Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΚΟΖΑΝΗ Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην Κοζάνη, με επίκεντρο την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το φαινόμενο πρέπει να παρακολουθείται στενά.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Καμμένος: Τα χαλκεία σε βάρος μου θα καταρρεύσουν

Σίγουρος ότι «τα χαλκεία» σε βάρος του θα καταρρεύσουν εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος μετά την έρευνα που διέταξε ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στο οποίο αναφέρεται ότι σε έκθεση εκτιμητών του 2007 ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μνημονεύεται ως ιδιοκτήτης σκάφους που φέρεται την ίδια περίοδο να ανήκει σε off-shore εταιρεία.

Εισαγγελική έρευνα για το σκάφος Καμμένου

Εντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την υπόθεση του σκάφους του Πάνου Καμμένου για τυχόν φορολογικές παρανομίες, έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.

«Κλειδώνουν» οι μετατάξεις 5.000 εκπαιδευτικών, 3.500 δημοτικών αστυνόμων

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΡΟΙΚΑΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Σε νέα συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα θα κριθεί η συμφωνία ή όχι με την τρόικα για το σχέδιο διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε η ΠΟΕ - ΟΤΑ,  πενταμελής επιτροπή των εκπροσώπων της ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό. Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήτα
Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε η ΠΟΕ - ΟΤΑ, πενταμελής επιτροπή των εκπροσώπων της ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό. Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν αρνητική, αλλά τους κάλεσε να συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα. (Φωτο: Εθνος/Χάρης Γκίκας)

Ελληνας καθηγητής διεκδικεί 58 εκατ. ευρώ από την Apple

Αποζημίωση ύψους 58 εκατ. ευρώ διεκδικεί από την Apple Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης υποστηρίζοντας ότι του έκλεψε πατέντα, που χρησιμοποιεί ήδη σε iphone, ipad και MacBook Air.

Η «άλλη λύση» είναι η ανθρωπιστική καταστροφή


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η κατάσταση είναι δραματική – αν και δεν έχει καμιά σχέση με την Αίγυπτο – αλλά το πρόβλημα παραμένει: 

Όσες ομιλίες και αν εκφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας περιφερόμενος από (πρώην) προπύργιο σε προπύργιο του ΠΑΣΟΚ (από την Κρήτη στην Αχαΐα και έχει ο Θεός), εναλλακτική λύση που να μην είναι χειρότερη από τη σημερινή δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα. 

Και δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη η ειλικρίνεια του Ν. Βούτση, βάσει της οποίας, στην περίπτωση κατά την οποία θα σταματήσουμε να πληρώνουμε τα (κουρεμένα) χρέη του (φαύλου) παρελθόντος, θα υπάρξει ένα «κενό» με την Ελλάδα να… πέφτει μέσα. 

Τουριστικό θέρετρο παράγει καθαρή ενέργεια “τραβώντας το καζανάκι”

Ένα παραθεριστικό θέρετρο της Ισπανίας με γήπεδα γκολφ και δενδροφυτεμένες παραλιακές οδούςπρόσθεσε μια ακόμα “πράσινη” πινελιά στα αξιοθέατά του: την πρώτη μονάδα μετατροπής λυμάτων αποχέτευσης σε καθαρή ενέργεια.

Tελεσίγραφο για 12.500 «διαθέσιμους»

Σκληρή διαπραγματευτική γραμμή έχει χαράξει η τρόικα. Δεν δίνει περιθώρια για παράταση της εκκρεμότητας που έχει δημιουργηθεί με την κινητικότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Επιμένει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι το τέλος του μηνός. Εγείρει ζήτημα για την καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις.

Να γιατί πρέπει να πίνετε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι

Αναμφίβολα όταν πίνουμε αρκετή ποσότητα νερού κάθε μέρα απολαμβάνουμε πολλά πλεονεκτήματα.

Όταν όμως πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι τότε αυξάνονται οι θετικές επιδράσεις του νερού στον οργανισμό μας για πολλούς και διαφόρους λόγους.