Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Παραιτήθηκε ο Γιούνκερ- πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο στο Λουξεμβούργο

Ακόμα και αν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν ήταν διατεθειμένος να παραιτηθεί το σοσιαλιστικό κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού αρνήθηκε τελικά να στηρίξει τον πρωθυπουργό του Μεγάλου Δουκάτου και η χώρα μπαίνει σε τροχιά πρόωρων εκλογών. "Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση είναι πλέον περιττή. Θα προτείνω αύριο στον Μεγάλο Δούκα τη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. " δήλωσε ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν τρεις μαιευτήρες - γυναικολόγοι

Δύο μαιευτήρες-γυναικολόγοι καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης σε ποινή φυλάκισης 3 ετών ο καθένας, με αναστολή, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο από αμέλεια 37χρονης, τον Αύγουστο του 2007.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία λοχία που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η αστυνομία τα στοιχεία του μόνιμου λοχία που συνελήφθη τον περασμένο μήνα στην Κω, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω στου διαδικτύου.

Αβραμόπουλος: Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές στα στελέχη των ΕΔ

«Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε στους στρατιωτικούς συντάκτες, το μεσημέρι, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συμφωνία αυτή κατέληξε η τρόικα με την κυβέρνηση.

«Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» η πρόταση Νίμιτς;

Τις αντιδράσεις τόσο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ όσο και της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι αναφορές του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ο οποίος σε ομιλία του την  Τρίτη στη Σόφια, ανέφερε πως υπάρχει πρόταση για ονομασία «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Αστυνομικός κατηγορείται για παράνομες ελληνοποιήσεις

Αξιωματικός της αστυνομίας, προϊστάμενος στη διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων μέσω εικονικών γάμων, το οποίο αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΣΔΟΕ Κατηγορούνται ότι εκβίαζαν επιχειρηματία

Φακελάκι 25.000 ευρώ κατηγορούνται ότι ζητούσαν από ιδιοκτήτη καταστημάτων ρούχων στη Θεσσαλονίκη τρία στελέχη του ΣΔΟΕ, προκειμένου να μη βεβαιώσουν πρόστιμο, το οποίο, όπως ισχυρίζονταν, μπορούσε να φτάσει τις 100.000 ευρώ. Μαζί τους κατηγορείται και η λογίστρια του εμπόρου, η οποία φέρεται να μεσολάβησε για την παράνομη συναλλαγή.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ -ΕΚΑ

Μετά και από την 5η συνάντηση για συγκρότηση του Δ.Σ. του ΕΚΑ χωρίς κανένα αποτέλεσμα έως σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και την κοινωνία για τα ευτράπελα που συμβαίνουν στο Ε.Κ.Α.
 Καταγγέλλουμε ως αντιδεοντολογική, παρελκυστική, επικίνδυνη και παράλογη τη συμπεριφορά των συνδικαλιστικών Παρατάξεων ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και ΠΑΣΚΕ-Σ, που δεν επιτρέπουν με αστείες και ανεύθυνες δικαιολογίες, να συσταθεί Προεδρείο στη μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της Χώρας, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

«Ξαφνικός θάνατος» αλά ΕΡΤ στο Δημόσιο – Ποιοι θεσμοί γκρεμίζονται

Ποιοι εξαιρούνται της λαίλαπας
«Πονάει κεφάλι… κόψει κεφάλι»: Η λογική αυτή διατρέχει το κεφάλαιο «Δημόσιο» του νομοσχεδίου «σκούπα» που κατέθεσε η Κυβέρνηση.

Του Βαγγέλη Δουράκη

Ο «ξαφνικός θάνατος» -αλα ΕΡΤ- ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της τρόικας για διαθεσιμότητα-κινητικότητα- απολύσεις υιοθετείται πλέον ως μοντέλο στην δημόσια διοίκηση. Έτσι, μέσα σε μια νύχτα «γκρεμίζονται» τα Τεχνικά Λύκεια και ο θεσμός των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Πηγή europeanbusiness.gr

Πραγματικό πονοκέφαλο αποτελούν για το Eurogroup και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι πολιτικές αναταράξεις σε Ελλάδα και Πορτογαλία, αν και δεν έχουν το ίδιο υπόβαθρο.
Στην Πορτογαλία, η πολιτική κρίση ξεκίνησε με την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ –και τα πραγματικά της αίτια θα πρέπει να αναζητηθούν στο γεγονός ότι στις 15 Ιουλίου η τρόϊκα ξεκινάει αξιολόγηση του προγράμματος, η δε κυβέρνηση οφείλει να βρει 4,9 δισεκατ. ευρώ σε μία περίοδο κατά την οποία οι πολίτες βρίσκονται σε τέτοια απελπισία που έχουν κάνει τέσσερις γενικές απεργίες τους τελευταίους μήνες, κάτι πρωτόγνωρο για την Πορτογαλία.

