Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Οδηγίες για την προστασία από τα κουνούπια


Μέτρα πρόληψης από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου, ιδιαίτερα μετά και την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Αττική.
Οδηγίες για την προστασία από τα κουνούπιαTο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τονίζει στους πολίτες την ανάγκη τήρησης των ατομικών μέτρων προστασίας, ενώ έχει εκδώσει σχετικές οδηγίες και συμβουλές.

27ο Αντάμωμα Κοκκινοπλιτών

Το 27ο Αντάμωμα, διοργανώνουν οι σύλλογοι Κοκκινοπλιτών στις 28 Ιουλίου 2013 στη γενέθλια γη τους, στον Κοκκινοπλό. Κοκκινοπλίτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συναντηθούν και φέτος για να προσκυνήσουν τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να αναβιώσουν μνήμες από το παρελθόν.

Εγκύκλιος του ΙΚΑ για όσους απασχολούνται με εργόσημο

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Τη διαδικασία αμοιβής και εισφορών των περιστασιακά απασχολουμένων με εργόσημο περιγράφει σε εγκύκλιό του το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η εγκύκλιος κοινοποιεί διατάξεις με τις οποίες επιφέρονται βελτιώσεις, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την εφαρμογή του μέτρου. Ακόμη, επέρχονται αλλαγές τόσο ως προς το ποσοστό ασφάλισης και τον τρόπο υπολογισμού των ημερών ασφάλισης, όσο και ως προς τον χρόνο ασφάλισης, ενώ προστίθενται νέες κατηγορίες αμειβόμενων και ασφαλιζόμενων.

Φόνος στην Τούμπα: Πέντε οι δράστες, τρεις οι συλληφθέντες

Πέντε άτομα εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, στη δολοφονία του 65χρονου τον περασμένο Φεβρουάριο στην Τούμπα Θεσσαλονίκης και στη ληστεία που ακολούθησε στο διαμέρισμά του. Η αστυνομία συνέλαβε τρεις εκ των φερόμενων δραστών, μια 41χρονη και τον 50χρονο σύζυγό της, καθώς και έναν 33χρονο αλλοδαπό, ενώ αναζητά άλλους δύο αλλοδαπούς, 29 και 41 ετών.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Νερό: Λιγότερο στη Χαλκιδική, ακατάλληλο στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης κινδυνεύει να αντιμετωπίσει η Χαλκιδική, καθώς έχει ήδη υπερκαλύψει τα διαθέσιμα αποθέματα νερού.


Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Απέσυρε η κυβέρνηση τη διάταξη για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ

Απέσυρε η κυβέρνηση την διάταξη (άρθρο 108) του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπε την καταβολή αποζημιώσεων στους απολυμένους εργαζομένους της ΕΡΤ Α.Ε. πάνω από το πλαφόν των αποζημιώσεων που δίνονται στις ΔΕΚΟ.

Εξαπάτηση ηλικιωμένων: 13 θύματα και 27 απόπειρες

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο άτομα, ενώ καταζητείται τρίτος συνεργός τους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξαπατούσαν ηλικιωμένους με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικού τους προσώπου.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Τι είναι η Ζέα και γιατί απαγορεύτηκε στην Ελλάδα;

Ζέα: Για τους περισσότερους Έλληνες η ζέα είναι μία άγνωστη τροφή. 
Όχι άδικα, θα έλεγε κανείς, αφού για πολλά χρόνια το δημητριακό είχε εξαφανιστεί από τη χώρα. Στις αρχές της δεκαετίας του 30, ένας νόμος για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία απαγόρευσε όχι μόνο την καλλιέργεια της ζέας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά ακόμη και το να αναφέρεται ως όρος στα λεξικά. Όπως ήταν λοιπόν αναμενόμενο με το πέρασμα των χρόνων, το δημητριακό ξεχάστηκε, ενώ οι μετέπειτα γενιές δεν έμαθαν καν την ύπαρξή του.

Προφυλακιστέος ένας εκ των δύο συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη για τους «Πυρήνες»

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» με απόφαση του εφέτη - ανακριτή. Ο συνήγορός του μίλησε για «άδικη προφυλάκιση.

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Σε ένα βιβλίο-ανατομία της ελληνικής κρίσης και όχι μόνον, ο άνθρωπος που θέλησε να σώσει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας περιγράφει τα αίτια της κατάρρευσής της

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Με τίτλο «Η Ελλάδα στην κρίση» (εκδ. Πόλις, 2013), το βιβλίο του πρώην υπουργού και καθηγητή στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Τάσου Γιαννίτση αποτελεί κυριολεκτικά μια βαθειά μελέτη της ελληνικής οικονομίας, την οποία και ανατέμνει. Παράλληλα, όμως, μπορούμε να πούμε ότι είναι και βιβλίο-παράπονο.

Siemens: άφεση αμαρτιών από την Κομισιόν λόγω ανθρωπίνων δικαιωμάτων !!


·       Τα δικαιώματα της Siemens στην Απάτη και την Ατιμωρησία υποστηρίζει η Κομισιόν
·      Απάντηση Κομισιόν για τον «συμβιβασμό» μεταξύ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) – Siemens
·      Ν. Χουντής: «τώρα που τακτοποιήθηκε το θέμα της Siemens, ευχόμαστε στον κ. Σόιμπλε το καλώς ορίσατε και ... καλές δουλειές»!!!

