Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Χειροπέδες σε τρια στελέχη του ΣΔΟΕ για δωροδοκία και εκβιασμό

Τρία στελέχη του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. καθώς εμπλέκονται σε υπόθεση παθητικής δωροδοκίας, εκβίασης, εγκληματικής οργάνωσης, κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και υπεξαγωγής εγγράφων.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για τις συντάξεις

Στη δικαιοσύνη σκοπεύει να προσφύγει η επιτροπή αγώνα των παλιννοστούντων, ζητώντας την ακύρωση του νόμου με τον οποίο διακόπηκε η σύνταξη σε ηλικιωμένους ανασφάλιστους ομογενείς, ενώ δεν αποκλείει και τη διοργάνωση απεργίας πείνας στην Αθήνα.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Να ανοίξει τώρα ο πραγματικός φάκελος της Λίστας Λαγκάρντ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η κατάληξη της προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη Λίστα Λαγκάρντ,  σηματοδοτεί, κατά τη γνώμη μου, και το τέλος των κοινοβουλευτικών εξεταστικών επιτροπών.

Όχι μόνο επειδή οι ελέγχοντες δεν μπορεί να είναι και ελεγχόμενοι.

Αλλά και επειδή αυτή τη φορά ξεπεράστηκε κάθε όριο κομματισμού και απαράδεκτης συμπεριφοράς.

Μαραθώνιες συνεδριάσεις, εξαντλητικές (μέχρι τελικής πτώσεως) εξετάσεις μαρτύρων, ακατανόμαστες εκφράσεις, πρωτοφανείς ύβρεις, ειρωνείες – μια πραγματική ντροπή που δεν υποβιβάζει μόνο το κοινοβούλιο, αλλά και το επίπεδο των ανθρώπινων σχέσεων.

ΔΑΚΕ Ι.Τ: “ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ”

 “ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ & ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΠΑΝΩ Σ’ ΑΥΤΑ” & “ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΡΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ


Τρία χρόνια τώρα το πολιτικό σύστημα επικαλείται την … αλήθεια ως το υπέρτατο όπλο του για την πιστή εφαρμογή των “λογιστικών συμβάσεων” (Μνημόνια) κακοποιώντας την και “βιάζοντάς” την.

Οι Έλληνες πολίτες, μετά την προεκλογική πλάνη του “Λεφτά υπάρχουν” και τον διεθνή διασυρμό της χώρας, άκουγαν αποσβολωμένοι τον Γ.Α.Π. από το Καστελόριζο να ανακοινώνει τη χρεοκοπία της Ελλάδος  και την ένταξή της στον κοινό μηχανισμό στήριξης Ε.Κ.Τ. - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.

Να αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος απεργός πείνας Κωνσταντίνος Σακκάς, ζητά με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο Νίκος Χουντής.

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητείται η άμεση αποφυλάκιση του κατηγορουμένου απεργού πείνας, Κωνσταντίνου Σακκά, κατέθεσε, σήμερα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Ελληνίδα καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό

Στο δυναμικό του Πανεπιστημίου του Μπορντό στη Γαλλία ανήκει πλέον η 32χρονη Ελένη Παυλοπούλου, η οποία εξελέγη επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών.

Στα όρια της κατάρρευσης

Στα όρια οικονομικής κατάρρευσης βρίσκεται ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, προειδοποιούν έμποροι και βιοτέχνες.

Στο σκαμνί 53 άτομα για αρχαιοκαπηλία - Έστελναν στο εξωτερικό αμύθητους θησαυρούς

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης  παραπέμπονται 53 άτομα, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε δίκτυο αρχαιοκαπηλίας, που δρούσε στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και είχε διασυνδέσεις στο εξωτερικό.Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε τον περσινό Μάρτιο, μετά από γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση σε νομούς της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Οι έρευνες των διωκτικών αρχών αποκάλυψαν ανεκτίμητο αρχαιολογικό θησαυρό, αποτελούμενο από χιλιάδες νομίσματα και αντικείμενα διαφόρων εποχών.