Αν η χούντα «το έκανε καλύτερα», γιατί όχι και η Χρυσή Αυγή;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν δεν κάνω λάθος, όλοι όσοι με μεγάλη ευκολία δικαιολογούν τους πολίτες εκείνους που έσπευσαν να δώσουν την ψήφο τους στη Χρυσή Αυγή ή σπεύδουν τώρα να πυκνώσουν τις τάξεις της, υποστηρίζουν πως αυτό συμβαίνει επειδή μεγάλο τμήμα του πληθυσμού μαστίζεται από την ανεργία και το σύνολο του πληθυσμού έχει υποβληθεί σε αιματηρές θυσίες. 

Πέραν του ότι δεν είναι η πρώτη φορά στην πολύπαθη Ιστορία μας που ο λαός μας υφίσταται τα πάνδεινα – αλλά δεν προσχώρησε στο ναζισμό, αντίθετα τον πολέμησε – αυτοί που καταφεύγουν στη δικαιολόγηση ναζιστικών συμπεριφορών θα πρέπει να μας εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους προχθές οι βουλευτές της Χ.Α. Κασιδιάρης και Παναγιώταρος έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής από τους δημοτικούς αστυνομικούς της Αθήνας. 

Βίντεο και εικόνες από την πορεία των δημοτικών αστυνομικών στην Θεσσαλονίκη


Την Παρασκευή συναυλία στην Νυμφόπετρα


Τη στιγμή που κατάσχονται περιουσίες των πολιτών για μικρό-χρέη στο δημόσιο, η κυβέρνηση δεν εισπράττει ούτε αυτά που δικαιούται από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής

Απάντηση Κομισιόν στον Ν. Χουντή

Τη στιγμή που η κυβέρνηση κυριολεκτικά έχει γονατίσει τους πολίτες, με φόρους, χαράτσια και περικοπές, αποτελεί σκανδαλώδη πρόκληση το γεγονός ότι δεν εισπράττει καν τα 15 εκατομμύρια ευρώ από την Ελληνικός Χρυσός, που ακόμα και η Κομισιόν, με ιδιαίτερα συντηρητικές εκτιμήσεις, έχει ορίσει ως εύλογο τίμημα.

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Γράφει ο Φελνίκος
Σήμερα ξεκινά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Για πέντε ημέρες η αδρεναλίνη των οργανωμένων στελεχών και μελών του θα βρίσκεται στα ύψη. Στην κοινωνία μάλλον θα υπάρχει υποθερμία.
Όπως γίνεται με όλα τα κομματικά συνέδρια. Τα Μέσα Ενημέρωσης, ως συνηθίζεται, περισσότερο θα ασχοληθούν με τις συγκρούσεις, τις σταυροδοσίες και την παραπολιτική διάσταση του συνεδρίου.
Ενδεχομένως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτούσε πρόσθετο και αυξημένο ενδιαφέρον εάν, με τις αποφάσεις του, το μικρό αυτό κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς που στις τελευταίες εκλογές κατάφερε να αναδειχθεί αξιωματική αντιπολίτευση, μπορούσε να περιγράψει, με καθαρό και δεσμευτικό τρόπο, την “επόμενη μέρα” της χώρας.

Νέο σύστημα μεταθέσεων στο στρατό από το 2014

Αλλαγές στον τρόπο μετάθεσης των στρατιωτικών προβλέπει υπουργική απόφαση, που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Για τις μετακινήσεις, όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές ανάγκες, αλλά όχι σε βάρος των επιχειρησιακών απαιτήσεων, ενώ θεσπίζεται άσκηση διοικητικής προσφυγής από στελέχη που αιτήθηκαν μετάθεση και δεν ικανοποιήθηκαν από την υπηρεσία.

Τί προβλέπεται για φόρο πολυτελείας, φόρο συναλλαγών, αποδείξεις, απαλλαγές

Τί προβλέπεται για φόρο πολυτελείας, φόρο συναλλαγών, αποδείξεις, απαλλαγές

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Τις διατάξεις για την επιβολή του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού άνω των 1.929 κυβικών, στα σκάφη αναψυχής και στις πισίνες περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.