφε ο Κώστας Καραμανλής. Όχι δεν αποφάσισε ο πρώην πρωθυπουργός να λύσει τη σιωπή του.
Ο γιος του Αχιλλέα (του αδελφού του ιδρυτή της Ν.Δ. και μονίμου υπουργού) ήταν αυτός που διαπίστωνε ότι: «από τη μια βρισκόμαστε όσοι επιχειρηματολογούμε υπέρ της ευρωπαϊκής συνέχειας της χώρας, του εξορθολογισμού του κράτους και του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Και από την άλλη, ιδίως στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος, όσοι ουσιαστικά αρνούνται την ανάγκη να αλλάξουμε όσα μας οδήγησαν ως εδώ…».

Ραντεβού στα γουναράδικα; Πιθανόν! Γι’ αυτό λίγο προσοχή με τις ανιστόρητες ανοησίες


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή το Σάββατο είχαμε την επέτειο μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας μας, που αποδεικνύει ότι σε περιόδους ανωμαλίας και κατάργησης της Δημοκρατίας οι χώρες οδηγούνται σε μεγαλύτερα δεινά και σε εθνικές καταστροφές…

Επειδή λαοί που δεν γνωρίζουν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν…

Επειδή αυτό το οποίο ζούμε σήμερα και αποκαλούμε «χαμηλό επίπεδο του κοινοβουλευτικού βίου» δεν ήλθε μόνο του, αλλά είναι αποτέλεσμα της ψήφου και των επιλογών των πολιτών…

Αναδρομική αύξηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος

Φουσκώνουν... στο δεύτερο εξάμηνο, και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιουλίου, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.

Δημόσιο: 70.000 υπάλληλοι στο στόχαστρο για διαθεσιμότητα

- Ακόμη και εάν μπήκαν με διαγωνισμό οι υπάλληλοι κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα
- Εάν δεν βρεθεί νέα θέση στο δημόσιο κινδυνεύουν με απόλυση - Στο στόχαστρο υπάλληλοι δήμων, πανεπιστημίων, εταιρειών του δημοσίου.  Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Έτσι εάν προσέξει κανείς την πρόβλεψη στο πολυνομοσχέδιο για τους δημόσιους υπάλληλους φαίνεται ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ όσων προσελήφθησαν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και όσων όχι.

Μακελειό στην Βενεζουέλα: Εκτέλεσαν 8 ανθρώπους σε πάρτι αποφοίτησης

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ 6 ΕΦΗΒΟΙ
Ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα σπίτι στην πολιτεία Μπολιβάρ της Βενεζουέλας, όπου γινόταν πάρτι αποφοίτησης από το κολέγιο και σκότωσαν οκτώ ανθρώπους, ανάμεσα σε αυτούς 6 εφήβους, όπως ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές την Κυριακή.

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται σήμερα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική στερεά και βαθμιαία στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πατριάρχης Μόσχας: Ενδειξη της «Αποκάλυψης» οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων

Ο πατριάρχης της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας δήλωσε σήμερα ότι η νομική αναγνώριση του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.