Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Νέο όπλο κατά του καρκίνου τα νανοσωματίδια από χρυσό

Όπλο για την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών, όπως ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ και τα εμφράγματα, αποτελεί η χρήση της νανοτεχνολογίας στον τομέα της Ιατρικής. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των νανοσωματιδίων από χρυσό, τα οποία είναι πολύ μικρά σε μέγεθος και μπορούν να διαπεράσουν το φράγμα του εγκεφάλου ανιχνεύοντας τις βλάβες που υπάρχουν.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

«Επανεξέταση του λουτρικού επιδόματος»

Επανεξέταση των κριτηρίων με τα οποία χορηγείται το λουτρικό επίδομα και τοποθέτηση ιατρικού προσωπικού στις λουτροπόλεις ζητά από τον ΕΟΠΥΥ ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.
 Το δ.σ. του Συλλόγου με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι «ο τρόπος που δόθηκε το λουτρικό επίδομα την περσινή χρονιά και οι προϋποθέσεις που έθετε ο ΕΟΠΥΥ για να δοθεί προς τους ασφαλισμένους δημιούργησαν προβλήματα στους ασφαλισμένους και τις ελληνικές λουτροπόλεις». Με την επανεξέταση των κριτηρίων, τονίζει το δ.σ. «θα διευκολύνει τους ασφαλισμένους, οι οποίοι την περασμένη χρονιά αντιμετώπισαν πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις διαδικασίες χορήγησης».

Εισαγγελέας για τα σβησμένα φανάρια

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το δημοσίευμα της «Μ» για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με την προβληματική λειτουργία μεγάλου αριθμού φωτεινών σηματοδοτών. Χθες παραγγέλθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Από την ερχόμενη Δευτέρα τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ

Από την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουλίου ξεκινάει η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των τριήμερων εκδρομών της Αγροτικής Εστίας. Η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και τριήμερων εκδρομών έτους 2013 και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των 130.000 δικαιούχων ολοκληρώθηκαν και οι κληρωθέντες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Οργανισμού και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών μέσω των ΚΕΠ όλης της χώρας.

Σήμα κινδύνου για αντιπλημμυρική θωράκιση

Ο δήμαρχος Βόλβης ζητά την άμεση ενεργοποίηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των συχνών ακραίων καιρικών φαινομένων

Σχεδόν δυο χρόνια έχουν περάσει από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το δήμο Βόλβης (21 Σεπτεμβρίου 2011), και είχαν προκαλέσει τότε ανυπολόγιστες ζημιές σε δίκτυα υποδομής και σε περιουσίες των κατοίκων, αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχουν αποκατασταθεί, με σημαντικότερο παράδειγμα αυτό της γέφυρας του Μελισσουργού.

Κ. Πουπάκης: "Υγειονομική κάλυψη και προστασία για όλους - ιδιαίτερη μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους και τις ευάλωτες ομάδες", παρέμβαση με τροπολογίες σε σχετική Έκθεση Πρωτοβουλίας


 Ολοένα και περισσότερα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το «χάσμα» της ανισότητας διευρύνεται στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., με τις δημοσιονομικές ανισορροπίες και τις ακολουθούμενες πολιτικές ανάσχεσής τους να επιδεινώνουν την κατάσταση των ευάλωτων συμπολιτών μας δημιουργώντας σημαντικά προσκόμματα στην επίτευξη των κοινωνικών στόχων της στρατηγικής ΕΕ2020.

Γιατί κώλυσε η Κομισιόν τη διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για τις ώρες εργασίας των γιατρών στις δημόσιες υπηρεσίες;

·  
·       Ερώτηση Ν. Χουντή προς την Κομισιόν

Ερώτηση κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι «στις 29/9/2011 η Επιτροπή είχε ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για τις ώρες εργασίας των γιατρών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας» και παρότι η ίδια είχε δηλώσει ότι :

Πόρισμα Χρυσής Αυγής για Παπανδρέου, Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου


 Δελτίο τύπου

Η Χρυσή Αυγή καταθέτει στον ελληνικό λαό και στην ελληνική δικαιοσύνη και όχι στη βουλή, το πόρισμα που συνέταξε και αφορά τις ποινικές ευθύνες του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου.

Το εν λόγω πόρισμα δεν θα κατατεθεί στην προανακριτική επιτροπή της βουλής, η οποία απεδείχθη πως στόχευε αποκλειστικά και μόνο στη συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων που διέπραξαν βαρύτατα αδικήματα εις βάρος του ελληνικού λαού. Συμμετείχαμε στην εν λόγω διαδικασία για τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων αποδεικτικών στοιχείων, στόχος που τελικώς επετεύχθη.

Νέα μέθοδος αναισθησίας

 Απόλυτα ασφαλής είναι η  νέα μέθοδος αναισθησίας,  Monitored Αnaesthesia Care ( συνδυασμός τοπικής αναισθησίας και μέθης) που χρησιμοποιείται στις πλαστικές επεμβάσεις και  απαλλάσσει τους εγχειριζόμενους  από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της γενικής αναισθησίας .
Η εφαρμογή της  MAC, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και  είναι γεγονός πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα  οι πλαστικοί χειρουργοί την εφαρμόζουν σε ολόκληρο τον κόσμο .

ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΒΡΑΔΕΜΒΟΥΡΓΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΡΙΡ

Γράφει ο Φελνίκος
Μια μέρα μετά την καθαίρεση του εκλεγμένου ισλαμιστή Προέδρου Μόρσι, που είχε διαδεχθεί τον έκπτωτο «κοσμικό» Μουμπάρακ, κανείς δεν ξέρει να μας πει με βεβαιότητα πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Αίγυπτο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πλατεία Ταχρίρ, για μια ακόμη φορά, συγκεντρώνει τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη. Επίσης σίγουρο είναι ότι εφεξής, και για πολύ καιρό ακόμη, οι νύχτες στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια θα φοράνε μπούργκα και θα μυρίζουν θάνατο.

ΕΡΤ: Εξαγωγή του ελληνικού αλαλούμ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά από όσα υπέπεσαν στην αντίληψή μου σχετικά με τα διαμειφθέντα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Ολομέλεια του οποίου έγινε συζήτηση για την ΕΡΤ, δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι κατάφεραν να αντιληφθούν τι ακριβώς συνέβη επί του θέματος. 

Με παρέμβαση τόσο της Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, όσο και αυτής των Σοσιαλιστών είχε, δυο μέρες νωρίτερα προαποφασιστεί πως η συζήτηση δεν θα συνοδευόταν από ψήφισμα – κάτι που σημαίνει πως ο σπόρος της αμφιβολίας περί τα πραγματικά περιστατικά υπήρχε. 

Όλι Ρεν: Συγνώμη… δεν το θέλαμε που παραβιάσθηκε το ελληνικό Σύνταγμα…

Απάντηση Όλι Ρεν στον Ν. Χουντή για την παραβίαση του Συντάγματος κατά την αφαίμαξη του Πράσινου Ταμείου


«Κανένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα δεν αποβλέπει στη σκόπιμη παραβίαση συνταγματικών διατάξεων» αυτή την αφοπλιστική απάντηση έδωσε  ο ευρωπαίος Επίτροπος κ. Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ο οποίος έθετε θέμα επανειλημμένης και συνειδητής παραβίασης του ελληνικού Συντάγματος με την σύμπραξη της ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόικα, με αφορμή την αφαίμαξη υπέρ των δανειστών του Πράσινου Ταμείου, του οποίου οι πόροι υποτίθεται ότι προστατεύονται με συνταγματικές διατάξεις.

«Μαύρος χρυσός» και αέριο σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κατάκολο και Κρήτη

«Πωλητήριο» μπαίνει από σήμερα στα πρώτα πακέτα σεισμικών δεδομένων, που διεξήγαγε η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo Services (PGS) στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων νοτιοδυτικά της Άνδρου

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τη σύγκρουση των δύο φορτηγών πλοίων ελληνικών συμφερόντων τα ξημερώματα, επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου. Τα πλοία παραμένουν «κολλημένα» και ακινητοποιημένα μετά τη σύγκρουση, ενώ στο ένα από τα δύο προκλήθηκε εισροή υδάτων και υπάρχει μερική εγκατάλειψη από το πλήρωμα.

Πέθανε ο πατέρας του "ποντικιού"

Πέθανε ο πατέρας του "ποντικιού"

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρωτοπόρος εφευρέτης πληροφορικής, Ντάγκλας Ένγκελμπαρτ, ο οποίος θεωρείται ο «πατέρας» του ποντικιούΟ Ένγκελμπαρτ άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη, στο σπίτι του στο Άθερτον της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών, SRI.