Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Δυσάρεστες εκπλήξεις στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε από σήμερα (Τρίτη) και μέχρι τις 8 Ιουλίου, ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος. Στόχος είναι να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή έως τις 15 Ιουλίου. 

Και μάλιστα από την πρώτη κιόλας ανάγνωση γίνεται σαφές ότι κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις, παρά τις διαβεβαιώσεις από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν θα επιφέρει αλλαγές στη φορολογία και νέες επιβαρύνσεις.

Δύο νεκροί στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους δραπέτες των Τρικάλων

Σε εξέλιξη η επιχείρηση
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρναρνίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των πέντε επικίνδυνων κακοποιών που δραπέτευσαν τον περασμένο Μάρτιο από τις φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους δράστες είναι νεκροί.

Αργεί ακόμα το συντομότερο ταξίδι Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τρένο

Από τα 710χλμ. της διαδρομής, το 70% έχει ολοκληρωθεί και το 30% βρίσκεται σε φάση κατασκευής
Σε 3 ώρες και 15 λεπτά θα ταξιδεύει κάποιος με τρένο όταν ολοκληρωθεί το σιδηροδρομικό έργο στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και σε 1 ώρα και 50 λεπτά θα μεταβαίνει κάποιος από την Πάτρα στην Αθήνα.

Σκότωσε και τον έπιασαν μετά από 19 χρόνια

Ένας υπήκοος Αρμενίας, ηλικίας 71 ετών, εντοπίστηκε σήμερα στις Σέρρες και συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι πριν από 19 χρόνια διέπραξε δολοφονία στη χώρα του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το έγκλημα διαπράχθηκε στις 11 Ιουλίου 1994 και από τότε ο ηλικιωμένος αναζητούνταν, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί, από την Ιντερπόλ Αρμενίας, ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων.

Φωτιές άναψαν δηλώσεις Βούτση

Τον πραγματικό στόχο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που είναι η διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας και η στάση πληρωμών, αποκάλυψε ο γραμματέας του κόμματός του, Νίκος Βούτσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή τα όσα είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

To ψάρι που ανακάλυψε το ελιξήριο της ζωής! Είναι πάνω από 200 ετών

http://c.media.newsbomb.gr/blank.pngΈνα ψάρι μαθουσάλας, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών υπερβαίνει την ηλικία των 200 ετών, ψάρεψε ένας ψαράς στην Αλάσκα πριν από λίγες ημέρες.
 Το υπέργηρο πετρόψαρο...συνελήφθη από έναν ασφαλιστή, με καταγωγή από το Σιάτλ και είναι σίγουρα το μεγαλύτερο ψάρι σε ηλικία που πιάστηκε στην πολιτεία.

Εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.» ζητούν να αναλάβουν τις επεκτάσεις του μετρό

Το ρόλο της διευθύνουσας υπηρεσίας στα έργα επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να παίξει η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», η οποία μετά τη στήριξη του αιτήματός της από το ΤΕΕ/ΤΚΜ ζήτησε και έλαβε στήριξη και από τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Κρεμάστηκε 57χρονος στους Γόννους Λάρισας

Μία ακόμα αυτοκτονία συγκλόνισε σήμερα το νομό Λάρισας και συγκεκριμένα το χωριό Γόννοι του δήμου Τεμπών, όπου ένας  57χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη. Όπως μεταδίδει το thessalianews.gr, τον αυτόχειρα εντόπισε το μεσημέρι συγγενικό του πρόσωπο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό ο 57χρονος αντιμετώπιζε οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα.

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ Light οργάνωση, στα μαλακά οι κατηγορούμενοι

Στα μαλακά έπεσαν οι κατηγορούμενοι της αποκαλούμενης ομάδας Πολυμέρη που ενεπλάκησαν σε τοκογλυφίες και εκβιάσεις.

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Ηγουμενίτσα: Έφοδος της αστυνομίας στη φοιτητική εστία των ΤΕΙ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, στις 6 τα ξημερώματα, σε χώρους της φοιτητικής εστίας των ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, που την τελευταία 3ετία είχαν καταληφθεί από αντιεξουσιαστές.

Τη χώρα την κατέστρεψε ο Εθνικός Διχασμός


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα φταίνε χωρίς αμφιβολία πολλοί. 

Ειδικά για την περίοδο της Μεταπολίτευσης, ο λαός έχει εξαγάγει τα συμπεράσματά του και ειδικά τούτη την ώρα δεν ωφελούν ούτε οι δαιμονοποιήσεις, ούτε οι ωραιοποιήσεις – από όπου και αν προέρχονται. 

Ακόμη και αυτοί που δεν θέλουν να το παραδεχτούν (διότι δεν τους βολεύει) γνωρίζουν. 

