Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Hπατίτιδα B και C: Πάσχουν 400.000 Έλληνες

Εμπόδιο στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με χρόνιες ιογενείς ηπατίτιδες αποτελεί η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα μας. Πλέον, πολλοί ασθενείς δεν έχουν την αναγκαία ασφαλιστική κάλυψη ώστε να μπορέσουν να κάνουν τη θεραπεία τους, ενώ οι απαιτούμενες μοριακές τεχνικές διάγνωσης παραμένουν χωρίς κοστολόγηση.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Σπύρος Μαρκέτος: «Αστυνομική και δικαστική σκευωρία»

«Θεωρήθηκε αυτονόητο ότι επειδή η κοπέλα είναι μαύρη είναι και παράνομη. Κι εμείς έπρεπε να διωχθούμε γιατί είναι γνωστή η δημόσια δράση μας. Να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και να μην έχει οποιαδήποτε επαφή με μετανάστες». Αυτό τόνισε ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Σπύρος Μαρκέτος, καταγγέλλοντας χθες την ενέργεια της αστυνομίας να τον συλλάβει μαζί με τον δικηγόρο Μπάμπη Κουρουνδή την ώρα που συνόδευαν μια 16χρονη Σομαλή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αλλά στηλιτεύοντας και τη στάση της εισαγγελίας και γενικότερα της πολιτείας.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Πωλούσαν σογιέλαιο ως παρθένο ελαιόλαδο στη Θεσσαλονίκη

Τα άτομα, ηλικίας 40, 24, 23 και 18 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδος Ασφαλείας Παιονίας και Δοϊράνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς.

Τα κριτήρια για τις 8.000 μετατάξεις

Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί το υπουργείο Παιδείας στη διοικητική τακτοποίηση των θεμάτων που προκύπτουν από τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών. Η εφαρμογή του σχεδίου ξεκινά εντός του Ιουλίου, με στόχο η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς διδακτικά κενά.

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Λάρισας

Έκρηξη μυστήριο μεγάλης ισχύος και με τεράστιες υλικές ζημιές σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα αναστατώνοντας μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης. Η έκρηξη σημειώθηκε στο υπόγειο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, και ο θόρυβος ήταν τόσο εκκωφαντικός ώστε έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη συνοικία υποχρεώνοντας τους κατοίκους να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους. 

Ισπανία: Ήπιε 7 λίτρα μπίρα σε 20 λεπτά και πέθανε!

Ένας 46χρονος Ισπανός ο οποίος λάμβανε μέρος σε έναν διαγωνισμό κατανάλωσης μπίρας πέθανε αφού κατανάλωσε επτά λίτρα του ποτού αυτού, όπως ανέφεραν ισπανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Ταλαντούχος 17χρονος πιανίστας σαγηνεύει το κοινό

Ο λόγος για τον 17χρονο Αλέξανδρο Ντόλιζε με καταγωγή από την Γεωργία που κατάφερε να καταπλήξει με τις μουσικές του ικανότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, μετά από διπλωματικές εξετάσεις που έδωσε πρόσφατα στο Ωδείου