Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ζηλωτές μοναχοί: «Θα υπερασπιστούμε το κονάκι ακόμη και με το αίμα μας»

Καζάνι που βράζει θυμίζει το κονάκι της αποσχισμένης ιεράς μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους, μετά την εντολή που επιδόθηκε στους μοναχούς να το εγκαταλείψουν, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης. Οι ζηλωτές μοναχοί αρνούνται να παραδώσουν το κτίριο και δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν, για άλλη μια φορά, μάχη για να το κρατήσουν.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Προπηλάκισαν τον Αδωνι Γεωργιάδη

Επίθεση από συγκεντρωμένους στο χώρο του Αττικού Νοσοκομείου δέχθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νοσοκομείο, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων που ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Παναγιώτη Σκανδαλάκη, για να ενημερωθούν για τα θέματα κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος.



«Λευκή Βίβλος», «Μεγάλος Καλλικράτης», «Επιτελικό Κράτος»: Το χρονικό της ανικανότητας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι βέβαιο ότι, το χάος που έχει προκληθεί στην (πτωχευμένη) χώρα, δεν θα είχε προκληθεί αν συστηματικά και σκόπιμα δεν φρόντιζαν κάποιοι να κρύβουν (και επομένως να αθωώνουν) τους επίορκους και όλους αυτούς που έχουν προσληφθεί σε διάφορους φορείς (κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση) με πλαστά δικαιολογητικά.

Το χρονικό της θεσμοθέτησης της παρανομίας ξεκινά με την ψήφιση των νόμων του 1997, 2000 και 2002 (οπότε, όπως ήδη έχουμε γράψει «νομιμοποιήθηκαν» οι παράνομες προσλήψεις με την κατάργηση του ελέγχου των δικαιολογητικών που προσκόμιζαν οι προς πρόσληψη υπάλληλοι) και συνεχίζεται με το σίριαλ της αναμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης – δια της αξιολόγησης, της μετάταξης, της κινητικότητας, της διαθεσιμότητας, της εφεδρείας, της πονεμένης ιστορίας της συγχώνευσης ή κατάργησης οργανισμών ή φορέων  – με αλλεπάλληλες απογραφές δημοσίων υπαλλήλων, με δηλώσεις πολυπραγμόνων υπουργών και με την εμπλοκή της περίφημης Task Force των κυρίων Ράιχενμπαχ και Φούχτελ, αλλά και οργανισμών όπως ο ΟΟΣΑ.

Νίκος Χουντής: Απαράδεκτη η παρέμβαση του κ. Radermacher στις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ.

        Ερώτηση Ν. Χουντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ως απαράδεκτη παρέμβαση στις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης χαρακτηρίζει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, τη συνέντευξη που έδωσε ο Διευθυντής της Eurostat, κ. Radermacher, στη βέλγικη εφημερίδα Le Soir.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Radermacher, στη συνέντευξή του χαρακτηρίζει τις δικαστικές έρευνες για τις ευθύνες του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου, ως «κόλαση του Δάντη», ενώ αναφέρθηκε και στα swaps της εποχής Σημίτη, κατηγορώντας τις ελληνικές αρχές το 2008 για αδιαφάνεια γύρω από τη χρήση των συναλλαγματικών swaps.

Διπλή ευκαιρία για ασφαλισμένους στο ΙΚΑ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ
Διπλό είναι το όφελος από την εξαγορά του στρατού, καθώς τα χρόνια μετράνε τόσο για τη για θεμελίωση του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματός όσο και για προσαύξηση της σύνταξής τους.

Ωστόσο το τίμημα είναι υψηλό και σε γενικές γραμμές κυμαίνεται από 166 μέχρι 475 περίπου ευρώ για κάθε μήνα εξαγοράς (με την πλειοψηφία να καταβάλλει περίπου 200 με 220 ευρώ).