Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

«Μαγνήτες» οι αναπτυσσόμενες πόλεις για τις μετακινήσεις πληθυσμού

Στα αναπτυσσόμενα αστικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας φαίνεται πως μετοικούν κάτοικοι πόλεων και χωριών, που απομακρύνονται από τις πόλεις που πλήττουν η αποβιομηχάνιση και η ανεργία.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Σε θέση μάχης για τη διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ

Θέση μάχης παίρνει η τοπική αυτοδιοίκηση στο επίμαχο θέμα της διαθεσιμότητας-κινητικότητας των υπαλλήλων, καθώς οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα (δημοτικές επιχειρήσεις) αναμένεται να αποτελέσουν την πρώτη μεγάλη δεξαμενή για την απομάκρυνση εργαζομένων από το δημόσιο.

 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη μετά το 2023

Με σημαντική «προίκα», την επιλογή του αγωγού TAP, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το πεδίο Σαχ Ντενίζ ΙΙ του Αζερμπαϊτζάν στις πιο ελκυστικές αγορές της Ευρώπης, αρχίζει τη θητεία της η κατά το 1/3 ανασχηματισμένη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 Του Νίκου Ηλιάδη

Πληροφορίες ότι στις έρευνες για τους δραπέτες των Τρικάλων συμμετέχουν και κομάντος του στρατού

Κομάντος του στρατού, ιχνηλάτες της ΕΛ.ΑΣ, ελεύθεροι σκοπευτές, ΕΚΑΜίτες και «ασφαλίτες» με εντούρο μηχανές, παίρνουν μέρος σε μια γιγαντιαία επιχείρηση που απλώνεται στην ορεινή Ναυπακτία, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εντοπίστηκε και στην Ελλάδα το «σιρόπι του βιασμού»

Πολιτικά παιχνίδια με τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου: Προδοσία ή ηλιθιότητα;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τ’ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα. Η υπόθεση όσον αφορά στον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου καταντά κουραστική. 

Χρόνια τώρα έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να επαναλαμβάνουμε πως το τελευταίο που χρειαζόταν ήταν ένας ακόμη διχασμός – ο οποίος μάλιστα συνοδεύεται από εγκατάλειψη της «Ομόνοιας», την οποία όλοι γνωρίζαμε ως μοναδικό πολιτικό εκφραστή της ομογένειας. 

Αυτό, μέχρι την ώρα που κάποιοι έξυπνοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια διάσπαση, δια της δημιουργίας ενός νέου κόμματος, του Μέγκα. 

Και μέχρι την ώρα που κάποιοι έξυπνοι της ελληνικής κεντρικής πολιτικής σκηνής αποφάσισαν να «παίξουν» με τους διασπαστές, για καθαρά εσωτερικούς μικροκομματικούς λόγους, που όμως βλάπτουν τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. 

Αναίμακτη επέμβαση κήλης

Αναίμακτα αντιμετωπίζει πλέον  την κήλη  των αθλητών, ομάδα Ελλήνων γιατρών, εφαρμόζοντας μια νέα επαναστατική χειρουργική τεχνική , η οποία ανοίγει καινούριους ορίζοντες στη χειρουργική!
Η νεα επαναστατική αναίμακτη χειρουργική τεχνική, που δίνει ολοκληρωμένη και μόνιμη αποκατάσταση της κήλης, καθώς και τα πρώιμα αποτελέσματα της,  παρουσιάστηκε πρόσφατα από τους Έλληνες γιατρούς στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρθροσκόπησης και Χειρουργικής Γόνατος στο Τορόντο του Καναδά.

Ποιοι προλαβαίνουν να πάρουν ολόκληρο το εφάπαξ

Συνωστισμός στην έξοδο για σύνταξη
 Συνωστισμός στην έξοδο για σύνταξη παρατηρείται στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, όχι μόνο από όσους σπεύδουν να αξιοποιήσουν διατάξεις για να βγουν στη σύνταξη σε μικρή ηλικία, αλλά και από αυτούς που θέλουν να εξασφαλίσουν ολόκληρο το εφάπαξ.
Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" από το 2014 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού και τα ταμεία θα πληρώσουν σύμφωνα με τη ρευστότητα τους.

Θεσσαλονίκη : Ενα στικάκι αποκάλυψε...αρχαιολογικό θησαυρό

Ενα στικάκι που κατασχέθηκε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη διαρρηκτών, «αποκάλυψε» φωτογραφίες ενός αρχαιολογικού θησαυρού με ταφικά ευρήματα, μεταξύ των οποίων κι ένα αρχαίο χρυσό μακεδονικό στεφάνι, τα οποία εκτιμάται πως βρίσκονται στα χέρια αρχαιοκαπήλων!
Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αλλά και αρχαιολόγοι που κλήθηκαν για να δουν τις φωτογραφίες έμειναν άφωνοι, αντικρίζοντας τοποθετημένα πάνω σε εφημερίδες αρχαία χρυσά κοσμήματα, τα οποία πιθανότατα προορίζονταν για «δειγματισμό» σε υποψήφιους πελάτες.