Επικεφαλής Eurostat: Ετσι μας κορόιδευαν την περίοδο 2004-2009 οι Ελληνες με το χρέος

Μιλώντας στη βελγική εφημερίδα Le Soir, ο κ. Ράντερμαχερ αναφέρεται αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετώπισε η υπηρεσία του κατά τις διαδικασίες συλλογής στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.

Νέες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Νέες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων σε άρθρα του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χρυσή Αυγή: "Συνωμοσία σιωπής για το αφορολόγητο των βουλευτών"


Το μέγα σκάνδαλο των "αφορολόγητων εθνοπατέρων" που αποκάλυψε η Χρυσή Αυγή μέσα στη βουλή, θάφτηκε από κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες. Μία απόλυτη συνωμοσία σιωπής έχει επιβληθεί στην Πατρίδα μας από το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας. Τρέμουν να μη μάθει ο ελληνικός λαός την Αλήθεια. Την Αλήθεια που μόνο η Χρυσή Αυγή διακηρύσσει μέσα στο άντρο της κλεψιάς και της απάτης.

Την μείωση στην εστίαση στο 13% ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ Σαμαράς

Την άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% ανακοίνωσε, σε τηλεοπτική του δήλωση, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
«Όχι μόνο αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Αντίθετα απ' ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι, έχουμε πετύχει τους στόχους».

Ξεκίνησε η «μάχη» για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου, που θα ολοκληρωθεί σήμερα αργά το βράδυ με τη σχετική ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει και την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας.

Συνελήφθη ξανά ο Λάκης Γαβαλάς

Πλαστά δικαιολογητικά: Οι νόμοι της ντροπής


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν κάποιοι (διότι το τσουβάλιασμα αποτελεί άκρως φασιστική πρακτική) από τους δημάρχους που φωνασκούν αυτόν τον καιρό είχαν φροντίσει εγκαίρως να καθαρίσουν τα του οίκου τους και να αποπέμψουν όσους έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά, αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Επί του θέματος δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, αν και κάποιοι θα σπεύσουν να διερωτηθούν πώς (στον αγγελικά πλασμένο κόσμο μας) είναι δυνατόν να είναι τόσοι πολλοί αυτοί που εξαπάτησαν δημόσιους φορείς με αυτόν τον απροκάλυπτο και ποινικά κολάσιμο τρόπο.

Κατά τη γνώμη μου, ναι.

Δείτε τα... κατορθώματα των ταλέντων της εθνικής νέων

Επιβλητική εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδας Νέων Ανδρών απέναντι στο Μαυροβούνιο, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα δεν συνάντησαν το παραμικρό πρόβλημα να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους, πετυχαίνοντας ευρείας έκτασης νίκη.

Δράμα: Συνελήφθη ο «νταής» που τραυμάτισε τρία αδέλφια

Φυγάς για τέσσερα 24ωρα ήταν ο 42χρονος «νταής» που αναστάτωσε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης τη Δράμα, όταν τα έβαλε με τρία αδέλφια και τραυμάτισε δυο από αυτά με ξύλινο ρόπαλο και πυροβολισμούς! Οι άνδρες της Ασφάλειας τον συνέλαβαν βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί από τον ανακριτή Δράμας.

Κίνα: 23χρονη πέθανε από ηλεκτροπληξία την ώρα που φόρτιζε το iPhone της

Η Apple δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές στη διεξαγωή της έρευνας για την υπόθεση

Νεαρή Κινέζα έχασε τη ζωή της εξαιτίας του κινητού της, σύμφωνα με τη μαρτυρία της αδερφής της η οποία ισχυρίζεται ότι η 23χρονη Μα Αϊλούν έπαθε ηλεκτροπληξία όταν επιχείρησε να τηλεφωνήσει ενώ φόρτιζε το iPhone της. 

Η Μέρκελ κλείνει τα 59

Η Μέρκελ κλείνει τα 59

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ
Γενέθλια έχει σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποια συμπληρώνει 59 χρόνια ζωής.
«Χρόνια πολλά Καγκελάριε», εύχεται στην Μέρκελ η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσιεύοντας μία μεγάλη φωτογραφία της με τίτλο «Η Μέρκελ γίνεται σήμερα 59».

Μιχελάκης: Το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, διευκρίνισε ότι το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους.  Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η δημοτική αστυνομία δεν μπορούσε να συμβάλει στην ασφάλεια των πόλεων, καθώς δεν ήταν εκπαιδευμένη για κάτι τέτοιο και δεν οπλοφορούσε.

Αυστρια: Προσπαθούσε να πουλήσει κλεμμένα κρανία και οστά

Εκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί στην Αυστρία όταν στο σπίτι ενός 47χρονου ανακάλυψαν 56 κρανία και άλλα 55 οστά. Οι Αρχές, στην επαρχία Μπούργκενλαντ, δήλωσαν ότι ο άνδρας είχε αφαιρέσει τα λείψανα, χωρίς άδεια, από το νεκροταφείο μιας εκκλησίας, ενώ ανακοίνωσαν ότι τα οστά έχουν πλέον επιστραφεί.

Πέντε πλασματικά έτη ασφάλισης για τους σχολικούς φύλακες

Η δυνατότητα αναγνώρισης, ως συντάξιμου χρόνου κατόπιν εξαγοράς, χρόνου απασχόλησης έως και πέντε έτη για τους σχολικούς φύλακες προβλέπεται σε μια νέα νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης στο πολυνομοσχέδιο, το υπουργείο Εσωτερικών.