Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

7.000 δολάρια η βραδιά, στο πιο απομονωμένο ξενοδοχείο των ΗΠΑ

Χτισμένο μέσα στην έρημο της Γιούτα των ΗΠΑ, απομονωμένο και εντυπωσιακό είναι το ξενοδοχείο Amangiri που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πλούσιους και διάσημους που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και προ πάντων να αποφύγουν αδιάκριτα βλέμματα και φωτογραφικούς φακούς των παπαράτσι.Το συγκρότημα που αποτελείται από βίλες σε μίνιμαλ ρυθμούς, απλώνεται σε 600 εκτάρια της ερήμου της Γιούτα και από το 2009 όταν δημιουργήθηκε προσελκύει διασημότητες από όλο τον κόσμο, οι οποίο μεταβαίνουν στο σημείο με τα ιδιωτικά τους τζετ.

Προσκλητήριο Σαμαρά σε όλους για τη "Νέα Ελλάδα"

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Οι σύνεδροι του ένατου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας περίμεναν την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Δείτε τον πρωθυπουργό live. Μέσα στις πρώτες του δηλώσεις, ανέφερε ότι "είναι εθνική ανάγκη να δημιουργηθεί η νέα Ελλάδα" κατόπιν, αναφέρθηκε στα δύσκολα μελλοντικά στοιχήματα της κυβέρνησης, αλλά και στους αντίπαλους, τους "επικίνδυνα λαϊκιστές" και τους "φανατικούς υπερασπιστές του χθες".
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Κ. Μητσοτάκης: Κάθε απόλυση θα ακολουθείται από μία πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ

Το επόμενο εξάμηνο θα έχει ολοκληρωθεί η σωστή και δίκαιη "κινητικότητα"  των δημοσίων  υπάλλήλων, τονίζει ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης . «Δεν είμαι ο υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και προσθέτει: «Μην ξεχνάτε ότι για κάθε έναν υπάλληλο, που θα φεύγει, θα έρχεται ένας, ο οποίος σήμερα περιμένει στην...ουρά του ΑΣΕΠ. Αυτή είναι η πραγματική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού».

Στο βωμό επικουρικές και κατώτατος μισθός – Η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων φέρνει νέα μέτρα και μισθούς 350€

Τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, αυτό δεν είναι νέο. Τα δυο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ήδη εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος της επιχορήγησης για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ούτε αυτό είναι νέο. Μόνο που ενώ τα ξέρουμε όλα αυτά, το ασφαλιστικό και η «μαύρη τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία παραμένει το σημαντικότερο, ίσως, αγκάθι στα πλευρά της ελληνικής οικονομίας.

ΔΗΜΟΣ Ασφαλιστικά μέτρα για να... μπλοκάρει τη μεταφορά των αρχαιοτήτων

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να μην ισχύσει η απόφαση του ΚΑΣ η οποία προβλέπει τη μετακίνηση των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν στο εργοτάξιο του μετρό στη Βενιζέλου, μέχρι να εκδικαστεί η κύρια προσφυγή του, κατέθεσε χθες στο ΣτΕ ο δήμος Θεσσαλονίκης.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μεγάλη απάτη! Επιτήδειοι μολύνουν με ιούς τους υπολογιστές και ζητούν 100 ευρώ για να τους ξεμπλοκάρουν

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους χρήστες τους διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο ιός «Ransomware» ή κοινώς “ιός των 100 ευρώ” για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι σε έξαρση αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα.

Ανακαλύφθηκε χαμένη πόλη των Μάγιας

Μία ομάδα αρχαιολόγων κατάφεραν να βρουν μία πόλη των Μάγια, που ήταν κρυμμένη στα τροπικά δάση του ανατολικού Μεξικού. Η ανακάλυψη της πόλης Chactun, όπως την ονόμασαν οι αρχαιολόγοι (συχνά την αποκαλούν και «Κόκκινο Βράχο»), θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στο να μάθουμε τους λόγους που οδήγησαν στην τεράστια άνοδο αλλά και πτώση του αρχαίου πολιτισμού.

Πόλεμος για το Δημόσιο

Αρνητική εμφανίζεται η Κομισιόν σχετικά με τη χορήγηση παράτασης στις ελληνικές αρχές προκειμένου να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Χαλάει κι άλλο ο καιρός σήμερα Κυριακή

Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Κυριακή, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Θράκη και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, αναμένονται την Κυριακή. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.