Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΙΚΑ: Σύνταξη-εξπρές σε πρώην διευθυντή τραπέζης

Διευθυντικό στέλεχος του περιφερειακού καταστήματος ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι λειτούργησε μεροληπτικά υπέρ πρώην διευθυντή τραπέζης, εξασφαλίζοντας την έκδοση σύνταξης σε διάστημα 40 ημερών, την ώρα που χιλιάδες ασφαλισμένοι περιμένουν περίπου δύο χρόνια, ενώ σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης ο χρόνος καθυστέρησης υπερβαίνει τα δυόμισι χρόνια.



Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr



Αποκατάσταση του γυναικείου μαστού χωρίς σιλικόνη!

Με καινοτόμο μέθοδο Ελλήνων γιατρών, η οποία εξασφαλίζει απόλυτα θετικό αποτέλεσμα, θα γίνεται πλέον η επιλογή δερματικών κοιλιακών ή γλουτιαίων κρημνών  για την φυσική αποκατάσταση του γυναικείου μαστού χωρίς σιλικόνη!
Η  καινοτόμος ελληνική μέθοδος παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής στο Σικάγο των ΗΠΑ (11-14 Ιουλίου) και απέσπασε τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα της Παγκόσμια Επιστημονικής Κοινότητας στον τομέα της Επανορθωτικής Χειρουργικής του γυναικείου  μαστού.

Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ: Η εμπιστοσύνη είναι καλή, αλλά οι έλεγχοι καλύτεροι (που έλεγε και ο Λένιν)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτό στο οποίο δεν έχει δοθεί η αναγκαία έμφαση (και που στην πραγματικότητα κρύβεται πίσω από τις διαθεσιμότητες των δημοτικών υπαλλήλων) είναι η αντίδραση των δημοτικών αρχόντων στη δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης των οικονομικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι δήμαρχοι αντιδρούν (όχι όλοι, διότι υπάρχουν και οι «νοικοκύρηδες» που δεν χρωστούν, ενώ πολλοί είναι και οι «νοικοκύρηδες» που κληρονόμησαν χρέη από τους φαύλους προκατόχους τους) στην πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 περί ίδρυσης Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου στον Σταυρό Θεσσαλονίκης

Από τις πιο αναμενόμενες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού,
αυτή την Κυριακή 21 Ιουλίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού

 Ένας καλλιτεχνικός «μαραθώνιος» με ένα πιάνο και μια φωνή, αλλά και με τη συμμετοχή μιας ολόκληρης χορωδίας είναι η επόμενη μεγάλη εκδήλωση από το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013», την οποία υλοποιεί ο  Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.

Αντιτετανικός εμβολιασμός εργατοτεχνιτών

«Ασπίδα» υγείας από το τμήμα Ασφάλειας και Υγιεινής του δήμου Βόλβης προς τους δημοτικούς υπαλλήλους


 Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος «θωράκισης» των υπαλλήλων του δήμου Βόλβης που εφαρμόζει το τμήμα Ασφάλειας και Υγιεινής, πραγματοποιήθηκε αντιτετανικός εμβολιασμός σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, στο δημαρχιακό κτίριο στην Ασπροβάλτα.

Τρίκαλα: Άρπαξαν τα καρπούζια με...καλάσνικοφ

Τέτοια ληστεία όπως αυτή που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή της Πύλης Τρικάλων, δεν έχει ξανασυμβεί! Τέσσερις κουκουλοφόροι έστησαν ενέδρα σε πλανόδιο πωλητή και τον ακινητοποίησαν με Καλάσνικοφ για να του αρπάξουν το φορτηγό με τα… καρπούζια!

Hyperloop: τo τρένο του μέλλοντος; Δείτε το βίντεο

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και οραματιστής Elon Musk μετά την ενασχόληση του με προηγμένα υβριδικά αυτοκίνητα και διαστημικά οχήματα στρέφει το ενδιαφέρον στον τομέα των τρένων. Ο Musk έκανε γνωστό ότι στις 12 Αυγούστου θα αποκαλύψει λεπτομέρειες για το Hyperloop, ένα τρένο που θα κινείται όχι πάνω σε ράγες στο έδαφος αλλά στο εσωτερικό αγωγών.

Εκτός διαθεσιμότητας οι τρίτεκνοι

Μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα οι τρίτεκνοι υπάλληλοι, σύμφωνα με την τροποποίηση που προκάλεσε στο πολυνομοσχέδιο, που συζητείται στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανακοίνωσε ταυτοχρόνως ότι με υπουργική απόφαση θα οριστούν εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται και ποιοι μένουν

Υπερψηφίστηκε την Τετάρτη το πολυνομοσχέδιο στο οποίο προβλέπονται οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, από τις συνολικά 15.000 που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στη συμφωνία με την Τρόικα.

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες για 15 από τα άρθρα του, μετά τη μαραθώνια συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.