Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Μια Ακρόπολη χτισμένη με 120.000 Lego!!!

Μια Ακρόπολη κατασκευασμένη από…. 120.000 τουβλάκια Lego εκτίθεται από το Σάββατο (6/7) στο Μουσείο Νίκολσον του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ.
Την έχει δημιουργήσει ο Ράιαν Μακνότ. Χρειάστηκαν και 300 ώρες για να ολοκληρωθεί το έργο, που περιλαμβάνει τον Παρθενώνα, τον ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερεχθείο και τα Προπύλαια.

Να μην ξαναπατήσουν στην Εκκλησία οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το νόμο για τα καταστήματα της Κυριακές

Τραγωδία με 14 νεκρούς στη Ρωσία

Πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα κοντά στη Μόσχα, όταν φορτηγό συγκρούστηκε με λεωφορείο που μετέφερε παιδιά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ιωάννινα: Αυτοκτόνησε ο πρώην αντιδήμαρχος που είχε αποκαλύψει την υπεξαίρεση στο Δήμο

Σοκ έχει προκαλέσει στους κατοίκους των Ιωαννίνων η είδηση για την αυτοκτονία του πρώην αντιδημάρχου οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών, Νίκου Μάντη, σήμερα μετά το μεσημέρι στο σπίτι του.

Εγκύκλιος Μητσοτάκη για απογραφή προσωπικού σε ΝΠΙΔ και ΟΤΑ

Απογραφή του προσωπικού όλων των νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και των επιχειρήσεων των ΟΤΑ α' και β' βαθμού προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως ορίζεται, η κοινοποίηση σε όλες τις υπηρεσίες πρέπει να γίνει έως τις 19 Ιουλίου 2013 και η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τις 30 Αυγούστου 2013.

«ΜΑΦΙΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ» 19χρονια στον τέταρτο «αρχηγό»

Ποινή κάθειρξης 19 ετών και χρηματική ποινή 110.000 ευρώ επέβαλε χθες το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 50χρονο επιχειρηματία Δημήτρη Λαμπάκη, φερόμενο ως «αρχηγό» της τέταρτης και τελευταίας ομάδας των τοκογλύφων της λεγόμενης «μαφίας του Θερμαϊκού», η δράση της οποίας αποκαλύφθηκε τον περυσινό Ιανουάριο με τη σύλληψη δεκάδων μελών της.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ο «κυνηγός» της διαφθοράς

Ο «κυνηγός» της διαφθοράς

ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ
O Λέανδρος-Σωκράτης Ρακιντζής έχει πολλούς και πιστούς φίλους. Από το 2004 μέχρι σήμερα απέκτησε και αρκετούς εχθρούς. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για παράδειγμα, όπου οι έλεγχοι της υπηρεσίας που εποπτεύει κατέγραφαν κατά καιρούς σημεία και τέρατα, δεν είναι λίγοι οι αιρετοί που τον αντιμετωπίζουν ως «κόκκινο πανί».

Στη φυλακή τα στελέχη του ΣΔΟΕ

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας που κατηγορούνται ότι ζήτησαν «φακελάκι» από έμπορο ρούχων της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μη βεβαιώσουν πρόστιμο.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Πρόστιμα και εκπτώσεις για τα αυθαίρετα

Πρόστιμα και εκπτώσεις για τα αυθαίρετα

Λύση στον γόρδιο δεσμό των αυθαιρέτων δίνει το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος. Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την πολεοδομική παράβαση, και προβλέπονται κλιμακούμενα πρόστιμα. Για τις μετά το 1983 οικοδομές οι ρυθμίσεις θα είναι ξεχωριστές και θα λαμβάνεται υπόψη αν βρίσκονται εντός ή εκτός σχεδίου.

Άγιο είχαν 25 επιβάτες των ΚΤΕΛ στην Καρδίτσα

Άγιο είχαν 25 επιβάτες λεωφορείου των ΚΤΕΛ στην Καρδίτσα, όταν αυτό πήρε φωτιά. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι στο 23ο χλμ. Ε.Ο. Καρδίτσας – Νεράιδας, από άγνωστη αιτία προκλήθηκε πυρκαγιά σε Λεωφορείο, των ΚΤΕΛ Καρδίτσας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Καρδίτσα- Αμάραντος – Νεράιδα, με (20-25) επιβάτες οι οποίοι κατήλθαν έγκαιρα από το λεωφορείο, χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.