Αλλά αυτή δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών – αν ήταν για κάτι τέτοιο, θα κάναμε μια ωραία ημερίδα και θα το συζητούσαμε. 

Συντριβή ελικοπτέρου με 19 νεκρούς στη Σιβηρία

ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ

Ρωσικό ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα το πρωί στην περιοχή Γιακούτια της Σιβηρίας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 19 νεκρούς.

Ακραία υποκρισία για την ΕΡΤ Χριστιανοδημοκρατών (ΝΔ) και Σοσιαλιστών (ΠΑΣΟΚ) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


·        Δέχτηκαν να συζητήσουν το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ την Τετάρτη, αλλά εμπόδισαν την έκδοση Ψηφίσματος.
·        Αποκαλυπτικός διάλογος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.

Ακραία υποκριτική τακτική ακολούθησαν οι Χριστιανοδημοκράτες (ΝΔ) και οι Σοσιαλιστές (ΠΑΣΟΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι ναι μεν δέχτηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – GUE/NGL για συζήτηση στην Ολομέλεια του θέματος του κλεισίματος της ΕΡΤ, αλλά ταυτόχρονα εμπόδισαν στην συζήτηση αυτή να εκδοθεί Ψήφισμα υπέρ της ΕΡΤ και των εργαζομένων της.

Η Χρυσή Αυγή για τις δηλώσεις του κ. Β. Πολύδωρα


 Δελτίο τύπου

Σε συνέχεια των σεναρίων επιστημονικής φαντασίας, όπως αυτά εκφράστηκαν σήμερα με τις δηλώσεις Πολύδωρα, για δήθεν ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ με την Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνουμε την 

Νεκρός 45χρονος από ηλεκτροπληξία

ΠΕΛΛΑ Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε χθες το μεσημέρι ένας 45χρονος στην περιοχή Γαλατάδες της Πέλλας. Το περιστατικό συνέβη, όταν κατά την εκφόρτωση ξύλων σε χωράφι, η μεταλλική καρότσα του φορτηγού του ήρθε σε επαφή με υπέργεια καλώδια μεταφοράς ρεύματος της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο 45χρονος να «κεραυνοβοληθεί».

Πλαφόν για κλινικές - διαγνωστικά

Εξετάσεις σε έξι «μέτωπα» δίνει σήμερα στην τρόικα η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τα «αγκάθια» αφορούν την κινητικότητα προσωπικού στο ΕΣΥ, τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, τη μείωση της δαπάνης για διαγνωστικές εξετάσεις και νοσήλια ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ και την αύξηση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Κλειδώνει ο φόρος για τα ακίνητα

Το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου παίρνει τον δρόμο για τη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο θα θεσπιστεί ο νέος φόρος για τα ακίνητα. Στη χθεσινή κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η τρόικα συμφώνησε με την κλίμακα των 33 συντελεστών, χωρίς αφορολόγητο.

Σνόουντεν: Ζήτησε πολιτικό άσυλο από τη Ρωσία και άλλες 14 χώρες

Σνόουντεν: Ζήτησε πολιτικό άσυλο από τη Ρωσία και άλλες 14 χώρες

Η ρωσική διπλωματία επιβεβαίωσε το δημοσίευμα των Los Angeles Times, στο οποίο αναφερόταν πως το «βαθύ λαρύγγι» της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ζήτησε άσυλο από 15 διαφορετικές χώρες, δίχως όμως να γίνεται αναφορά σε κάποια συγκεκριμένη. Συγκεκριμένα Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε πως ο πρώην πράκτορας κατέθεσε την αίτησή του στο προξενικό γραφείο του αεροδρομίου της Μόσχας, Σερεμέτιεβα.

Αίγυπτος: Τελεσίγραφο 48 ωρών από το στρατό

Ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων της Αιγύπτου διεμήνυσε προς την κυβέρνηση της χώρας ότι έχει 48 ώρες για να απαντήσει στο λαό και να ικανοποιήσει τα αιτήματά του, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση, ο στρατός θα προσφέρει τον δικό του «οδικό χάρτη για το μέλλον» της χώρας.

17χρονος Ελληνας φιναλίστ σε διαγωνισμό της Google

17χρονος Ελληνας φιναλίστ σε διαγωνισμό της Google

ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΓΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ
Στον διεθνή διαγωνισμό της Google που απευθύνεται σε έφηβους, οι οποίοι έχουν ιδέες για επιστημονικές και τεχνολογικές εφευρέσεις που θα «αλλάξουν τον κόσμο» συμμετέχει μαζί με άλλους 15 φιναλίστ ο Χαράλαμπος Ιωάννου, ένας 17χρονος μαθητής ο οποίος σχεδίασε ένα εξωσκελετικό γάντι για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα.