Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΠΕΛΕΚΑΝΟΙ Απογραφή για πρώτη φορά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλαδική απογραφή πελεκάνων σε 30 υγροτόπους της χώρας.

 Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

Η δράση αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών, και αφορούσε στην απογραφή των δύο ειδών πελεκάνων που απαντώνται και φωλιάζουν στην Ελλάδα: του παγκοσμίως απειλούμενου με εξαφάνιση αργυροπελεκάνου και του ροδοπελεκάνου.

Απάτη 2 εκατ. ευρώ σε βάρος 38 εμπόρων

Εικονικές ατομικές επιχειρήσεις, οι οποίες προμηθεύονταν προϊόντα με ακάλυπτες επιταγές και τα διακινούσαν μέσα από τα καταστήματα γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ της Βόρειας Ελλάδας κατηγορούνται ότι έστησαν μέλη κυκλώματος, το οποίο εξάρθρωσε η αστυνομία.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΙΕΡΙΣΣΟΣ Οργή κατοίκων

Στη φυλακή οδηγήθηκαν άλλοι δύο κάτοικοι της Ιερισσού, ένας 25χρονος κι ένας 41χρονος, οι οποίοι κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα Πολυγύρου, μετά την απολογία τους.


 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Διαψεύδει κάθε ανάμειξή της στην απόσυρση της Gazprom από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠA η Κομισιόν

Απάντηση του Επιτρόπου Ενέργειας κ. `Ετινγκερ στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά
«Ουδεμία επιρροή ασκήθηκε από μέρους της Επιτροπής στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ» δηλώνει ο Επίτροπος Ενέργειας κ. Έτινγκερ απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά σχετικά με τους ισχυρισμούς για ανάμειξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αιφνιδιαστική απόσυρση της Gazprom από το διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ.

Νανοκάψουλα για τον διαβήτη τύπου 1

Τέλος στην ταλαιπωρία των ενέσεων ινσουλίνης για τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 1, που είναι γνωστός και ως νεανικός διαβήτης, φιλοδοξούν να δώσουν οι επιστήμονες.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η γερμανική Praktiker

Ενα βήμα πριν από την πτώχευση βρίσκεται η μεγάλη γερμανική εταιρείας Praktiker, λόγω των πολύ υψηλών χρεών της και την έλλειψη ρευστότητας. Οπως σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο, η μετοχή της εταιρείας κατρακύλησε σήμερα, σημειώνοντας στην έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης πτώση της τάξης του 67% με τωρινή αξία 0,11 ευρώ. Μία ημέρα πριν είχε χάσει περίπου 20%.

Νίκος Χουντής: «Να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος»

·        Ενώ το κόστος του ελληνικού Δημοσίου από τη μεταβίβαση της «καλής» Αγροτικής Τράπεζας είχε υπολογισθεί σε 6,67 δις κατά την προσωρινή αποτίμηση (27-7-2012) και σε 7.474.717.000 ευρώ κατά την οριστική αποτίμηση (23-1-2013), τελικά κόστισε περισσότερα από 9 δις ευρώ, λόγων αρχικών «συντηρητικών υποθέσεων» από την Τράπεζα της Ελλάδας!!!

·   
·   Απάντηση Όλι Ρεν σε Νίκο Χουντή

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Γράφει ο Φελνίκος
Σήμερα ξεκινά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Για πέντε ημέρες η αδρεναλίνη των οργανωμένων στελεχών και μελών του θα βρίσκεται στα ύψη. Στην κοινωνία μάλλον θα υπάρχει υποθερμία.
Όπως γίνεται με όλα τα κομματικά συνέδρια. Τα Μέσα Ενημέρωσης, ως συνηθίζεται, περισσότερο θα ασχοληθούν με τις συγκρούσεις, τις σταυροδοσίες και την παραπολιτική διάσταση του συνεδρίου.

Χλιαροί με τα στελέχη σας και αμείλικτοι με τους Έλληνες, κύριοι του ΥΠΟΙΚ;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μέσα στο γενικό κλίμα μιθριδατισμού που επικρατεί στη χώρα, διαβάσαμε την είδηση βιαστικά και την ακούσαμε στα πεταχτά. 

Πρόκειται, όμως, για τη σοβαρότερη, κατά τη γνώμη μου, είδηση των τελευταίων ημερών – πιο σοβαρή και από την έγκριση της δόσης από το Eurogroup. 

Την προηγούμενη Δευτέρα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη τρία στελέχη (λέμε τώρα)της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και την επομένη ο εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον τους κατηγορίες για απόπειρα εκβίασης από κοινού με απειλή βλάβης επιχείρησης κατ’ επάγγελμα, παθητικής δωροδοκίας από κοινού και υπεξαγωγής εγγράφων από κοινού. 

Αποκάλυψη - βόμβα για την μάνα που σκότωσε το παιδί της

Αυτά είναι τα 87 επαγγέλματα του μέλλοντος

Λίστα με 87 επαγγέλματα που προβλέπεται ότι θα έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας την επόμενη επταετία (ως το 2020) έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΒ, παρουσιάζοντας το "Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών των Επιχειρήσεων σε Επαγγέλματα και Δεξιότητες" που δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Μουσική βραδιά αύριο στον λόφο του Αϊ Γιώργη στην Παλιά Νυμφόπετρα

Μουσική βραδιά διοργανώνει ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Νυμφόπετρας στον λόφο του Αι Γιώργη στην Παλιά Νυμφόπετρα με τους καλλιτέχνες Γεωργία Βεληβασάκη, τον Ανδρέα Ζιάκα  τον Λευτέρη Ανδριώτη και με την συμμετοχή του τραγουδιστή Θοδωρή Βουτσικάκη.

Δεκαέξι νεκροί από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό στο Περού

Το όχημα βγήκε από το δρόμο για άγνωστη αιτία, καθώς περνούσε μια στενή λωρίδα γης, περίπου 450 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίμα