Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Το τέλος του Μόρσι ανακοίνωσε ο στρατός της Αιγύπτου

Το τέλος του Μόρσι ανακοίνωσε ο στρατός της Αιγύπτου

ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
Το τέλος της προεδρίας του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, σε διάγγελμά του προς το λαό. Πανηγυρισμοί αυτή την ώρα στην πλατεία Ταχρίρ.

Στο μήνυμά του ο στρατηγός Αλ Σίσι ανακοίνωσε το σχέδιο του «οδικού χάρτη» για την πολιτική μετάβαση που συμφωνήθηκε με τους θρησκευτικούς ηγέτες και την αντιπολίτευση και εγγυήθηκε για την ομαλότητα κατά την μεταβατική περίοδο.

Σαμαράς: Πρέπει να χτυπήσουμε τώρα την ανεργία στην Ευρώπη

Σαμαράς: Πρέπει να χτυπήσουμε τώρα την ανεργία στην Ευρώπη

Οχι το ποσόν, αλλά ο χρόνος διάθεσής του, αποτελεί το βασικό ζήτημα σε ό,τι αφορά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συνάντησης για την «Προοπτική της Απασχόλησης των Νέων» που διοργανώθηκε σήμερα στο Βερολίνο, με πρωτοβουλία της καγκελαρίου Μέρκελ.

Νίκος Χουντής: «Τεράστιες οι ευθύνες και της Κομισιόν για το “μαύρο” στην ΕΡΤ»

·   
·            Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα της ΕΡΤ

Την Κομισιόν κατηγόρησε ευθέως ότι φέρει τεράστιες ευθύνες για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα της του κλεισίματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα.

Συνελήφθησαν 3 κτηνίατροι στη Θεσσαλονίκη που ζητούσαν φακελάκι από κτηνοτρόφο

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας 3 κτηνίατροι υπάλληλοι της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης διότι μία εξ αυτών που κατείχε θέση προϊσταμένου ζήτησε από κτηνοτρόφο της Θεσσαλονίκης 30.000 ευρώ το οποίο θα μοιραζόταν με τους άλλους δύο προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να μην μολυνθούν όλες οι αγελάδες του κτηνοτρόφου από φυματίωση και μελιταίο πυρετό.

Σβηστά τα φανάρια της Θεσσαλονίκης

Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας εμφανίζουν κεντρικοί αλλά και περιφερειακοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των χαλασμένων σηματοδοτών που ρυθμίζουν την κίνηση των οχημάτων.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Εισαγγελέας για τους χαλασμένους σηματοδότες στην Θεσσαλονίκη

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων διαπιστώνονται σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας χαλασμένων σηματοδοτών, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων για τους οδηγούς.

Σε θέση μάχης ο αιγυπτιακός στρατός - Κατέλαβε την κρατική τηλεόραση

To κτίριο της δημόσιας αιγυπτιακής τηλεόρασης που βρίσκεται στο κέντρο του Καΐρου κατέλαβε ο στρατός της χώρας, λίγο πριν την εκπνοή στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) του τελεσιγράφου που οι στρατιωτικοί έχουν θέσει στον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Εάν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και φέρονται ως απαιτήσεις των ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ, περί μείωσης συντάξεων, κατάργησης  5νθημέρου, μείωσης του κατώτατου μισθού, νέων μέτρων και εφαρμογή των “συμφωνηθέντων” προχωρήσουν, τότε όχι μόνο επιβεβαιώνουν πλήρως τη θέση μας  περί διαλόγου “κωφών”  όπως την καταθέσαμε στο σεμινάριο του ILO (ΔΙΕΘΝΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) αλλά καταρρίπτουν και τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα…




Χρυσή Αυγή Γελοία σενάρια περί... συνεργασίας “ΝΔ-Χρυσής Αυγής” και από το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ

Δελτίο τύπου

Η Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνει πως δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση συνεργασίας και συνδιαλλαγής με τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα του μνημονίου, της εξαθλίωσης και της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος

Αλλάζει η μηνιαία παρακράτηση για μισθωτούς-συνταξιούχους
Στην αλλαγή της μηνιαίας παρακράτησης μισθών και συντάξεων προβλέπει ο νέος κώδικας φορολογίας εισοδήματος που δόθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, ενώ καταργείται από το 2014 η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.
Αν και στον κώδικα δεν εξιδικεύεται ο τρόπος που θα γίνεται πλέον η μηνιαία παρακράτηση ωστόσο δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών για τον τρόπο υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης. Η εξέλιξη αυτή πιθανόν να οδηγήσει στην αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους με τη χρησιμοποίηση συντελεστών ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Πάτρα: 38χρονος προσπάθησε να βγάλει τα μάτια της μητέρας του

Οικογενειακό δράμα εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί σε συνοικία της Πάτρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 38χρονος επιτέθηκε, για άγνωστο, μέχρι στιγμής, λόγο στην 71χρονη μητέρα του και την τραυμάτισε πολύ σοβαρά και στα δύο μάτια.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΟΠΩΣ Ο ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ Η ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ

Γράφει ο Φελνίκος
Εχθές σας έγραψα την αρχή της ιστορίας, για τον τίγρη που δραπέτευσε από ζωολογικό κήπο των ΗΠΑ, γύρισε στη ζούγκλα και θέλησε να εφαρμόσει τα «κόλπα» των ανθρώπων που είχε μάθει. Είπε στη λεοπάρδαλη πως οι δυο τους δεν χρειάζεται να κυνηγάνε και πως έχει σχέδιο για να τους φέρνουν το φαΐ τ’ άλλα ζώα. Στην απορία της λεοπάρδαλης πώς θα τα καταφέρουν, ο τίγρης απάντησε πως είναι εύκολο:

Συνομιλητές των νεοναζί; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά στη συμπεριφορά ορισμένων στελεχών του πολιτικού προσωπικού της (πτωχευμένης) χώρας, τις τελευταίες ημέρες. 

Λες και δεν έχει συμβεί τίποτε, λες και δεν πέρασε μια μέρα από την εποχή των (δήθεν) παχέων αγελάδων, λες και μπορούμε ακόμη να κάνουμε εντύπωση με δανεικά, λες και γίνεται ακόμη ανεκτό να πετάει ο καθένας την παρόλα του λίγο πριν από τα μπάνια του λαού. 

Δεν πρόλαβε ο πρωθυπουργός, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, να ζητήσει πολλή δουλειά και λίγα λόγια με περιορισμένες δηλώσεις, συνεντεύξεις και άλλες εμφανίσεις και κάποιοι έσπευσαν να πράξουν το ακριβώς αντίθετο. 

Τίγρεις επιτέθηκαν και σκότωσαν επιστάτη ζωολογικού κήπου

Τίγρεις επιτέθηκαν και σκότωσαν επιστάτη ζωολογικού κήπου

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ένας 72χρονος έχασε τη ζωή του όταν τρεις τίγρεις του επιτέθηκαν σε ένα κλειστό για το κοινό ζωολογικό κήπο, στη βόρεια Ιταλία.

Ο ηλικιωμένος άντρας μπήκε στο κλουβί των αιλουροειδών προκειμένου να τα ταΐσει, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ακριδόπληκτη περιοχή o Λαχανάς του δήμου Λαγκαδά

Ακριδόπληκτη περιοχή κηρύχθηκε η τοπική κοινότητα Λαχανά του δήμου Λαγκαδά, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργου Τσαμασλή, καθώς μεγάλος πληθυσμός ακριδών εμφανίστηκε στην περιοχή.

Πώς θα φορολογούνται τα εισοδήματα από το 2014

Τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ρυθμίζει τον τρόπο φορολογήσεως του εισοδήματος των φυσικών προσώπων, των νομικών προσώπων και των κάθε είδους νομικών οντοτήτων έδωσε χθες σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών.

Οι διατάξεις του Κώδικα θα ισχύσουν για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν και τις δαπάνες  που θα πραγματοποιηθούν κατά περίπτωση από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά. Ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος ρυθμίζει τον τρόπο φορολογήσεως για όλες τις κατηγορίες εισοδημάτων, καθώς και τον τρόπο αποδόσεως των φόρων με την υποβολή της δηλώσεως, την προκαταβολή του φόρου και την παρακράτησή του.